Kendinden öncekilerin izinden mi gidecek?

Real Madrid, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yaz transfer döneminde de Manchester United'ın önemli oyuncularından biri olan De Gea'ya kancayı atmış durumda.

NTV Spor 23.07.2015 - 17:20
Kendinden öncekilerin izinden mi gidecek?

Geride bıraktığımız son 15 sezonda, Kırmızı Şeytanlar'ın birbirinden önemli yıldızları Bernabeu'nun yolunu tuttu. Real'in son gözdesinin, kendinden önce Manchester United forması giymiş futbolcuların yaptığı gibi Madrid'e transfer olup olmayacağı merak konusu.

De Gea'dan önce ManU formasını çıkarıp Madrid'in yolunu tutan yıldızlar şöyle sıralanıyor;

DAVID BECKHAM
Manchester United'ın 92'liler olarak adlandırılan Ryan Giggs, Neuville kardeşler ve Paul Scholes gibi önemli futbolcuların oluşturduğu kuşağın en göze çarpan isimlerinden biri olan David Beckham, yaklaşık 20 sene giydiği United formasından, menajer Alex Ferguson'a krampon fırlatmasıyla son bulan tartışmanın ardından koptu ve 2003 yazında 38 milyon Euro bedelle Real Madrid'e transfer oldu.

RUUD VAN NISTELROOY
2005-2006 sezonu, Manchester United'ın Hollandalı golcüsü Ruud Van Nistelrooy için neredeyse kusursuz geçti. Thierry Henry'nin ardından 21 golle gol krallığı yarışında 2. sırada kendine yer bulmuş ve taraftarın sevgilisi haline geldi.

Sezonun bitiminin ardından, menajer Alex Ferguson ile yaşadığı sıkıntılar neticesinde kadro dışı kalan Nistelrooy, o yaz transfer döneminde İspanyol devi Real Madrid tarafından 15 milyon Euro karşılığında transfer edildi.

Madrid formasıyla 3 sezonda çıktığı 96 maçta 50 gole imza atan Hollandalı futbolcu, Real Madrid'in unutulmaz oyuncuları arasına adını yazdırdı.

GABRIEL HEINZE
Nistelrooy'un Bernabeu'ya gelmesinden sadece 6 ay sonra, ara transfer döneminde Real Madrid formasını 12 milyon Euro'luk bonservis bedelinin ödenmesinin ardından sırtına geçiren Arjantinli savunmacı, 2 sezon boyunca Old Trafford çimlerinde top koşturdu.

CRISTIANO RONALDO
2008 Mayıs ayından itibaren Real Madrid'e transfer olacağı konuşulan Portekizli yıldız, en sonunda 1 Haziran 2009'da kendisini Eflatun-Beyazlı yapan sözleşmeyi imzaladı. Real Madrid, o döneme kadar bir oyuncuya ödenen en yüksek bonservis bedeli olan 94 milyon Euro'yu Kırmızı Şeytanlar'a ödeyerek, halen Manchester United'ın takım otobüsünde fotoğrafı bulunan Ronaldo'yu kadrosuna kattı.

 

Sayfa Yükleniyor...