Müftüoğlu hedefini açıkladı!

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetebilecek düzeye sahip hakemleri yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi.

NTV Spor 30.07.2015 - 16:14
Müftüoğlu hedefini açıkladı!

MHK'nın Beyoz'daki Limak Eurasia Luxury Hotel'de gerçekleştirilen, FIFA İcra Kurulu Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkan Vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst ile yönetim kurulu üyeleri, MHK yönetim kurulu üyeleri, üst klasman hakemleri ile UEFA ve MHK'dan eğitimcilerin katıldığı yaz seminerinin açılış töreninde konuşan Müftüoğlu, hedef ve projeleriyle ilgili bir değerlendirmelerde bulundu.

Kuddusi Müftüoğlu, MHK'nın yönetiminde yer alan bütün isimlerin önemli bir tecrübeye sahip olduğunu dile getirerek, "Yönetimimiz mevcut hakemleri yakından tanıyor. Alttan yukarıya doğru gelecek hakemleri de tanıdığımız için hakemliğin geleceği için önemli bir avantaja sahip olduğumuzu düşünüyorum. Şu anda üst düzey hakemlik yapan ve Türk hakemliğinin lokomotif olan arkadaşlarımla yıllarca birlikte görev yaptık. Biliyorum ki bu görevde kendileri de benim en büyük yardımcılarım olacaktır" diye konuştu.

YAŞ İNDİRİMİ!
MHK Başkanı, Süper Lig hakemlerinin çoğuyla birlikte görev yaptığını belirterek, "Hakemlerin beklentilerini ve özelliklerini çok iyi biliyorum. Dün eksiklik olarak düşündüklerimizi tamamlayabilecek duruma geldik. Bunun da hem bizim hem de sizin için avantaj olduğunu düşünüyorum. Kamuoyunda yaratılmış olan genç algısını lehimize iyi kullanacağız. Çok çalışan, emek veren herkes kadrolarımızda kendisine yer bulacak. Bu konuda önemli bir değişiklik yapıyoruz. Süper Lig'e çıkma yaşını 22'ye indiriyoruz. Genç ve yetenekli isimleri kısa sürede üst klasmanlara taşıyacağız ve uluslararası arenada boy göstermelerini sağlayacağız. Hakemliği bırakma yaşını 45'ten 47'ye çıkartıyoruz. Tecrübeli isimler bizim için çok önemli. Hakemlerin gözlerinde gördüğüm ışık beni yarınlar için çok umutlandırdı. Çok büyük destek verdiler. Hakemlerimizin saha içinde ve saha dışında örnek davranışları ve başarılı performanslarıyla camiamızı başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum" dedi.

"PROFESYONEL HAKEMLİĞİN KAPSAMINI GENİŞLETECEĞİZ"
Kuddusi Müftüoğlu, hayata geçirecekleri önemli projeleri olduğunu anlatarak, "Profesyonel hakemliğin kapsamını genişleteceğiz. Profesyonel hakemliğin, hakemliğin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sezon 9 profesyonel hakemimiz olacak. Geçtiğimiz 3 aylık deneme süresinde bizimle birlikte olan Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Barış Şimşek, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus arkadaşlarıma bu yıl Halis Özkahya, Tolga Özkalfa ve Bülent Yıldırım eklenecek. Profesyonel hakemlerimizi hem lig müsabakaları için hazırlayacağız hem de kendilerinin engin deneyimlerin faydalanacağız. Allah kısmet ederse 4 yıllık görev süremizin sonunda Süper Lig ve 1. Lig'deki tüm hakemlerimizin profesyonel hakem kadrosunda olmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"HAKEMLERİN NASIL EMEKLER VERDİĞİ GÖRÜLMELİ"
Türk hakemlerinin uluslararası alanda başarılı olmasına büyük önem verdiklerini dile getiren Müftüoğlu, "Türk hakemliğinin Avrupa ve dünya vizyonunu çok önemsiyoruz. Sevgili Cüneyt Çakır'ın açtığı yolda başka arkadaşlarımın da olmasını istiyoruz. Çünkü Cüneyt Çakır ve ekibi bizlerin sırtına büyük bir yük yükledi. Artık Şampiyonlar Ligi finalini yönetebilecek düzeyde hakemleri yetiştirmek zorundayız. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hakemliğin Süper Lig'de yanlış ya da doğru çalınan bir faul düdüğü hakkında saatlerce konuşmaktan ibaret olmadığını, bu işin altyapısında nasıl emekler verildiğini görülmesini sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ"
Hakem ve gözlemcilerin not kaygısıyla yetişmelerine sıcak bakmadıklarını vurgulayan Müftüoğlu, "Bizim baktığımız doğru ilkeler notlardan çok daha önemli. Bizleri iyiye ve götürecek her eleştiriye açığız. Tek ricam eleştirilerin teknik boyutla sınırlı kalması ve kişiliklere saygı gösterilmesi" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...