Fener'den Fred şikayeti

Fenerbahçe Shakhtar Donetsk'li Fred'in oynamasını UEFA'ya şikayet ediyor.

NTV Spor 29.07.2015 - 01:45
Fener'den Fred şikayeti

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 0-0 berabere kaldığı Shakhtar Donetsk'li Fred'in oyntılmasını UEFA'ya şikayet ediyor.

Shakhtar Donetsk'in orta saha oyuncusu Fred'in Copa America maçında girdiği doping testinin sonucunda yasaklı madde tespit edilmişti. Oyuncudan alınan B numunesi de incelenmek üzere İsviçre'ye gönderilmiş; ancak henüz bu inceleme tamamlanmamıştı.

UEFA maç öncesinde Shakhtar kulübüyle kurduğu temasta Fred'in bu maçta oynatılmaması gerektiğini tavsiye etmişti. Ancak oyuncusunun resmi bir cezasının olmadığını savunan Mircea Lucescu Fred'i Fenerbahçe karşısında sahaya sürdü.

Fenerbahçe ise bu durumu protesto etti. Maçın ilk yarısının bitimiyle birlikte Sarı lacivertli kulüp UEFA'ya resmi bir protesto yazısı iletti. Ancak Fenerbahçe yönetimi bu konuyu takip etmekte kararlı görünüyor.

Bu arada Fred'in maçın ardından doping testine tabi tutulmaması da dikkat çekti.

Yönetim UEFA'ya daha detaylı bir yazı yazarak, hem doping testinden geçememiş bir oyuncunun kendilerine karşı oynamasından duydukları rahatsızlığı dile getirecek, hem de Shakhtar kulübünü resmen UEFA'ya şikayet etmiş olacak. Fred'in oynamasını bir ihlal olarak gören Sarı Lacivertliler bu detaylı yazı sonrasında UEFA'dan olumlu bir geri dönüş almayı ve Ukrayna temsilcisine bir yaptırım uygulanmasını bekliyor.

 

Sayfa Yükleniyor...