Cech artık Arsenal'de!

11 yıldır Chelsea'nin kalesini koruyan Petr Cech, Arsenal ile resmen anlaştı. Cech, resmi twitter hesabından Arsenal formasıyla bir fotoğrafını paylaştı.

NTV Spor 29.06.2015 - 17:46
Cech artık Arsenal'de!

Chelsea'den ayrılan Petr Cech, Arsenal ile sözleşme imzaladı.

Twitter hesabından kısa bir açıklama yapan Cech, transferde dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bu transferin ardından gözler Fenerbahçe'nin gündemindeki Ospina'ya çevrildi. Kolombiya'lı kalecinin Arsenal'den ayrılıp Sarı-Lacivertli ekibe imza atacağı konuşuluyor.

Arsene Wenger, Petr Cech'in transfer edilmesiyle ilgili olarak, "Petr Cech, uzun süredir hayranlıkla izlediğim bir isim ve bize katıldığı için çok mutluyum. Oynadığı sezonlarda gösterdiği performansla dünyanın en iyi kalecilerinden biri olduğunu gösterdi ve artık takıma büyük güç katacak" dedi.

Petr Cech ise Arsenal'e imza atmasıyla ilgili olarak, "Arsenal'e katıldığım için gerçekten çok heyecanlıyım. Futbola aynı tutku, motivasyonla bağlıyım. Başarılara kariyerimin başında oludğu gibi açım ve Premier Lig'de kaliteli oyunculara karşı mücadele içinde olmayı seviyorum. Arsene Wenger bu kulüple ilgili düşüncelerini paylaştığında ve beni de takımda görmek istediğini söylediğinde kararımı vermekte fazla düşünmedim" ifadelerini kullandı.

Chelsea'ye 2004 yılında 22 yaşında Lille'den transfer olan Petr Cech, buradaki 11 yılında Maviler'in ikon isimlerinden biri oldu. Chelsea ile 4'er Premier Lig ve Federasyon Kupası, 3 Lig Kupası, 1'er Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi kazanan Polonyalı kaleci, Aralık 2004 ile Mart 2005 tarihleri arasında kalesinde gol görmedi ve Premier Ligi'in kalesini en uzun süre gole kapatan ismi oldu. Chelsea ile 494 maça çıkan ve İngiliz devinde en uzun süreli forma giyen yabancı ismi olan Cech, Maviler'le de 228 maçta gol yemedi ve kulüp efsanelerinden Peter Bonetti'nin rekorunu kırdı.

Sayfa Yükleniyor...