Fenerbahçe'nin Shakhtar planı!

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'i elemek için ilk maçı adeta ezberledi. Vitor Pereira antrenmanlarda oyuncularına turun şifrelerini anlatıyor. Pereira'nın hücum planlarındaki önceliği topu orta sahadan çabuk çıkartmaktan geçiyor. Hafta boyunca pas ritmine ve şiddetine yönelik çalışmalarla oyuncularını hazırlayan Portekizli teknik adam, özellikle merkez orta saha oyuncularını bu konuda uyardı.

NTV Spor 02.08.2015 - 16:16
Fenerbahçe'nin Shakhtar planı!

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk ile Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanşında oynayacağı maça hazırlanıyor. İlk maçın kasedini yardımcılarıyle birlikte defalarca izleyen teknik direktör Vitor Pereira, geçtiğimiz günlerde savunmacılar ve merkez orta saha oyuncularıyla ayrı ayrı video analiz toplantıları düzenlemişti.

Portekizli çalıştırıcı antrenmanlarda da birkaç nokta üzerinde oyuncularını özellikle uyarıyor. Pereira'nın savunmacılardan isteği topu oyuna dikkatli sokmaları... Hücuma çıkarken kaptırılan toplarda Shakhtar'ın çok hızlı bir şekilde kaleye geldiğini düşünen Pereira, kaybedilen toplarda geri dönüşlerin ve topa baskının daha çabuk olması gerektiğine vurgu yapıyor.

Pereira'nın hücum planlarındaki öncelikse topu orta sahadan çabuk çıkartmaktan geçiyor. Hafta boyunca pas ritmine ve şiddetine yönelik çalışmalarla oyuncularını hazırlayan Pereira, özellikle merkez orta saha oyuncularını bu konuda uyardı. Pereira ayrıca topun kanat oyuncularıyla buluştuğu bölümlerde oyunun sıkıştırılmaması ve atılacak ters toplarla oyunun riskten uzaklaştırılması gerektiğini oyuncularına aktarıyor. Pereira'nın bu uyarılarına göre, böylelikle hücumda ters toplarla boş alan bulma fırsatlarının yakalanması ve kaptırılabilecek topların kontra atak tehlikesine dönmemesi amaçlanıyor.

Bu arada sakatlığı bulunan Mehmet Topal'ın Shakhtar maçına kadar yetişmesi bekleniyor. Pereira Topal'da sorunun çözülmemesi halinde Raul Meireles'i ilk 11'de görevlendirecek.

Sayfa Yükleniyor...