"Kupalar kazanmadan, şampiyonluk yaşamadan...."

Beşiktaş'a tekrar dönen Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı ekiple şampiyonluklar kazanmadan kariyerini sonlandırmak istemediğni söyledi. Büyük hedeflere oynayacaklarını vurgulayan Portekizli, "Mümkünse bütün derbileri kazanmak istiyoruz" dedi. Quaresma, 7 numararayı sevdiğini kaydederken, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın flaş transferlerinin kendileri için motivasyon kaynağı olacağını belirtti.

NTV Spor 23.07.2015 - 15:51
"Kupalar kazanmadan, şampiyonluk yaşamadan...."

"BEŞİKTAŞ'TA ŞAMPİYONLUK YAŞAMADAN KARİYERİMİ SONLANDIRMAK İSTEMİYORUM"
Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamadan kariyerini sonlandırmak istemediğini söyleyen Quaresma, "Burada harika bir takım ve harika bir teknik direktör var. Bu takımın elde edeceği başarıya katkı sağlamaya çalışıyorum. Tekrar Beşiktaş'a dönmemde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Başkanımız ile bir görüşme yaptım ve geçmiş geçmişte kaldı. Birlikte hareket ediyoruz. Yeni bir sayfa açtım. Beni en çok üzen Beşiktaş'ta şampiyon olamamak. Burada çok büyük bir potansiyel, harika bir taraftar var ve burada şampiyonluk yaşamadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum" dedi.

"BURADA KENDİMİ EVİNDE GİBİ HİSSEDİYORUM"
Beşiktaş'ta kendini evinde gibi hissettiğini vurgulayan Portekizli oyuncu, "Dubai'de mutlu değildim, Porto'ya dönüş benim için mutluluk vericiydi. Orada da bana büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. Beşiktaş'ta da çok mutluyum. Geçmişi tamamen unuttum ve şu anda burada başarı istiyorum. Bunn için hazırım ve çok çalışacağım. Takıma katkı sağlama noktasında çok büyük bir isteğim ve kararlılığım var" ifadelerini kullandı.

Geldiğinden bu yana ilk izlenimleri neler sorusuna ise Portekizli oyuncu, "İyi, genç bir takım ve kadro var. Dayanışma duygusu yüksek bir takım. Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Burada büyük kupalar kazanacağız, iyi bir sezon geçireceğiz" dedi.

"GÜNEŞ'LE ÇALIŞMAK EŞSİZ BİR DENEYİM OLACAK"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in çok önemli ve değerli bir isim oluduğunu söyleyen Quaresma, "Onunla burada çalışmak benim için eşşiz bir deneyim olacak. Şenol Güneş, kariyerinde çok önemli başarılar elde etti ve burada ondan öğrenmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Bugünün futbolunda futbolcunun 'maç seçmesi' diye bir şey olmadığını vurgulayan Quaresma şöyle devam etti, "Hayat insana öğretiyor. Her oyuncunun bugünün futbolunda her maçı iyi oynamaya çalıştığına inanıyorum. Her oyuncu, her maçta üzerine koyarak oynamaya çalışır. Futbolda iyi oynadığınız dönemler olur ancak bazen işler istediğiniz gibi gitmez. Her futbolcu her maçı iyi oynamak ister. Her oyuncu kariyerinde inişli çıkışlı grafik sergileyebilir. Ben de her zaman üst düzey oynamaya çalıştım ve en iyi performans sergilemeye çalıştım." 

"7 NUMARAYI SEVİYORUM ANCAK..."
7 numaralı formayı giymeye sevdiğini herkesin bildiğini kaydeden Quaresma, "Ancak burada şu anda o formayı giyen başka bir arkadaşım var ve ona saygı göstermem lazım. Numaranın bir önemi yok, 7 olur, 07 olur sorun değil. Benim için önemli olan başarı için kararlı olabilmek ve ben o kararlılığa sahibim" açıklamalarını yaptı. 

Beşiktaş'taki yeni döneminde beklentilerinin çok yüksek olduğnu kaydeden Portekizli isim, "Hedefim takım için en iyisini vermek. Burada bana çok büyük sevgi ve saygı var. Kulüple mutlaka kupalar kazanmak istiyorum. Burada blunduğum ilk günden beri hayalim bu. Burada kupalar kazanmadan, şampiyonluklar yaşamadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"MÜMKÜNSE BÜTÜN DERBİLERİ KAZANMAK İSTİYORUZ"
Gittiğinden beri Beşiktaş'ın derbi kazanamadığının hatırlatılması üzerine Quaresma, "Beşiktaş'ı burada olmadığım dönemde de yakından takip ettim. Beşiktaş'ın Portekiz'deki bazı maçları canlı yayınlandı. Burayla olan irtibatımı canlı tutmaya çalıştım. Bence Beşiktaş geçen sezçon iyi bir iş çıkardı. Son haftalardaki kayıplardan dolayı şampiyon olamadı. Bu sezon sonuna kadar devam edip şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Derbiler sonuçları her skora açık maçlardır. Mümkünse bütün derbileri kazanmak istiyoruz, tek başına ne kadar isteseniz de maç kazanamazsınız. 'Küçük takım' diye tabir edilen ekipler vardır, onlara karşı kazanırsanız derbilerin anlamı olur."

"BEŞİKTAŞ'A SAYGISIZLIK OLURDU"
Türkiye'de başka takımlardan teklif alıp almadığı sorusuna ise yıldız oyuncu, "Türkiye'de başka takımlarda kesinlikle oynayamazdım. Eğer başka bir takıma gitseydim bu kulübe ve taraftara saygısızlık olurdu. Az önce dediğim gibi burada şampiyonluklar yaşamak, kupalar kazanmak istiyorum. Başka bir kulüpte oynamak hiçbir zaman seçeneğim olmadı" yanıtını verdi. 

PORTO'DAN NEDEN AYRILDI?
Beşiktaş'ta kupalar kazanmak için geldiği sözleri üzerine daha önceki takımlarda 10'a yakın kupa kazandığı hatırlatılıp, "Porto'dan neden ayrıldın. Orada da kupalar kazanabilirdin" sorusu üzerine ise Quaresma şu ifadeleri kullandı, "Karakter olarak hiçbir zaman olanla yetinmedim, daha iyisini yapmaya çalıştım;Ş Şyimdiye kadar üst düzey kulüplerde oynadım. Porto'da üst düzey bir takım ve başarılar kazandım. Beşiktaş da kendimi mutlu hissettiğim bir kulüp. Ama burada kupa ve şampiyonluklar yaşayamadım. Bburaya dönmemdeki en büyük sebep ve motivasyon burada kupa kazanmaktı. Karakter olarak hırslı bir insanım. Motivasyonum en büyük nedeni bu.

"RAKİPLERİN TRANSFERLERİ BİZİM MOTİVASYON KAYNAĞIMIZ"
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Nani, van Persie ve Podolski gibi oyuncuları transfer ettiğinin hatırlatılması üzerine de Quaresma, "Her kulübün takip ettiği bir yol var. Beşiktaş olarak iyi bir takımız. Bizde de, rakiplerde de değişiklikler olabilir. Rakiplerin değişiklikleri bizi etkilemez. Türkiye Ligi sıkı bir lig. Rakiplere iyi oyuncuların gelmesi bizim için motivasyon kaynağı olabilir. Ben ve takım arkadaşlarım tamamen işimize odaklanacağız. Biz işimizi doğru yaparak yüksek hedefleri gerçekleştireceğiz" açıklamalarını yaptı.

Yeniden Beşiktaş'a transfer olmasıyla ilgili olarak da Quaresma, "Başkanla Bir süredir temas halindeydik. Görüşmeleri yürüttükten sonra anlaşmaya vardık. Burada mutluyum ve katkı sağlamak için çok çalışacağım" dedi. 

Bebek beklediğinin hatırlatılması üzerine ise, "Dünyanın en güzel şeyi baba olmak. Ailenin bir parçası olmak. Bu benim hayatımda da değişiklik yarattı. Onların getirdiği farklı bir sorumluluk var. Hayat insana öğretiyor. Çocuklarımın, ailemin hayatımda çok önemli bir yer var. Çocuk sahibi olmak, beni farklı bir insan haline getirdi. Artık yaptığım her şeyde onların mutluluğunu düşünüyorum. Bu da sorumluluğunuzu artırıyor" diye konuştu. 

Basın mensuplarının da kendilerini çok iyi karşıladığını vurgulayan Quaresma, "Her oyuncu için sevildiğini, saygı görüldüğünü, etrafındaki insanlar tarafından sahiplenildiğini bilmek en büyük motivasyon kaynağıdır. Bu istekle bir an önce oynamak ve takıma katkı sağlamak istiyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...