Emre Can Ay-yıldızı giyebilir!

Çek Cumhuriyeti'nde devam eden U21 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya forması ile başarılı bir performans sergileyen Emre Can, Milli Takım tercihi ile ilgili açıklamalar yaptı. Liverpool'un yetenekli futbolcusu, Ay-yıldızlı forma için açık kapı bıraktı.

NTV Spor 25.06.2015 - 12:29
Emre Can Ay-yıldızı giyebilir!

FATİH DEMİRELİ – "Altın jenerasyon" olarak lanse edilen U21 Almanya Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan Emre Can'dan uzun süredir gündemde olan Milli Takım tercihi konusunda yeni bir yorum geldi.
 
Grup aşamasını geçerek, yari finalde Portekiz ile karşılaşacak olan Almanya'nın önemli oyuncularından Emre, son maçta gelen turla U21 takımı ile 2016'daki Rio Olimpiyatları'na gitmeyi hak kazansa da, hedefinin aynı dönemlerde Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmek olduğunu açıkladı.

Bir ihtimal iki turnuvada boy göstermek istediğini ifade eden Emre, kulübü Liverpool'un uzun süreli bir Milli Takım sürecine ne kadar sıcak bakacağını bilmediğini ifade etti.
 
Halen Milli Takım konusunda seçme şansı olan Emre, Almanya A Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından izlendiğini bildiğini, ancak henüz forma şansı bulmadığını ifade etti.
 
Türkiye Milli Takımı'ndan olası davete nasıl bakacağı sorulan Emre şu ifadeleri kullandı: "Hiç bir ihtimali peşinen saf dışı bırakmamak lazım. Ama aklımda şu an böyle bir şey yok, dolayısıyla Milli Takımı değişikliğini şu an için düşünmüyorum."
 
Liverpool'da mutlu olduğun ifade eden Emre Can, İngiltere'de öğrenmesi gereken en önemli unsurun dil olduğunu ifade etti. "Almanca ve Türkçeden sonra üçüncü dilim İngilizce oldu. İngilizceyi daha çok akıcı konuşamıyorum ama sorunsuz iletişim kurabiliyorum", diye konuşan Emre, İngiltere'deki yaşam kültürüne ayak uydurduğunu da sözlerine ekledi.

 

Sayfa Yükleniyor...