"Sahada bizim kozlarımız baskın olacak"

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'de, teknik direktör Vitor Pereira taraftara çağrıda bulunarak kendilerini maçın sonuna kadar desteklemelerini istedi.

NTV Spor 27.07.2015 - 14:43
"Sahada bizim kozlarımız baskın olacak"

Ukrayna takımlarını iyi tanıdığını söyleyen Pereira, Shakhtar Donetsk'in Teknik  Direktörü Mircea Lucescu'yu överken, "Futbolun yaşlı kurdu. 2 yıl sonra benim yerime geçebilir" dedi. Shakhtar'ın çok iyi oyunculara sahip olduğunu kaydeden Pereira, "Ama bizim de kendi kozlarımız var ve sahada bizim kozlarımız daha baskın olacak" dedi.

"Taraftarın takımdan beklentisi çok yüksek. Neler söyleyeceksiniz" sorusuna Pereira, "İki kaliteli takımın mücdalesi olacak. İyi futbolu, seven ve desteklemeye çalışan bir insanım. İyi bir maç olacak. Taraftarımız olumlu yönde destek versinler ve taraftarımızdan tek beklentim, her zaman arkamızda olsunlar. Zor bir karşılaşma olacak. Shakhtar Donetsk'i iyi tanıyorum ancak bizim de kendi oyun karakterimiz var ve buna odaklanmış durumdayız" yanıtını verdi.

"BİZİM KOZLARIMIZ SAHADA BASKIN OLACAK"
Takımın az bir süredir birlikte oynadığını vurgulayan Pereira, "Bu kadar kısa sürede net bir seviyeyi belirlemek neredeyse imkansız. Takım halinde uyum sağlamaya çıalışıyoruz. Sadece 3 hafta beraber çalışan bir takımız. Mümkün olan üst düzeye çıkmaya çalışıyoruz. Shakhtar'ın bazı avantajları var. Bunların ilki, uzun yıllardır aynı hocayla çalışıyorlar. İkincisi aynı hocayla ve aynı oyuncu grubuyla çalışıyorlar. Hazırlık dönemine bizden daha önce başladılar ve bizden öndeler. Ligleri de erken başladı. Biz 3-4 hafta önce başladık. Kısa sürede beraber çalışan bir takımız. İki taraf da kaliteli bir ekip. Onların da kalitesi yüksek. Bireysel kaliteleri de üst düzeyde. Hızlı ve güçlü oyuncuları var. Sahanın her yerinde iyi oyuncuları var. Yeni bir teknik heyetle çalışmamıza rağmen, bizim de kendi argümanlarımız ve kozlarımız var. Bizim kozlarımız sahada daha baskın olacak. Taraftarımız bizi sonuna kadar testeklesinler. Maç hem bizim hem de taraftarımız için hatasız ilerlesin. Futbol çerçevesinde taraftarların desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Takıma 4-42 sistemini oynatmaya çalıştığının ve oyuncuların bu taktiğe ne kadar uyum sağladığı sorusuna ise Portekizli teknik adam, "4-4-2 olsun, 4-3-3 olsun, benim için önemli olan sistemler değildir. Oyuncularımın sahada rahat edeceği bir oyun, herkesin takıma katkı sağlayacağı bir sistem istiyorum. Takımın saha içinde uyumu ve rahat etmeleri benim için önemli. Benim için bireysel ve kollektif olarak rahat edip, yeteneklerini göstermesi herşeyden önemli" yanıtını verdi.

"UKRAYNA KONUSUNDA UZMAN OLDUM"
Pereira'ya geçmişte Ukrayna takımları ile Avrupa arenasında bir çok kez karşılaştığının hatırlatılması üzerine genç teknik adam, "Shakhtar, Dnipro ve Dinamo Kiev'le bugüne kadar karşılaşma fırsatı buldum. Ukrayna konusunda uzman oldum diyebilirim. Kaliteli takımlar oluşturdular. Shakhtar'ın özellikle orta saha ve forvette çok iyi Brezilyalı oyuncuları var. Hızlı oyuncuları var. Savunma hattı da genel olarak Ukraynalı oyunculardan oluşuyor. Orta saha ve ileride yaratıcı Brezilyalı oyunculara sahipler, savunmada güçlü Ukraynalı oyuncular bir arada. Son derece tecrübeli bir ekip. Rakibimize saygı duyuyorum ama her maça kazanmak için çıkıyoruz. Kendi kimliğimizi sahaya yansıtacağız ve güzel bir karşılaşma olacak" diye konuştu.

"LUCESCU YAŞLI KURT"
Lucescu'nun kendisinden sonra Fenerbahçe'nin teknik direktörü olacağı yönündeki haberlerin sorulması üzireni ise Pereira, "Benim iki yılım var. Benden sonra olabilir" ifadelerini kullandı. Daha sonra Lucescu'yu değerlendiren Pereira, "Lucescu son derece tecrübeli bir hoca ve futbolun yaşlı kurdu. Futbolla ilgili her şeyi biliyor. Çok uzun yıllar tecrübe kazandı. Ben Porto'da iken de yerime Lucescu'nun geçeceği söyleniyordu. CV'si çok iyi ve dünyanın hemen her ülkesinde adı geçiyor. Bu demek değildir ki maçta üstün gelecek. Benim de tecrübelerim var. Ben ve onun karşılaşması değil. Karşılaşma Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe arasında olacak. Sahada hocalar değil oyuncular oynayacak" ifadelerini kullandı. 

VOLKAN'A TAKILDI
Basın toplantısı sırasında bir ara Volkan Demirel'i gösteren Pereira gülerek, "Bir daha ki sefer yanıma daha çirkin bir futbolcu koysunlar. Benim imajımı sarsmayalım" diyerek sarı-lacivertlilerin kaptanına takıldı.

Sayfa Yükleniyor...