"Tutuklanma korkusuyla İsviçre'den çıkamıyorum"

FIFA'da ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk skandalının ardından gözlerin çevrildiği Başkan Sepp Blatter, soruşturma nedeniyle tutuklanma korkusu yaşadığı ve bundan dolayı İsviçre dışına çıkamadığını itiraf etti. 79 yaşındaki İsviçreli, "FIFA'mı yok etmek istiyorlar" derken, " Bunun için yeniden başkanlığa adayım" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 06.07.2015 - 12:08
"Tutuklanma korkusuyla İsviçre'den çıkamıyorum"

FIFA Başkanı Sepp Blatter, ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk skandalıyla ilgisi olmadığını yinelerken, yeniden FIFA başkanlığına aday olacağını söyledi. Blatter, yok yere korku içinde yaşadığını söylerken, tutuklanma korkusundan dolayı İsviçre'den dışarı çıkamadığını da itiraf etti.

Ülkesinde yayınlanan Welt am Sonntag gazetesine açıklamalar yapana Blatter, yurtdışına çıkması durumunda tutuklanacağından korktuğu için ülkesi İsviçre'yi terk etmediğini itiraf etti.

İsviçreli yetkililer, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları'na ev sahipliği yapmaya hak kazanan Rusya ve Katar'a verilen oylarda usulsüzlük yapılıp yapılmadığı ile ilgili FIFA nezdinde soruşturma başlatırken, daha önce görevinden istifa eden Sepp Blatter, tutuklanmasının kitlelerin ilgisini çekebileceğini bu yüzden tutuklanabileceğini açıkladı.

Masum olduğunu bir kez daha yinelen Blatter, tutuklanma ihtimali nedeniyle Kanada'da düzenlenen Kadınlar Dünya Şampiyonası finaline katılmadığını söyledi. Soruşturmanın ardından biraz zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Blatter, "Tutuklanmam, rüşvet skandalının boyutlarıyla ilgili bir kamuoyu oluşturabilir, kitlelerin ilgisini çekebilir. Bu sebeple endişeliyim. Bir lider için kendinden şüphe duymak çok kötü bir vaziyet ancak ben ne yaptığımı biliyorum ve buna inanıyorum” diye konuştu.

Tekrar FIFA başkanlığına aday olup olmayacağı konusuyla ilgili olarak ise Blatter, "Aslında tekrar aday olmak gibi bir niyetim yoktu; ancak burada kendim için değil, FIFA adına mücadele vermek için tekrarbaşkanlığa aday oluyorum” şeklinde konuştu.

Her şeyin açığa çıkmasının ardından tekrar seyahatlara başlayabileceğini söyleyen Blatter, "Eleştiriler beni incitmez, beni inciten şeyler öfke ile ağızdan çıkan cümleler. Sanırım insanlardaki kıskançlık bir süre sonra yerini nefrete bırakıyor. Korkarım ki insanlar benim FIFA'mı yok etmek istiyorlar. Herkesin korkuları olabilir, mesela ölüm korkusu gibi. Ancak benim gözümden buradaki görevim ile alakalı hiçbir korkum yok” diye sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...