"Liderlik görevini üstleneceğim"

Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan, artık Bordo-mavili kulüpte liderlik görevini üstlenmek istediğini ve yıldız statüsünde oynamayı hedeflediğini söyledi.

NTV Spor 21.07.2015 - 17:57
"Liderlik görevini üstleneceğim"

Trabzonspor'un kanat oyuncusu Yusuf Erdoğan, bordo-mavili takımda çocukluk döneminin bittiğini, sonuca etki eden, liderlik görevini üstlenen, gerçekten bir yıldız statüsünde oynamak istediğini söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren bordo-mavili ekipte futbolculardan Yusuf Erdoğan, kameraların karşısına geçti. Takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Yusuf, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'un Differdange 03 takımı ile oynadıkları ilk maçı 1-0 kazandıklarını hatırlatarak, "Önemli olan gol yemeden kazanmaktı. Gereğini yaptığımızı düşünüyorum. Rövanş maçına çok güzel bir şekilde hazırlanıyoruz. O müsabakanın ardından bir üst tura çıkmak istiyoruz" dedi.

Trabzonspor formasını 2 sezondur giydiğini vurgulayan Yusuf, "Bunun onur ve mutluluğunu yaşıyorum. 8-9 senedir buradayım, Araklıspor ve 1461 Trabzon'da oynadım. Trabzon'da yaşayan her çocuğun hayali Trabzonspor forması giymektir, Allah'a şükür bunu başardım. Yaşadığım sakatlıklar talihsizdi. Kırılma anlarım oldu. Bundan sonra sürekli üstüne koymak istiyorum. Taraftarlarımızın da benden çok şey beklediğini biliyorum. Çocukluk dönemim artık bitti Trabzonspor'da sonuca etki eden, liderlik görevini üstlenen, gerçekten bir yıldız statüsünde oynamak istiyorum" diye konuştu.

Hedeflerini gerçekleştirmek için çok çalıştığını anlatan genç futbolcu, "Çıraklık dönemimin bittiğini biliyorum. Bu sene yarım kalan bir işim daha var. Sakatlığımdan dolayı milli takıma da gidememiştim. İnşallah bu sezon A Milli Takıma gideceğim. 2 sezonda 4-5'er gol, 7-8'er asist yaptım, daha çok üstüne koymak istiyorum. Her maça futbol hayatımın son maçı gibi odaklanacağım. İnşallah son haftaya kadar güzel bir performans gösteririm" ifadelerini kullandı.

"KARŞIMIZDA HİÇBİR TAKIM DURAMAYACAK"
Yusuf Erdoğan, işlerini ciddiyetle yaptıkları sürece karşılarında hiçbir takımın duramayacağını kaydetti.

Geçen sezon şampiyon olan Galatasaray'ı 2 maçta da yendiklerini hatırlatan bordo-mavili futbolcu, "Sürekli Trabzon'da gezen bir insanım. Halkla ilişkilerim yüksek. Geçmiş dönemde öyle futbolcular olmuş ki kahveden çıkıp maça gitmişler. Rakiplerin de o zaman büyük yıldızları varmış ama şampiyonluklar yaşamışlar. Bazı takımlarda iyi futbolcular olmasına karşın iyi takım arkadaşlıkları olmuyor. Biz Trabzonsporuz. Bütün futbolcuların da sonuçta ismi tartışılmaz. Biz işimizi yapacağız. Geçen sene şampiyon olan Galatasaray'ı 2 kez yendik. Aynı ciddiyetle bütün maçlara hazırlandığımız sürece Trabzonspor karşısında hiçbir takım duramayacak" diye konuştu.

"UYUM SORUNU YAŞADIK"
Geçen sezon takımın yeni kurulduğunu ve futbolcuların uyum sorunu yaşadığını anlatan Yusuf Erdoğan "Trabzon, zor bir şehir, herkes alışamıyor. Ben 8 senedir bu şehirdeyim ama ben bile farklılık görüyorum. Coğrafi ve insan olarak zor bir yer ama sevdiği zaman insanını her türlü koruyan bir şehir. Yeni gelen transferlerimiz artık alışmıştır. İnşallah bu sene gerçek performanslarını ortaya koyar hem kendilerine hem Trabzonspor'a faydalı olurlar" şeklinde konuştu.

Yusuf Erdoğan, geçen sene teknik direktör Ersun Yanal'ın kendisini sol bekte oynatmasına değinerek, "Ben geçmiş dönemlerde sol bek oynadığımı demiştim. O da güvendi oynattı. Takımda adaptasyon sorunu yaşadık.  Ben de sol bekte o dönemde bazı maçlarda iyi oynasam da sıkıntı çektim. Sol önde ve sağ önde oynadığım zaman kendimi daha özgür hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"HOCANIN TECRÜBESİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ"
Yusuf Erdoğan, teknik direktör Şota Arveladze'nin izlediği efsanevi futbolcuların başında geldiğini belirterek, "Hami hocayla çalışma şansı bulmuştum şimdi sıra Şota hocada. Böyle efsanelerle karşılaşmamız, onlardan bir şey öğrenmek gurur verici. Kendi Trabzonspor dönemindeki ruhu bize yansıtmaya çalışıyor. O dönemde çok başarılı, efsanelerle dolu bir takım vardı. Milli takıma 7-8 futbolcu gidiyordu. O ruhu bize aşılamaya çalışıyor. İlk maçta o kadar heyecanlıydı ki çıkıp kendisi oynayacak gibiydi. Bizi çok mutlu etti, artı bir elektrik verdi. Onun tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Trabzonspor'da taraftarın, şehrin nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu çok iyi biliyor. Bunları bize, yabancılara aşılaması gerekiyor. Çok heyecanlıyım" şeklinde konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...