"Gitmesi gerekiyordu"

Chelsea'nin Portekizli menajeri Jose Mourinho, Manchester City'ye yaklaşık 60 milyon Euro'luk bedelle transfer olması beklenen eski öğrencisi Kevin de Bruyne'i takımdan gönderdiği için pişman olmadığını belirtti.

NTV Spor 24.07.2015 - 10:26
"Gitmesi gerekiyordu"

2012 yazında Belçika'nın Genk takımından, bonservisine 8 milyon Euro ödenerek Chelsea kadrosuna katılan Kevin de Bruyne, istenilen performansı gösterememiş ve 2 sezonun ardından Chelsea teknik direktörü Mourinho'nun onayı ile Wolfsburg'a 25 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu.

Kevin de Bruyne'nin, Chelsea macerasından sonra Almanya'da neler yapacağı merak konusuydu ancak genç Belçikalı'nın burada gösterdiği performans parmak ısırtır nitelikteydi. Wolfsburg formasıyla geçen sezon 10 gol, 20 asistlik bir performans sergileyen de Bruyne, birçok Avrupa kulübünün yeni sezondaki transfer hedeflerinden biri oldu.

Manchester City'nin, oyuncu ve kulübü Wolfsburg ile anlaştığı haberlerinin İngiliz medyasına yansımasının ardından, Chelsea menajeri Mourinho'ya, genç oyuncuyu gönderdiği için pişman olup olmadığı soruldu ve Portekizli teknik adam, "Kevin, kadromuzda geçirdiği süre içerisinde baskıyla baş edemedi ve büyük oyuncularla forma rekabetine giremedi. Onun oynayabileceği bir takımda olması gerekiyordu, kendisine olan güvenini geri kazanması için başka bir takıma gitmesine izin verdik. Bu yüzden onu gönderdiğimiz için pişman değilim" şeklinde cevap verdi.

24 yaşındaki Kevin de Bruyne'nin, önümüzdeki günlerde Manchester'a giderek, sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...