“Bu sahnede olmak istiyoruz”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda geride bıraktıkları 5 maçla ilk yarıyı tamamladıklarını, Kazakistan maçıyla da ikinci yarıya başlayacaklarını belirterek, "Hollanda karşısındaki oyunu burada da devam ettirerek kazanacağımız inancını taşıyoruz" dedi.

NTV Spor 11.06.2015 - 17:22
“Bu sahnede olmak istiyoruz”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takım futbolcularından Volkan Babacan ile maçın oynanacağı Ortalyk Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, Kazakistan maçıyla kendileri için eleme grubunun ikinci yarısının başlayacağını söyledi.
     
Hollanda maçında oynanan oyunun ve "biz daha bitmedik" mesajının kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Terim, "Bulgaristan maçının ikinci yarısında da çok önemli mesajlar vardı. Açıkçası bizim ikinci yarımız başlıyor. Kazakistan galibiyetiyle başlamak istiyoruz. Bu maçtan sonra da dört maçımız kalacak. Bu maçların da 3'ünü içeride oynayacağız. Oynamazsanız, hiçbir saha sizin için avantaj teşkil etmez. Ancak böyle oynayan bir milli takımın kendi sahasındaki maçlar da dolar taşar" şeklinde konuştu.
     
"BU SAHNEDE OLMAK İSTİYORUZ"
Terim, takım olmaya doğru yavaş yavaş ilerlediklerini kaydederek, "Bu sahnede olmak istiyoruz. O yüzden bu karşılaşma, ikinci yarının birinci maçı olması dolayısıyla bu seriyi mutlu bitirmek açısından önemli bir karşılaşma. Çok dikkatli olmamız gereken bir maç. Ancak biz Hollanda karşısındaki oyunu burada da devam ettirerek kazanacağımız inancını taşıyoruz. Bakalım ondan sonrası ne olacak" dedi.

Sezonun en zor vakitlerinin bu dönemler olduğunu anlatan deneyimli teknik adam, "Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Mevlüt Erdinç, sezonu 24 Mayıs'ta bitirdi. Biz kendi ligimizin fikstürünü bu dönem için uzattık. Ayın 3'üne kupa finalini koymamızın sebebi de buydu. 3 grubu tek grup halinde maça çıkaracaksınız. Bu kolay bir şey değil" diye konuştu.
     
Terim, Bulgaristan karşısında özellikle ikinci yarıda ortaya konan futbolun kendilerini son derece mutlu ettiğini de dile getirerek, "Ancak tabii bazı arkadaşlarımızın fiziki düşüşü ve yorgunluğu çok açık. Sadece bizim için değil, Avrupa'nın birçok ülkesi için sapa bir tarih. Haziran ayında maç, hocaların pek istediği bir tarih değil, ancak yapacak bir şey yok. İşin fiziki kısmını geçecek olursak, işin duygusal boyutunda oyuncularımızın arzusu bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

"KAYBEDİLEN PUANLARI TELAFİ EDEMEYECEK DURUMLARA GELDİK"
Kazakistan'ın güçlü ve zayıf yönlerinin sorulması üzerine "Özellikle fiziki olarak çok güçlüler. Kora kor mücadeleleri bir hayli iyi. Bazı teknik oyuncuları da var. Duran toplarda da bayağı başarılılar" diyen Terim, İzlanda maçını hatırlatarak, "İnşallah sürpriz yaşamayız. İzlanda'yı hatırlayacak olursak, top bizdeyken gol yedik. Oyun 1-0 iken tam hamle yapacağımız sırada Ömer Toprak atıldı ve ondan sonra da kötü oynadık. O dönemden bu yana bir sene geçti. Birçok maç oynadık ve bu maçlar bizi daha ileriye götürdü. Ümit ediyorum böyle bir şey olmaz. Bazen çok iyi oynamazsınız ama 3 puanı alırsınız. Sonra o iyi oyunu telafi edersiniz ama kaybedilen puanları telafi edemezsiniz. Biz kaybedilen puanları telafi edemeyecek durumlara geldik" dedi.

Rakiplerinin aldığı galibiyetleri küçümsemediğini belirten Terim, "İlk yarıyı böyle bitirdiysek, inşallah ikinci yarıda da oyunla bunu terse çeviririz. Biz o oyunları oynayalım, benim hiçbir endişem yok" diye konuştu.
     
Terim, grupta iki maçın daha oynanacağının hatırlatılması üzerine, "Biz kazanalım önce de iki taraftan gelecek sonuçlar o zaman önem kazanıyor. Mühim olan bizim kazanmamız" dedi.

ADAY KADRODAKİ DEĞİŞİM
İzlanda maçından bu yana kadro değişimin devam ettiğini kaydeden Terim, "Bazı zorunlu değişikliklerimiz de var. Bu değişim devam edecek. Milli takımda yaşa bakmıyorum ama yeni oyuncularımız geliyor. Caner'in olmaması belki de Emre'yi bize kazandırdı. Bazı mevkilerde 2-3 oyuncumuzun olması bizim için avantaj. Yavaş yavaş gençleşiyoruz ama bunu gençleşmek için değil, hak ettikleri için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Terim, Salih Uçan, Okay Yokuşlu ve Emre Çolak'tan umutlu olduğunu, ancak bu 3 oyuncunun da beklentilerinin altında kaldığını anlatarak, "Oyuncuların rengine, ismine bakmadan hak ettiğini vermeye çalışıyoruz. Milli takıma 3 büyüklerden daha fazla oyuncu veren takımımız oldu. Ayrıca yeni yürürlüğe girecek yabancı oyuncu kuralıyla birçok arkadaşımızın yurt dışında oynama isteğinin artacağı görüşündeyim. Ben de yurt dışında oynayan birçok ismi açıklamaktan zevk alacağım" diye konuştu.

VOLKAN BABACAN: "HERKES DÖRT GÖZLE KAZAKİSTAN MAÇINI BEKLİYOR"
Milli futbolcu Volkan Babacan ise Bulgaristan ile oynanan özel maçla Kazakistan karşılaşmasının ön provasını yaptıklarını belirterek, "Hollanda maçı oynandı ve bitti. Avrupa Şampiyonası'na gitme adına telafisi olmayan maçlara çıkıyoruz. Bu maçlardan biri de Kazakistan karşılaşması. İyi hazırlandık. Tek amacımız, bu maçı kazanmak" ifadelerini kullandı.
     
Bir soru üzerine Spor Toto Süper Lig'in bu sezon zorlu bir yarışa sahne olduğunu kaydeden ay-yıldızlı futbolcu, "3 takımın arasında uzun zamandır görülmeyen bir yarış oldu. Tabii ki oyuncular çok yoruldu ama milli takım söz konusu olduğu zaman çok büyük fedakarlık yapmaya hazır bir oyuncu grubu var. Herkes dört gözle Kazakistan maçını bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...