Bir günde iki istifa!

Trabzonspor'da Ahmet Emre Turan'dan sonra yönetim kurulu üyesi Köksal Sadıklar da görevinden istifa etti.

NTV Spor 25.06.2015 - 15:31
Bir günde iki istifa!

Trabzonspor'un TFF başkanlık seçiminde Yıldırım Demirören'e destek vermesinin ardından yönetimde istifalar üst üste geldi. Ahmet Emre Turan'ın ardınan Köksal Sadıklar da yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifasının Futbol Federasyonu seçimiyle ilgili olduğunu ifade eden Sadıklar, "Seçimde yönetimdeki bazı arkadaşlarımla fikir ayrılığına düştüm. Daha önce 'Demirören'le aynı yerde birlikte olmam, onu destekleyeceğime elimi kırarım' diye beyanatım var. Ankara'dan Trabzon'a yönetici olarak dönmeyeceğimin sözünü vermiştim. Bu beyanatlarımın arkasında duruyorum ve görevimden istifa ediyorum" dedi.

"Demirören'i desteklemek intihar etmekti" diyen Sadıklar, "Bizim arkadaşlarımız intiharı seçti. Onları bu yolda geri çeviremedik" ifadesini kullandı.

Sadıklar, yönetim kurulunda başka istifalar daha yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs 2013'te seçilen 22 kişilik yönetim kurulunda daha önce İrfan Coşkun, Osman İlyas, Yaşar Aşçıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Muhammet Kara, Mehmet Uğur Bozoğlu ve Murat Türköz asil, Çetin Kansız da yedek üyelikten ayrılmıştı.

Turan ve Sadıklar'ın da istifasıyla yönetim kurulundan ayrılan isim sayısı 10'a yükseldi.

YAKUP ASLAN'DAN SEÇİM ÇAĞRISI
Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurulu sonrası kulüpte yaşanan istifaların ardından uygun bir tarihte seçime gidilmesinin doğru olacağını söyledi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF seçimlerinde kendisinin Yıldırım Demirören'i desteklemediğini belirtti.

Yönetim kurulundan istifa etmeyeceğini dile getiren Aslan, "İstifaların artması halinde yönetim düşebilir ama bu bir çözüm değil, Trabzonspor'a fayda sağlamaz. Böyle bir durumda kulüp kayyuma kalır. Uygun bir tarihte seçime gitmek mantıklı görünüyor. Bunu yönetim olarak tartışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Aslan, TFF'nin yeni yönetiminde yer alan Trabzonlu isimlerin elini masaya vuracak, hataları engelleyecek kişiler olduğunu belirterek, "Bizi orada temsil eden güçlü insanlar yoktu. Türk futbolunda mevcut hataların düzeltilmesi adına iki arkadaşımız o listede yer aldı. Burada akılla hareket edildi ancak duygular hesaba katılmadı. Akıl devreye sokuldu, gönül, duygu ve taraftarın hassasiyetleri ikinci planda hesaba katıldı" diye konuştu.

Trabzonspor'da birkaç yöneticinin daha istifa edebileceği ancak bunun yapılacak durum değerlendirmesinin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Sayfa Yükleniyor...