Demba Ba'yı mazide bıraktı!

Futbol Federasyonu seçimine katılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, transfer gündemleriyle ilgili NTV Spor'a açıklamalarda bulundu. Demba Ba'yı satacaklarını ima eden Güneş, önceliklerinin sağ bek ve stoper almak olduğunu söyledi. Güneş'in "Demba Ba bizim için çok önemli bir oyuncuydu" demesi de dikkat çekti.

NTV Spor 25.06.2015 - 12:28
Demba Ba'yı mazide bıraktı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, NTV Spor'a önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın çok zorlu bir dönemden geçmesine rağmen başarılı olduğunu belirten Güneş, “Beşiktaş'ın tabii ki ekonomik sıkıntıları var. Başkan da bu süreçte zor durumda çünkü hem kadro oluşturmaya çalışıyorsunuz hem tesisleri tamamlamaya çalışıyorsunuz hem de yarışmak durumundasınız. Bu yüzden Beşiktaş'ı başarılı buluyorum. Bana göre geçen sene de hocasıyla ve takımıyla önemli işler yaptılar. Sıkıntıları olan bir kulüptü, sahaları yoktu. Diğer kulüplere oranlara ekonomik olarak girdisi az olan bir kulüptü. Böyle bir ortamda sonuna kadar yarışı kovalayıp, tecrübesizlik nedeniyle yarıştan koptuklarını gördük. Umarım yeni dönemde bunları  azaltıp beklenen sonucu alabiliriz” şeklinde konuştu.

Demba Ba konusunda önemli açıklamalarda bulunan Güneş, “Hiçbir teknik direktör forma giyen hiçbir futbolcunun gitmesini istemez. Ancak oyuncunun gitmek istemesi ve kulübün içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle fikir alışverişi olmak zorunda.  Demba Ba geçen sene bu takımda çok büyük işler yaptı. Her anlamda katkı yapan ve beğenilen bir oyuncu. Ben de tabii ki Demba Ba'nın gitmesini istemem. Ama bir de gerçeğe bakalım, verilen para kulüp için gerekli bir para hem de bu para her zaman alamayacağınız bir para ise bunu anlayışla karşılıyorsunuz. O zaman da onun yerine başka oyunculara bakılır. Bu transfer konusu çok fazla konuşuluyor. Bu kadar gündeme gelip futbolcu takımda kaldığı zaman daha büyük sorun olabiliyor. Mutsuzluk futbolcuya yansıyabiliyor. Futbolcudan da takıma yansıyor. O yüzden bir karar verildikten sonra bitirilmesi gerekiyor” dedi.

Bu arada Güneş, Genel Kurul sırasında yaptığı bir başka açıklamada ise Demba Ba hakkında ilginç bir ifade kullandı. Güneş'in "Demba Ba bizim için çok önemli bir oyuncuydu" şeklinde "di'li geçmiş" konuşması dikkat çekti. 
 
Önceliklerinin sağ bek ve stoper olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “İlk önceliğimiz sağ bek ve stoper. Daha sonra diğer mevkilere de ihtiyaç duyarsak futbolcu alacağız. Şu anda görüştüğümüz oyuncular var. Bir gelişme olduğu zaman gerekli açıklamalar yapılacaktır” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...