Bayern ilk bombayı patlattı!

Bayern Münih transferde ilk büyük bombasını patlattı. Almanya Ligi şampiyonu Shakhtar Donetsk'ten Douglas Costa'yı 35 milyon Euro'ya renklerine bağladı.

NTV Spor 25.06.2015 - 16:23
Bayern ilk bombayı patlattı!

Almanya şampiyonu Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı yıldızı Douglas Costa'yı 35 milyon Euro'ya renklerine bağladı. Franck Ribery'nin sakatlığı nedeniyle 3.5 ay sahalardan uzak kalacak olması, Arjen Robben'in de sık sık sakatlık yaşamasıyla arayışlarını sürdüren Bayern, 24 yaşındaki futbolcuda karar kıldı. Ukrayna ekibi ile anlaşmaya varan Bayern'in Brezilya Milli Takımı ile Copa America'da bulunan Costa ile de el sıkıştığı bildirildi. 

Teknik direktör Pep Guardiola'nın uzun süredir istediği başarılı futbolcu, iki kanatta ve forvet arkasında da oynayabiliyor. Douglas Costa, Athletic Bilbao'dan 40 milyon Euro'ya alınan Javi Martinez ve 37 milyon Euro'ya transfer edilen Mario Götze'nin ardından Bayern Münih tarihinin en yüksek bonservis bedeli ödenen üçüncü, Alman futbol tarihinin ise en pahalı dördüncü futbolcusu oldu. 2009 yılında Gremio'dan 6 milyon Euro'ya alınan oyuncu, 196 maçta 37 gol kaydederken, Shakhtar bu transferle birlikte Brezilyalı futbolcuyu 29 milyon Euro kârla sattı.

2010'dan bu yana Shakhtar Donetsk forması giyen Brezilyalı oyuncu geride kalan 5 sezonda 196 maça çıktı ve 37 gol kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...