Fred yine 11'deydi!

Shakhtar Donetsk, yasaklı maddeye rastlanan oyuncusu Fred’i Fenerbahçe karşısında ikinci maçta da oynattı. Teknik direktör Lucescu, Brezilyalı oyuncuya ilk 11'de yer verdi.

NTV Spor 05.08.2015 - 22:46
Fred yine 11'deydi!

Fred'in, Brezilya Milli Takımı'yla mücadele ettiği Copa America'da yapılan kontrol sonrası A numunesi pozitif çıkmıştı. Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesi UEFA yetkilileri Fred'in oynatılmaması için Ukrayna ekibine tavsiye kararı iletmişti.

Buna rağmen Brezilyalı futbolcu, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçta forma giydi. Teknik direktör Mircea Lucescu, Ukrayna Ligi'nde oynadıkları maçta Brezilyalı oyuncuyu kadroya almadı. Ancak Fred, Fenerbahçe ile oynanan rövanş maçında yeniden ilk 11'de yer aldı.

Öte yandan Lucescu, ilk maçtaki 11'ini bozmadı. Rumen teknik adam, geçen hafta İstanbul'da golsüz sona eren maçtaki kadroyu Ukrayna'da da sahaya sürdü. Ukrayna ekibinde cezası biten Olexandr Kucher ise 18 kişilik kadroda yer aldı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını Lviv deplasmanında yalnız bırakmadı.

Lviv Arena'da kendilerine ayrılan tribünün büyük bir bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, Shakhtar Donetsk tribünlerinden de bilet aldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar formaları ve atkılarıyla, Shakhtar Donetsk taraftarlarının arasında takımlarını destekledi. Başta Galatasaray ve Beşiktaş formalı olmak üzere diğer Türk takımlarının formalarını giyen Türk taraftarlar da Fenerbahçe'ye destek verdi.

Toplam 35 bin kapasiteli stata yaklaşık 30 bin futbolsever maçı takip etti.

AZİZ YILDIRIM DA İZLEDİ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım karşılaşmayı statta takip etti.

Zorlu maçta takımı yalnız bırakmayarak Ukrayna'ya gelen Yıldırım, beraberindeki sarı-lacivertli yöneticilerle kendilerini ayrılan bölümde karşılaşmayı izledi.

SHAKHTAR EVİNDEN UZAK
Ukrayna'nın doğusundaki iç savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yle yaptığı maçı kendi sahasında oynayamadı.

Geçen seneden bu yana lig ve Avrupa maçlarını Kiev ile Lviv'de oynayan Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe'yi Lviv'de ağırladı.

Lucescu'nun takımı, Fenerbahçe'yle Donetsk'e yaklaşık bin 200 kilometre uzaklıktaki Lviv şehrinde karşılaştı. Donetsk, Ukrayna'nın en doğusunda, Lviv ise en batısında bulunuyor.

TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK
Ukrayna ekibinin taraftarlarıyla Fenerbahçeliler arasında öğle saatlerinde gerginlik yaşandı.

Shakhtar Donetsk taraftarı olduğu iddia edilen bir kişi, maç saatini beklemek için Lviv şehir merkezinde zaman geçiren sarı-lacivertli bir taraftar grubunun üzerine makasla yürüdü. Sarı-lacivertli seyirciler, taraftarın elinden makası almak istedi. Bunun üzerine Ukraynalı taraftar yere düşerek kafasından hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen polis incelemede bulundu.

Sayfa Yükleniyor...