Hamzaoğlu'dan Melo açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Melo’nun takımdan ayrılmak istediğini kendilerine ilettiğini, ancak takımın menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.

NTV Spor 01.07.2015 - 18:46
Hamzaoğlu'dan Melo açıklaması

Galatasarat Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıklarına başladığı antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Melo'nun takımdan ayrılmak istediğini kendilerine ilettiğini, ancak kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Hamzaoğlu, Brezilyalı futbolcu ile 1 yıllık daha sözleşmeleri olduğunu hatırlattı. Bruma için gelen teklifler olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, iyi bir teklif gelmesi ve oyuncunun da istemesi durumunda bu konuyu değerlendirebileceklerini söyledi.

Galatasaray'ın kamp programı hakkında bilgi veren Hamzaoğlu, “İnşallah kazasız belasız, sakatlıksız bir yıl geçer. Futbolcularımızın iyi performans sergilediği bir yıl olur umarım. Sezonu da açtık, bugün bir çok futbolcumuz yok. Milli Takım kampında olan oyunculara ekstradan da izin verdik. Muslera, Chedjou ve Sneijder. Onlar biraz daha geç katılacaklar. Onun dışında altyapıdan kampa aldığımız kardeşlerimiz ve kiralık olarak giden arkadaşlarımızla birlikte yeni sezonu açtık. Ayın 5'in kadar buradayız. 5 Temmuz'da Avusturya'ya geçeceğiz. Ayın 16'sına kadar  da kampımız sürecek. Daha sonra küçük bir ardan sonra tekrar ayın 20'sinde Avusturya'da buluşacağız. Daha maç ağırlıklı geçireceğimiz ikinci kamp dönemimiz başlayacak. Daha sonra ayın 31'ine kadar oradayız. Daha sonra da Süper Kupa'yla beraber yeni sezona merhaba diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Podolski'yi kadrolarında görmek istediklerini belirten Hamzaoğlu, “Podolski,  Eğer bir aksilik olmazsa kadromuzda görmek istiyoruz zaten. Görüştüğümüz başka arkadaşlarımız da var. İnşallah onlarla ilgili açıklamaları da kulübümüz yapacaktır. Herkes çok sabırsız bir şekilde bekliyor tabii ki transferleri ama acele etmemek gerekiyor. Önemli olan doğru oyuncuları doğru bir şekilde kadromuza katabilmek. Biz de bunun için çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi yaptık. Şu ana kadar her şey düzgün gelişti. İnşallah istediğimiz gibi noktalyı, bu isimleri kadromuza ekleyip çalışmalara devam ederiz” dedi.

Genç oyuncuların durumlarını değerlendireceklerini ifade eden Hamzaoğlu, “İlk etap kampından sonra bir şeyler şekillenecektir.  Belki o kamp sonunda bu arkadaşlarımızla yollarımızı ayırabiliriz. Yolları ayrımak tamamen yolları ayırmak değil, belki kiralık olarak da gönderebiliriz. Bazı oyuncularımız için istekler var. Bunları oturup değerlendireceğiz. İkinci kampın sonunda 28 kişiyle sezona başlayacağız” şeklinde konuştu.

Bruma için kendilerine gelen istekler olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, “Bruma'ya talipler var. İyi bir teklif gelirse ve Bruma da kendi de isterse biz bunu düşünebiliriz. Bu sadece Bruma için geçerli değil, bütün oyuncularımız için geçerli. Önemli olan oyuncularımızı daha etkili bir şekilde kullanmak ve onların performansını artırmak. Ancak ben Bruma'dan memnunum. Bize de katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olması durumunda Galatasaray'a yarım sezon için kiralanacağı yönündeki iddialara yanıt veren Hamzaoğlu, “Arda bizim bünyemizden yetişen bir futbolcu. Bizim kapımız ona her zaman açık. Ancak bize şu ana kadar böyle bir bilgi gelmedi” dedi.

Podolski dışında başka oyuncularla da görüştüklerini belirten Hamzaoğlu, bu konuyla ilgili de kısa süre içinde açıklama yapılacağını belirtti.

Melo'nun takımdan ayrılmak istediğini kendilerine söylediğini belirten Hamzaoğlu, “Biz tabii ki kulübün menfaatlerini düşünerek hareket edeceğiz. Melo bizim 1 yıllık daha oyuncumuz. Biz gelip oynamasından yanayız. Ancak kararı kendisi verecektir. Dönmeyeceğim diyorsa da yapacak bir şey yok demektir. Eğer Melo gidecek olursa, zaten arayışlarımız var. Düşüncelerimiz de netleşti, bekli oraya bir transfer yapabiliriz” diyerek sözlerine ekledi.   

Sayfa Yükleniyor...