Tek patron Güneş!

Beşiktaş yönetimi futbolda son 4 yılda, 4. kez yeni yapılanmaya gitti. İkinci başkan Ahmet Nur Çebi, düzenlediği basın toplantısında futbol şubesinin tek patronunun artık teknik direktör Şenol Güneş olduğunu açıkladı.

NTV Spor 24.06.2015 - 08:44
Tek patron Güneş!

Çebi, futbol komitesi çatısı altında yönetim kurulu üyelerinin mesai yapmayacağını ve futbolun patronunun Güneş olduğunu ifade etti. Başka bir değişle, yeni yapılanma çerçevesinde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde önümüzdeki sezon sorumlu yönetici olmayacak.

Bu yeni yapılanma, aynı zamanda Fikret Orman başkanlığında son 4 yıldaki 4. planlama olarak da kayıtlara geçecek.

Orman'ın göreve başladığı ilk dönem olan 2012-2013 sezonu, "Feda" olarak adlandırılmıştı. Yönetim kurulundan Tamer Kıran ve Ahmet Kavalcı'nın futbol şubesi ile ilgilendiği o sezon öncesi teknik direktörlüğe Samet Aybaba getirildi. Gelecek vaat eden futbolculara ve altyapı oyuncularına yatırım yapılması kararı alındı. Ancak altyapı hamlesi bekleneni veremedi. O sezon öz kaynak düzeninden kadroya dahil edilen oyuncular, A Takımda tutunamadı. Sezonun üçüncülük ile tamamlanmasının ardından Aybaba ile yollar ayrıldı ve ikinci yapılanmanın startı verildi.

2013-2014 sezonu öncesi futbol direktörü olarak Önder Özen göreve başladı. Tüm sorumluluğu üstlenen Özen, teknik direktör olarak Slaven Bilic'i belirledi. Sezon sonunda istenilen başarı yakalanamadı ve siyah beyazlılar bir önceki yılda olduğu gibi lig sıralamasında 3. sırada yer aldı.

Geçen sezona da Önder Özen ile başlanmasına rağmen, Orman'ın isteği ile Futbol komitesi oluşturuldu. Ahmet Nur Çebi'nin başkanlığındaki komite bir anlamda Özen'in yetkilerinin kısıtlandığı anlamına geliyordu. Tam bu dönemde ve henüz sezona başlanmamışken Yalçın Ayhan transferinde yaşanan anlaşmazlık Önder Özen'in istifası ile sonuçlandı. 3. yapılanmada Futbol Şubesi tamamen Ahmet Nur Çebi, Metin Albayrak ve Mete Vardar üçlüsüne teslim edildi. Fakat bu yapılanmada başarı ile sonuçlanmadı. Son altı haftaya lider giren Beşiktaş, yerini koruyamadı ve sezon yine üçüncülük ile tamamlandı.

Son üç sezonun ardından 4. kez yeniden yapılandırılan futbol şubesinde artık tüm yetki  Şenol Güneş'e verildi.  Önümüzdeki sezonun başlaması ile birlikte uygulamaya konulacak 4. yapılanmanın nasıl bir sonuç vereceğini ise zaman gösterecek.

Sayfa Yükleniyor...