"Şampiyonluk yaşamak istiyorum"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Diego Ribas, Topuk Yaylası'nda düzenlediği basın toplantısıyla soruları yanıtladı. Yaz döneminde kendisine kendisine bazı teklifler geldiğini söyleyen Diego, "Buradan ayrılmayı düşünmedim ve şampiyonluk yaşamak istiyorum" dedi.

NTV Spor 01.07.2015 - 12:56
"Şampiyonluk yaşamak istiyorum"

Şu ana kadar çalışmalarının çok iyi bir şekilde devam ettiğini ve sezona hazır bir şekilde ayrılacaklarını söyleyerek sözlerine başlayan Ribas, takımın teknik direktörü Vitor Pereira ile aynı dili konuşmasının bir avantaj olduğunu söyledi. Ribas, "Teknik direktörle aynı dili konuşmaktan ziyade takımın onun felsefesini en iyi şekilde algılayabilmesdir. Aynı dili konuşmak benim için son derece güzel; ancak sahadaki sonuçlar aynı dilden konuşmak çok daha önemli" ifadelerini kullandı.

Geçen sezona iyi başlayamadığı ve Türkiye ligindeki sertlikten dert yandığının hatırlatılması üzerine Brezilyalı oyuncu, "Geçtiğimiz sezon buraya geldiğimizde biraz zanmamna ihtiyacım vardı, ancak beklemediğim şekilde bu biraz uzun zaman aldı. Kendimi geliştirmeye çalıştım, her hafta üzerine biraz daha katarak sezonu iyi tamamladım. Türkiye'de bir yılımı geçirdim ve buraya tamamen adapte oldum. Daha iyi bir sezon geçirmek büyük başarılar kazanmak için kendimi hazır hissediyorum" diye konuştu. 

"TAKIMA HARİKA OYUNCULAR KATILDI"
Fenerbahçe'nin yeni transferleri Fernandao, Kjaer'i de değerlendiren Diego Ribas, "Harika oyuncular takımımıza katıldı. Yüksek kalitede yeni oyunculara ihtiyacımız vardı; çünkü bazı arkadaşlarımız takımdan ayrıldı. Yeni gelen arkadaşlarımızın yüksek kalitede ve bu takıma faydası olacağını düşünüyorum. Bu sezon bu isimler takımı yukarı kaldıracaktır" dedi.

Takımın çift forvet sisteminde oynaması durumunda kendisinin yedek kalacağı ifadeleri içinse Diego, "Aslında bu konularla ilgili net konuşma fırsatımız olmadı. Şu ana kadar antrenmanlardan son derece memnunum. Tatmin olduğumu söyleyebilirim, keyif alıyorum. Sistem farketetmeksizin takıma faydalı olmak için çalışıyorum. Takımı ileri taşımak için hocamızın hazır olmamı istediği zaman hazır olacağım" yorumunu yaptı. 

Adı Fenerbahçe ile anılan Nani'yi de değerlendiren Diego, "Kişisel olarak onu tanımıyorum ama harika bir oyuncu olduğnu düşünüyorum. Böyle harika futbolculara Fenerbahçe gibi her büyük takımın kapıları açıktır" demekle yetindi.

"YAZIN TRANSFER TEKLİFLERİ GELDİ"
Fenerbahçe'de antrenmanların başlamasıyla birlikte kendisinin mutlu olmadığı ve ayrılacağı yönündeki haberleri de değerlendiren başarılı orta saha oyuncu şu ifadeleri kullandı, "Hiçbir zaman hiçbir kulüpte bu sezon oynamayacağım diye düşünmem. Ben kendime inanıyorum ve ilk 11'de oynamak için çalışıyorum. Yaz döneminde bazı transfer teklifleri oldu ama ben kendimi Fenerbahçe'ye ve başarılarına odaklanmış durumdayım. Burada Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamak istiyorum."

Takım kaptanı Emre'nin yokluğunu hissedip hissetmeyecekleri sorusuna ise Diego, "Aslında böyle bir analizi yapmak bana düşmez diye düşünüyorum. Bu yönetimin alacağı bir karar. Ancak Emre harika bir insan ve futbolcu. Onunla beraber oynamış olmak benim için büyük bir keyifti. Onunla oynarken her zaman keyif aldım. Hep ona bundan sonrası için her zaman iyi dileklerimi iletiyorum. Zaten böyle bir oyuncunun kulüpsüz kalacağını ve kötü duruma düşeceğini düşünmüyorum. Onun için iyi olacaktır" yanıtını vererek sözlerini noktaladı.

Sayfa Yükleniyor...