Parma resmen iflas etti!

İflasını açıklayan İtalyan Kulübü Parma, 20 milyon euro'dan satışa çıkmasına karşın alıcı bulamadı. Sezonu son sırada bitiren ve küme düşen Parma, yeni sahibini bulamadığı için gelecek yıl İtalya amatör kümede mücadele edecek.

NTV Spor 22.06.2015 - 15:58
Parma resmen iflas etti!

101 yıllık köklü bir tarihe sahip Parma, içinde bulunduğu borç batağından çıkmayı başaramadı.

Oyuncularına ve teknik ekibe geçen temmuz ayından beri ödeme yapamayan kulüp iflas etti. Bu süreçte kulübün başkanı Giampietro Manenti, kara para akladığı gerekçesiyle tutuklandı; kulüp, borçlarını ödeyebilmek için yedek kulübesindeki koltukları bile satmak zorunda kaldı. Buna karşın oyuncular sahaya çıkmaya devam etti, fakat Parma ligi son sırada bitirdi ve küme düştü. Esas kötü haber bundan sonra geldi. İtalyan mahkemesi, kulübün satılmasına ve 2. ligde mücadele etmesine onay verdi ve açık arttırmanın 20 milyon euro'dan başlamasına hükmetti. Ancak 250 milyon euro'yu aşkın borcu bulunan Parma alıcı bulamadı. Bunun üzerine kulübün, önümüzdeki sezon amatör küme Serie D'de mücadele edeceği açıklandı.

Parma tarihi boyunca hiç Serie A şampiyonu olamasa da, 2 kez Uefa Kupası'nı, 1 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı ve 3 kez de İtalya Kupası'nı kazandı. Gianfranco Zola, Faustino Asprilla ve Hernan Crespo gibi dünyaca ünlü futbolcular, bugünlerde varlık savaşı veren Parma'nın formasını giydi.

Sayfa Yükleniyor...