İlk etapta Telles ve Bilal göz doldurdu

Geçtiğimiz sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını tamamladı. Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde yapılan birinci etapta Hamza Hamzaoğlu hücum organizasyonları üzerinde durdu. Bilal Kısa ve Alex Telles, performansları ile tam not aldı.

NTV Spor 17.07.2015 - 20:20
İlk etapta Telles ve Bilal göz doldurdu

Kampa 5 Temmuz'da 19 futbolcu ile başlayan sarı kırmızılılar, 10 Temmuz'da milli takımlarda bulunduğu için izinli olan Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Umut Bulut, Hakan Balta, Semih Kaya ve Yasin Öztekin'in katılımıyla tempoyu artırdı. Aynı gün, yeni transfer Lukas Podolski de kampa katıldı. Alman yıldız, taraftarların ve takımın ilgi odağı oldu. Podolski, ilk günden itibaren sempatik tavırlarıyla dikkat çekti.

Galatasaray'da ayrıca yeni transferler Lionel Carole ve Jem Paul Karacan da takıma Avusturya'da katılarak antrenmanlarda yer aldı. Carole, ilk maçında 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Jem Paul Karacan da çalışkanlığı ile göz doldurdu.
10 günlük kampın en etkili isimleri Bilal Kısa ve Alex Telles oldu. Bilal, tecrübesi ve tekniği ile teknik heyetin takdirini alırken, Alex Telles de formda görüntüsü ile yeni sezon öncesi umut verdi. Hamit Altıntop ve Tarık Çamdal da fiziksel olarak hazır durumda bulunan oyuncular arasındaydı.

Sarı kırmızılılar, Mancini ve Prandelli dönemlerinde güç ve kondisyona dayalı çalışmalar yapıyordu. Genelde topsuz yapılan antrenmanlarda oyuncular dayanıklılık konusunda yoğun tempoda hazırlıklarını sürdürüyordu. Takıma geldiği günden bu yana oyuncuların antrenmanlarda keyif almasını isteyen Hamzaoğlu, geleneğini bozmadı. Sıcak altında yapılan antrenmanlarda "dondurmasına" gerçekleştirilen çift kale maçlar, oyuncular arasında neşeli diyaloglar yarattı. Kamp boyunca genelde topla çalışan Galatasaray, hücum ağırlıklı antrenmanları tercih etti. Hamzaoğlu oyuncularına pas ve hücum konusunda sık sık uyarılar yaparken, futbolcuların morallerinin yüksek olması gözden kaçmadı.

Kampta iki hazırlık maçı yapan sarı kırmızılılar Çek Cumhuriyeti'nin Jihlava takımını 2-1, Avusturya'nın Ried ekibini ise 3-2 mağlup etmeyi başardı. Galatasaray, 15 Temmuz'da İstanbul'a döndü. Sarı kırmızılı ekip, ikinci etap kamp çalışmalarına 20 Temmuz'da Avusturya'nın Velden bölgesinde devam edecek. 11 günlük ikinci kampta 3 hazırlık maçı yapacak olan Galatasaray, 22 Temmuz'da Celta Vigo, 25 Temmuz'da Udinese ve 28 Temmuz'da da Nice ile karşı karşıya gelecek.

Takımın 3 önemli oyuncusu Sneijder, Muslera ve Chedjou takıma ikinci etapta katılacak. Brezilyalı Felipe Melo'nun dönüp dönmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Sayfa Yükleniyor...