"Bazı kişiler resmi bozuyor"

Hamit Altıntop Udinese maçında yaşananlara tepki göstererek, "Futbol paylaşımdır, takım oyunudur ama bazı kişiler maalesef bu resmi bozuyor" dedi.

NTV Spor 25.07.2015 - 23:55
"Bazı kişiler resmi bozuyor"
Hamit Altıntop Galatasaray-Udinese maçında yaşananların Türk insanına yakışmadığını söyledi.
     
Udinese ile bir hazırlık maçı oynamaya çıktıklarını ve sonucun bir öneminin olmadığını aktaran Hamit, "Bizi daha çok ilgilendiren, maçı sonuçlandıramamamız. Bunlar üzücü olaylar.  Çünkü Türk insanına yakışmayan şeyler" değerlendirmesinde bulundu.
     
"Futbol paylaşımdır, takım oyunudur. Taraftarlarımız da çayını kahvesini alıp, kültürümüzde var, çekirdeğini yiyerek maçları izleyip eğlensin. Futbolun içinde eleştiriler, ıslıklamalar, tezahüratlar olacaktır, ama bazı kişiler maalesef bu resmi bozuyor" şeklinde görüş belirten sarı-kırmızılı oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı: "Buna izin vermememiz lazım. En yakınındakinin buna engel olması gerekir. Futbolcuları savunma amaçlı değil, Türk futbolunu savunma amaçlı olarak söylüyorum. Türk futbolunun ne hallere geldiğini görüyoruz. Sadece saha içi etkenler değil, saha dışı etkenler de her şeyi etkiliyor. Üzücü bir durum. Almanya'da yasağımız var, UEFA Şampiyonlar Ligi maçı oynamıştık İngiltere'de ve burada aldığımız bir ceza var. Şimdi bunun sonu nereye gidecek ciddi ciddi düşünmek lazım. Ben taraftarımızdan rica ediyorum. Eleştiri olacaktır, birlikte sevineceğiz ve üzüleceğiz ama yanlışa da yanlış diyelim. Doğruyu savunalım. Maçın tatil edilmesi ortak bir karardı. Amaç sadece futbol oynamak değil, futbolu süslemek. Ne kadar dış etkenler de güzel işlerse, saha içinde o kadar faydalı, verimli olabiliriz. O zaman daha başarılı oluruz."

Sayfa Yükleniyor...