Podolski imzayı attı!

Galatasaray'ın Arsenal'den yeni transferi Lukas Podolski, sarı kırmızılıları tercih etmesinde taraftarların kendisine gösterdiği sıcak ilginin çok etkisi olduğunu belirtti. Çok mutlu olduğunu söyleyen Alman futbolcu, hedefinin, tüm gücünü sahaya yansıtarak geçtiğimiz sezonu lig ve kupa şampiyonluğuyla tamamlayan takımının başarısını tekrar ettirmek ve Şampiyonlar Ligi'nde üst turlara çıkarmak olduğunu belirtti.

NTV Spor 04.07.2015 - 17:01
Podolski imzayı attı!

Galatasaray, Arsenal'den 2.5 milyon euro bonservis karşılığında transfer ettiği Lukas Podolski'yle 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza töreninde, Lukas Podolski'yle beraber Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman da yer aldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Hepinize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi Galatasaray'a uzun süre hizmet verecek. Almanya'nın 10 numarası. Çok beğendiğimiz ve uzun süredir izlediğimiz bir futbolcuydu. Kendisine İstanbul'da, Galatasaray'da başarılar diliyorum. Taraftarlarımızın da büyük beklentisi vardı, yönetim ve teknik heyet olarak bunu karşılamış olduğumuzdan dolayı seveneceklerini ümit ediyorum, kendisine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"TRANSFER SEZONU UZUN"
Transfer politikasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Özbek, "Biliyorsunuz sezonu şampiyon olarak ve kupayı da kazanarak bitirdik. Şimdi de Süper Kupa'yı hedefliyoruz. Şampiyon bir takımın eksiklerini tespit ettik. Teknik kadromuz, Şampiyonlar Ligi'nde ve lig için gerekli takviyelerin tespitini yaptı. Biz de çalışıyoruz. Transfer sezonu uzun. Devam ediyor, acele etmeye gerek yok. Bazı şeyleri dikkate almak zorundayız. Bize en iyi şekilde hizmet edecek oyuncuları transfer etmek için çalışıyoruz. Mali şartlara da dikkat ediyoruz. Bu yüzden gecikmeler olabiliyor, Ağustos sonuna kadar vaktimiz var. Sırası gelince haberiniz olacak. Taraftarlarımızın endişesinin olmaması lazım. Şampiyonluğun en büyük adayı olacak takımı yaratıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde de bize yakışır mücadele verecek ekibi yaratmaya çalışıyoruz. Bu yüzden sabırlı olmakta fayda var" sözlerini kullandı.

GALATASARAY'I NEDEN TERCİH ETTİ?
Alman oyuncunun Galatasaray'ı tercihinde nelerin etkili olduğu sorusu üzerine Podolski, "Başkanımızın sözleri için teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz senelerde de Galatasaray'ın bana teklifi oldu. Bu yaz periyodunda çok daha yoğun oldu. Çok mutlu hissettim, ailem de aynı şekilde bana destek oldu. Görüşmelerden sonra da anlaştım. Çok mutluyum. Galatasaray geçtiğimiz sezonun lig ve kupa şampiyonu. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak. Benim hedefim de gücümü takıma yansıtmak ve tekrardan şampiyon olup, kupayı kazandırmak ve Şampiyonlar Ligi'nde de üst tura çıkmak olacak."

TANMAN: "ÇOK CİDDİ KATKILARI OLACAK"
Yakın zamanda transferle ilgili başka bir gelişme olup olmayacağının sorulması üzerine Cüneyt Tanman, "Başkanım, Galatasaray'ın transfer politikasıyla alakalı gerekenleri söyledi. Podolski ile alakalı bir toplantı bu, detaya girmek doğru değil bence. Sadece geçen sene değil, 2011 yılında da ilgi duyduğumuz dünya starı. O günden bugüne gelen bir özlem vardı, onu giderdik. Ben o anlamda çok mutluyum. Transferde farklı parametreler var. Kulüp tarafı, oyuncu tarafı, tercihler... gibi. Podolski'yle çok önce başlayan bir sıcaklık vardı, o da kafaca da gelmeye hazırdı. Antalya'da hazırlığını yaptı. Çok ciddi katkıları olacak. İyi bir takım oyuncusu. Tercih edilmesinde de bunun büyük önemi var. Hamza hoca da çok katkısı olacağını düşünüyor. Ben de aynı şekilde" yanıtını verdi.

"TARAFTARIN DESTEĞİ ÇOK ETKİLİ OLDU"
Galatasaray'a karşı geçtiğimiz sezon Arsenal formasıyla Türk Telekom Arena'da oynadığı maçtaki atmosferin hatırlatılması üzerine Podolski, "Tabii ki burada çok güzel bir atmosfer vardı. Daha önce de televizyondan Şampiyonlar Ligi maçlarında, lig maçlarında takip ediyordum Galatasaray'ı ve atmosferi biliyordum. Dolu tribünlere oynuyor Galatasaray. Taraftarlar da hep bana destek verdi. Sözleşme imzalamamda çok etkili oldu taraftarların bu tavrı. Sıcak ilgileri gerçekten beni çok heyecanlandırdı ve kararımı kolaylaştırdı. Galatasaray'ın direkt olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması çok belirleyici bir faktör değildi. Ben genel bir resim olarak bakıyorum, tüm gücümü vermek için buradayım" şeklinde konuştu.

TANMAN'A MAXI PEREIRA SORUSU
Benfica'yla sözleşmesi sona eren Uruguaylı sağ bek oyuncusu Maxi Pereira'nın transferinde sona yaklaşıldığı iddialarının sorulması üzerine Cüneyt Tanman, "Biz bilmiyoruz sona yaklaşıldığını. Transfer sezonu başladığından beri birçok isimle telaffuz edildik. Saydığınız isimlerle alakalı şu anda herhangi bir temas yok" şeklinde yanıt verdi.

"KUPALAR KAZANMIŞ OLMAM KARAKTERİMİ DEĞİŞTİRMEDİ"
Kariyerinde Dünya Kupası da olmak üzere birçok kupa zaferi bulundumasının futbola bakış açısını değiştirip değiştirmediğinin sorulması üzerine Podolski, "Çok kupa kazandım, Dünya Kupası da çok önemliydi ama karakterimi hiç değiştirmedi bunlar. Aynı şekilde devam ettim hayatıma. Kupaları kazanmamış olsaydım da aynı şekilde olacaktım. Futbolda açlık önemlidir ama bu sadece sahada değil antrenman sırasında da olmalı. Performansın üstüne kupa kazanmak da oyuncuyu daha da motive eder. Kazanamazsan da açlığın daha fazla artar ve o zaman da neyi yanlış yaptığını düşünüp daha çok çalışırsın" şeklinde yorum yaptı.

"SNEIJDER BÜYÜK BİR OYUNCU"
Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'le birlikte oynayacağının hatırlatılması üzerine, "Wesley Sneijder büyük bir oyuncu. Bu tarz üst düzey oyuncularla oynamak motive edici bir durum. Diğer takım arkadaşlarımla da öyle. Daha önce birlikte oynadığım Hamit altıntop'la da tekrar beraber oynayacağım için mutluyum, çalışmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Alman futbolcu, imza törenin sonunda, kendisine ikram edilen çayı içti.

"GALATASARAY'A ATTIĞIM 2 GOL..."
Podolski, imza töreninin ardından GSTV'nin canlı yayınına çıktı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Arsenal'e 4-1 kaybettiği Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında 2 gol kaydeden Podolski, "Galatasaray'a geçen sezon attığım 2 gol, belki de benim burada olmamın nedenidir" ifadesini kullandı.

Kendisine özellikle sosyal medyada ilgi gösteren Galatasaray taraftarlarına bir kez daha teşekkür eden Lukas Podolski, "Takımın başarısı için elimden geleni yapacağım, tüm gücümü vereceğim. Geçen sezonun lig ve kupa şampiyonuyuz. Bu başarıları tekrarlamak ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Amacının 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Alman Milli Takımı'nın formasını giymek olduğunu kaydeden Podolski, "Bunun için çok çalışacağım. Karar hocamızın. Yeniden milli takımda olmak ve Dünya Kupası'ndaki başarıyı tekrarlamak istiyorum" dedi.

"ÇAYI VE TÜRK YEMEKLERİNİ SEVİYORUM"
İmza töreninde bir bardak çay içen Lukas Podolski, GSTV'deki yayında ise iki bardak tüketti. Podolski, "Çayı çok seviyorum. Türk yemekleriyle de aram iyi" ifadesini kullandı.

SÖZLEŞME DETAYLARI AÇIKLANDI
Sarı-kırmızılı takımın KAP'a yaptığı açıklamada, 3+1 yıllığına anlaşılan yıldız futbolcunun 3 milyon euro sabit ücret ve maç başına 20 bin euro kazanacağı belirtildi. Alman futbolcunun, Galatasaray'la anlaştığı 3 sezonun herhangi birinde Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanması halinde Arsenal'e bir kereye mahsus olmak üzere 500 bin euro ödenecek.

Podolski'nin 2017-2018 sezonunda 20'si ilk 11'de olmak üzere en az 30 resmi maçta oynamasıyla devreye girecek olan opsiyona göre ise oyuncu 2018-2019 sezonunda 2.3 milyon euro sabit ücret ve 25 bin euro maç başı ücreti alacak.

Yapılan açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcu Lukas Josef Podolski ve kulübü Arsenal FC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne 2.500.000 EUR tutarında bonservis ücreti ödenecektir. Ayrıca, eski kulübüne 2016-2017, 2017-2018 veya 2018-2019 sezonlarından herhangi birinde Kulübümüz Şampiyonlar Ligine katılmaya hak kazanırsa bir kereye mahsus olmak üzere 500.000 EUR daha ödenecektir. Oyuncunun kendisiyle ise 3+1 futbol sezonu (son sezon opsiyonlu) için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:

2015-2016 sezonu için : 3.000.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti,
2016-2017 sezonu için : 3.000.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti,
2017-2018 sezonu için : 3.000.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti,
2018-2019 seoznu için : 2.300.000 EUR sabit transfer ücreti ve 25.000 EUR maç başı ücreti (Opsiyon şartı futbolcunun 2017-2018 sezonunda 20 ‘si ilk 11'de olmak üzere en az 30 resmi müsabakada fiilen oynaması halinde geçerlilik kazanacaktır).

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sayfa Yükleniyor...