Mersin Bakkal'a emanet

Mersin İdman Yurdu'nda Rıza Çalımbay'dan boşalan teknik direktörlük görevine Mesut Bakkal getirildi.

NTV Spor 01.07.2015 - 15:24
Mersin Bakkal'a emanet

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda, Rıza Çalımbay'ın istifasıyla boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Mesut Bakkal ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı.
     
Kulüp başkanı Ali Kahramanlı, Mersin HiltonSA'da düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, yeni teknik direktörleri Mesut Bakkal'ın Türkiye'de tanınmış, işini iyi yapan, hırslı ve karakterli bir çalıştırıcı olduğunu söyledi.
     
Çalımbay'ın, yeni bir anlaşma imzaladıktan sonra Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu'nun sözleşmelerinin uzatılmamasını bahane göstererek istifa ettiğini ifade eden Kahramanlı, "Kasımpaşa ile görüşüp anlaşıp, bunları bahane edip anlaşmayı bozuyorsanız o zaman bu iki futbolcu kardeşimizi alsın gittiği kulübe götürsün. Biz onu takdir ederiz. Aynı ücretlerle alsın götürsün, biz kendisine teşekkür ederiz. Hiç kimse bunu kabul etmez" dedi.
     
Mersin İdmanyurdu'nun büyük bir kulüp olduğunu ve hiçbir zaman teknik direktörsüz kalmayacağını belirten Kahramanlı, Rıza Çalımbay'ın ardından takımın başına gelmek için 15 teknik adamın hazır olduğunu ancak kendilerinin 2 kişiyi tercih ettiğini dile getirdi.
     
İlk olarak görüştükleri Okan Buruk'ın ailevi nedenlerden dolayı bu yıl çalışmak istemediğini bildirdiğini anlatan Kahramanlı, "Ardından Mesut hocayla görüştük. Kendisi Mersin'i çok iyi tanıyor. Aradığımızda 'başkanım seve seve gelirim' dedi. Dün görüştük bugün sabah Mersin'e geldi. Bugün itibariyle Mersin İdmanyurdu'nun hocası olarak göreve başlayacak. Biz yönetim kurulu olarak her konuda kendisinin yanında olacağız ve destek vereceğiz. Mersin İdmanyurdu'nun transfer yasağı var ama biz geçen sene mevcut kadroyla buraya geldik. İyi bir kadroya sahibiz. Mesut hocamızın deneyimi ortada. Hep birlikte el birliğiyle bu süreci en iyi şekilde atlatacağız" dedi.

"İYİ BİR TAKIMA GELDİM"     
Mesut Bakkal da Mersin'de bulunduğu için çok mutlu olduğunu, severek ve isteyerek geldiğini söyledi.
     
Kenti çok beğendiğini anlatan Bakkal, "Mersin İdmanyurdu'nun çok ateşli bir taraftarı var. Ben de heyecanlı, hırslı birisiyim. İyi bir takıma geldim. Transfer yasağının dezavantaj değil, avantaj olduğunu düşünüyorum. Çünkü hazır bir takıma geldim. Şehre çıktığınız zaman 10 kişiden 8'i Mersin İdmanyurdu'nun ilk 11'ini veya 9 oyuncusunu sayacaktır. Bu da bir avantaj. Önemli olan bu oyuncuları içeride mutlu tutmak ve o performansı artırmak" ifadelerini kullandı.
     
Keyifli, heyecanlı bir futbol oynatmayı düşündüğünü kaydeden Bakkal, herkesin desteğine ihtiyacı olduğunu bildirdi.
     
Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e çok önemli tesisler yapıldığını anımsatan Bakkal, "Bu tesislere eş değerde bir takım başarısı ortaya çıkarmaya çalışacağız. Mersin şehrinin yeri biraz daha üst sıralar. Son 2 yılda yakalanan başarıyı daha da ileriye götürmek için geldim" diye konuştu.
     
Bakkal, gazetecilerin, Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu'nun durumuyla ilgili düşüncesini sorması üzerine, henüz bu konuyla ilgili yönetimle görüşmediklerini kaydetti.
     
Mersin İdmanyurdu Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş ise yönetim kurulu olarak Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu'yla devam etmeme yönünde bir karar aldıklarını bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...