En yeteneklisi Yiğit Yurtsever!

La Liga ekiplerinden Valencia, İstanbul futbol okulu seçmelerini tamamladı. Seçmeler sonunda, 12 yaşındaki Yiğit Yurtsever, ailesiyle beraber İspanya'ya gitmeye hakkı kazandı.

NTV Spor 20.06.2015 - 14:57
En yeteneklisi Yiğit Yurtsever!

Valencia'nın, yeni yıldızlarını aradığı 6-16 yaş arası çocuklar için düzenlenen futbol kampı son erdi. 15 Haziran'da Darüşşafaka tesislerinde başlayan kamp, 20 Haziran'da düzenlenen yarışmalar ve kapanış töreniyle sona erdi.

Kampın en yetenekli çocuğu seçilen 12 yaşındaki Yiğit Yurtsever, temmuz ayında, Valencia'nın İspanya'daki tesislerinde eğitim almaya hak kazandı. İspanyol antrenörleriyle birebir çalışarak, dünya şampiyonuna özgü İspanyol metodolojisi ile eğitilen çocuklar, seneye düzenlenecek olan kampa da katılmak istediklerini belirttiler.

Kanada, Almanya, İsviçre, Hollanda, İngiltere, Brezilya, Güney Kore, Japonya, Kolombiya, Bermuda, ve Türkiye'de kamp imkanı sunan Valencia Futbol Kulübü, dünyanın her yerinden seçtiği yetenekleri İspanya'daki tesislerinde bir araya getirecek.

Seçmeler sonunda NTV Spor'a açıklamalarda bulunan Valencia Cup koordinatörü Javier Piles, “Bir sporcuyu alıp Valencia'ya götüreceğiz. Temmuz'un ortasında 1 eğitime katılacak. Orada diğer ülkelerden de gelmiş çocuklarla antrenman yapacak. Altyapıda kalıp kalamayacağı, onun performansına ve yeteneklerine bağlı. Geçen sene yaptığımız seçmelerdeki 2 oyuncuyla beraber şimdi antrenmana katılacaklar. Umarım kalabilecek kadar iyidirler” ifadelerini kullandı.

Arda Turan'ın İspanya'da en çok sevilen futbolculardan biri olduğunu söyleyen Piles, “Arda, La Liga'nın en iyi oyuncularından bir tanesi. Şu an Atletico Madrid için oynuyor ama Valencia için oynamasını gerçekten çok isterdim. İspanya'nın en iyi 20 oyuncusundan biri diyebilirim ve her iki ülke için idol bir oyuncu” yorumunu yaptı.

10'dan fazla ülkede spor okulları faaliyetlerini sürdüren kulüp, kampa götürülen çocuklar arasından seçme yapacak ve yetenekli sporcuları Valencia altyapısına kazandıracak.

Sayfa Yükleniyor...