"Quaresma geri gelmek istiyor"

Beşiktaş'ın Ricardo Quaresma transferinde son aşamaya geldiğini Fikret Orman da doğruladı... Siyah-beyazlıların başkanı Q7'nin geri gelmek istediğini söyledi ve taraftarı heyecanlandırdı.

NTV Spor 11.07.2015 - 17:23
"Quaresma geri gelmek istiyor"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeniden almayı düşündükleri Quaresma hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Q7'nin Beşiktaş'a ilk transer oluken kendini kulüpten büyük gördüğünü savunan Orman, Portekizli yıldızın şimdi geri gelmek istediğini söyledi. Orman sol açığın yanı sıra bir stoper ve bir santrfor alacaklarını da sözlerine ekledi.

Orman, Almanya kampında düzenlediği basın toplantısında Quaresma ile ilgili soruya geçmiye yönelik açıklamalarla yanıt vermeye başladı.

Başkan seçildiğinde Q7'nin takımda olduğunu hatırlatan Orman, "Geldiğimiz dönemdeki durumumuzu siz de iyi biliyorsunuz. Biz Quaresma'yı kötü ya da ahlaksız biri olarak görsek 2 sene daha ilave kontrat önermezdik. Biz ona 1 yıllık anlaşması kalmışken; ücretini 3 milyon 750 bin euro'dan 2 milyon 500 bin euro'ya indirmesini ve 3 yıllık imza atmasını teklif ettik. Ama o buna sıcak bakmadı, biz de yolları ayırma kararı verdik" dedi.

Quaresma'nın Beşiktaş'ta ne takım arkadaşyarı ne de hocasıyla fazla problem yaşamadığını belirten Orman, problemin Portekizli yıldızın geliş şeklinde olduğunu savundu. "Quaresma kendini Beşiktaş'tan üstün gören bir şekilde geldi" diyen Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimse Beşiktaş'ın üzerinde olamaz. Ne biz yöneticiler ne de hiçbir futbolcu... Ama Ricardo geldiği zamandaki algısı oydu"

Ardından sözü bugünkü duruma getiren Orman, Quaresma'nın Beşiktaş'a gelmek istediğini söyledi. Taraftarın da yıldız oyuncuya sempati duyduğunu anımsatan Beşiktaş Başkanı, "Ancak Beşiktaş'ta transfer kulübün mali yapısı, ilkeleri, takım ruhuna bakılarak yönetiliyor" dedi.
 
Beşiktaş'ta bir oyuncuya ödeme yapılırken, diğerlerine ödeme yapılmaması gibi bir durum yaşanmayacağını belirterek yine ezeli rakiplerine taş atan Orman, "Kimseye 1 euro borcumuz yok. Bizde herkes alacağını nakit olarak, vadesiz alır. Kimse diğerinden 1 adım önde olmaz. Quaresma da mali yapımıza ve hocamıza uyarsa transfer edilebilir" dedi.

Quaresma'nın Beşiktaş'a dönmeyi çok istediğini belirten Orman, "Artık Beşiktaş'tan büyük olmadığının da farkındadır. Sevgi fedakarlık demektir. Arkasında fedakarlık olmayan bütün laflar boştur. Ricardo da Beşiktaş'ı sevmenin gerekliliklerini yerine getirirse karşılıksız kalmaz." diye konuştu.

"TEKLİF VAR AMA BAŞKA OYUNCU SATMAYACAĞIZ"
Orman, Quaresma'nın ardından yıldız transferi konusunda da açıklamalar yaptı. Bazı yıldız transferlerinin komleksten kaynakladığını savunan Beşiktaş Başkanı, "Türkiye oyuncuların emekliliklerini geçireceği bir ülke değildir. Türkiye Avrupa'nın 6. ligiyken, buraya gelecek oyuncular da katkı sağlayacak. Türkiye, geçen sene gösterdiğimiz gibi; oyuncuların hem alınıp hem de satılabilecekleri bir ülkedir. Türkiye'de bir tek bizim oyuncularımıza teklif var. Beşiktaş kaliteli bir takım olduğu için teklifler var" dedi.

Tolgay, Gökhan Töre, Sosa ve Ersan için de teklifler aldıklarını belirten Fikret Orman, ancak bu sene artık başka oyuncu satmayı düşünmediklerini ifade etti.

"3 FUTBOLCU ALACAĞIZ"
Orman transferde 3 oyuncu daha alacaklarını da söyledi. Beşiktaş Başkanı bu transferlerde ilk önceliklerinin stoper ve santrfor olduğunu, sonra da sol açık tranfseriri düşündüklerini söyledi.

"ARDA'YI DÜŞÜNMÜYORUZ"
Fikret Orman, Barcelona'ya transfer olan ve Katalan kulübünün cezası gereği bu takımda 6 ay forma giyemeyecek milli futbolcu Arda Turan'ı kiralamayı düşünüp düşünmedikleri sorusuna ise "Arda Turan ile ilgili bir düşüncemiz yok. Arda çok kaliteli, müthiş bir oyuncu. Fakat Beşiktaş takımı, bize göre en az oynadığı takımlar kadar büyük bir kulüptür. Bir oyuncu 6 aylığına bize gelip, oynamaz" cevabını verdi.
 

Sayfa Yükleniyor...