Sözleşmesi olmayan oyuncularla kamp

Profesyonel Futbolcular Derneği, yeni sezon öncesi henüz sözleşme yapmayan oyuncularla Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerinde kamp düzenliyor.

NTV Spor 02.07.2015 - 10:38
Sözleşmesi olmayan oyuncularla kamp

Geçtiğimiz sezon sözleşmesi bulunan ancak bu sezon henüz bir kulüple anlaşamamış olan oyuncular, Profesyonel Futbolcular Derneği'nin düzenlediği organizasyonla kampa girdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerinde düzenlenen bu kampta oyunculara hocalık yapan Bülent Korkmaz ve Alpay Özalan, NTV Spor Muhabiri Erbatur Ergenekon'un sorularını yanıtladı.

Bu kampta sözleşmesi bulunmayan futbolculara, bir takımla kamp yapar gibi imkan verdiklerini belirten Bülent Korkmaz, "Burada sözleşmesi olmayan futbolculara antrenman programı yaparak, kamp yaptırıyoruz. Kampımız 10 Temmuz'a kadar sürecek ve 16-18 antrenman civarında olacak. Burada önemli olan şu; sezon başında genelde bu tür oyuncular ya kendisi çalışıyor ya da deniz kenarında yatıyor. Biz burada onlara takımla çalışma imkanı vermiş oluyoruz. Bu olay Galatasaray'da oynarken benim de başıma geldi. Kamp yapmadım ve kendim özel çalıştım. O zorluğu bende çektim. Ama burada, bir takım sezon öncesi nasıl hazırlanıyorsa biz de öyle hazırlanıyoruz. Bizde iletişim eğitimi, hukuki ve psikolojik eğitim de olacak antrenman dışında. İnşallah hepsi birer kulüp bulur. Biz bu oyuncuları hazır bir şekilde kulüplere vereceğiz. Bu şekilde teknik direktörün ve kulübün işini de rahatlatıyoruz. Bu kampın ikinci etabı da olacak. Oraya Tolunay hocamız da katılacak. O kampa katılım hem daha fazla olacağını, hem de daha üst düzey oyuncuların katılacağını düşünüyorum" dedi.

Kamptaki oyunculara tecrübelerini aktardıklarını söyleyen Alpay Özalan ise, "Kamptaki arkadaşlarımızla sık sık muhabbet edip, tecrübelerimizi aktarıyoruz. Bundan sonraki futbol hayatlarında nasıl faydalı olabiliriz, onları konuşuyoruz. Oyuncular için de çok faydalı geçiyor. Bu arkadaşlarımız Bülent Korkmaz ve Tolunay Kafkas gibi hocalarla çalışacak. Bu herkese nasip olmayacak işler bunlar. İyi değerlendirmeleri gerekiyor. İnşallah iyi bir kamp dönemi geçirdikten sonra, yeni gidecekleri kulüplerde hazır bir şekilde yerlerini alırlar. Bizim tek düşüncemiz bu" şeklinde konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...