"İyi oynadım zanneder 3 yer dönersiniz!"

Rıdvan Dilmen %100 Futbol'da Shakhtar-Fenerbahçe karşılaşmasını yorumladı...

NTV Spor 06.08.2015 - 00:16
"İyi oynadım zanneder 3 yer dönersiniz!"

Rıdvan Dilmen-Güntekin Onay ikilisi, %100 Futbol'da Shakhtar-Fenerbahçe karşılaşmasını yorumladı...

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe açısından büyük bir hayal kırıklığı. İddialı ve heyecan veren bir takım kurulmuştu. Vitor Pereira'nın tribüne gönderilmesi ve penaltıdan sonra film koptu.
 
RIDVAN DİLMEN: Lucescu, Fenerbahçe'nin ilk maçtaki gibi bir kadroyla çıkmasını beklemediğini söylemişti. Futbolun mantığı da bunu gerektiriyordu. Fenerbahçe emniyetli bir kadroyla çıkmadı çünkü Pereira'nın oyun karakteri bu. Lucescu, Fenerbahçe'yi kontrollü bekliyordu ama olmadı.

RIDVAN DİLMEN: Shakhtar sabırlı, tecrübeli ve organizasyonu iyi bir takım. Fenerbahçe ise daha 4-5 haftalık bir takım. Üstelik ilginç bir teknik direktörü de var. Pereira, bu oyun mantalitesiyle Fenerbahçe'yi ya uçuracak ya da yerlerde süründürecek.
 
Shakhtar , Fenerbahçe'nin üstüne gelmesine izin verdi. Çünkü biliyordu ki, kaptığı topları defansın arkasına uzun kullanarak tehlikeli olabileceğini biliyordu. Lucescu planlama şansı olup Fenerbahçe soyunma odasına gitme şansı olsaydı, Fenerbahçe'yi herhalde böyle oynatırdı. Luvescu, rica etse Fenerbahçe'den böyle oynamasını isterdi.

RIDVAN DİLMEN: Shakhtar'ın o kadar belli ve kalıplaşmış sistemi var ki. Fenerbahçe ise 87. dakikada kontrolsüz bir şekilde Stoch ile Mehmet Topal'ı oyuna aldı.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe, ligde japon kale oynayıp farklı skorlar alabilir ama Avrupa düzeyindeki maçlarda sonuç işte böyle olur.

GÜNTEKİN ONAY: Shakhtar üç oyuncusunu kaybedip, yerine transfer yapamamış, Avrupa maçlarını yüzlerce kilometre uzakta oynama dezavantajında bir takım olmasına rağmen tur atlamayı başardı.

RIDVAN DİLMEN: Diego ve Nani, serbest gibi oynadı. Fenerbahçe'nin 4-4-2 dizilişi kağıt üzerinde kaldı. Fenerbahçe 4-1 ve öndeki 5 serbest oyuncuyla oynuyor. Bir dağınıklık var ama hocanın da istediği bu.

RIDVAN DİLMEN: Fernandao ve Nani, kariyerlerinde yapmadıkları kadar bu sezon faul yapacaklardır. Fenerbahçeliler buna hazır olsun.

RIDVAN DİLMEN: Avrupa'da böyle bir futbol kültürü kalmadı. Günümüz futbolunda Şampiyonlar Ligi seviyesinde böyle bir oyun karakteri görmedim. Avrupa'da tutarak gidebilirsiniz, uçarak gidemezsiniz. Size engel olurlar.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin iki stoperi iki maçta toplam üç sarı kart gördüler, bir tanesi de kırmızı kart gördü. Görmemesi de mümkün değil. Çok açık alanda kalıyorlar. Atletik bir stopere ihtiyaç var.

GÜNTEKİN ONAY: Meireles, Diego, Nani, top rakipteyken de gayretli ve eforlu oynadılar. Böyle bir vitrin maçında ekstra çaba gösterdiklerini düşünüyorum. Türkiye Ligi'nde bu ekstra performansı göstermeyebilirler ve bu da ciddi bir sorun olur.

RIDVAN DİLMEN: Shakhtar'ın oyun lideri  kalecisi Pyatov. İki maçta en az 15 kez geri pas yapmışlardır. Üstelik çok kritik kurtarışlar da yaptı.

RIDVAN DİLMEN: Bu dağınıklık şuursuzluk getirir. İyi oynadım zannedersiniz, üç yer dönersiniz. Türkiye'de ikinci bölgeyi geçemeyen takımları darbe vura vura indirirsiniz. Ancak uluslararası oyunlarda hiç affetmezler. 

RIDVAN DİLMEN: Shakhtar benim favorimdi. Fenerbahçe yeni bir takım. Fenerbahçe'nin kadrosu uluslarası düzeyde ama oyun yapısı değil. Avrupa Ligi'nde en zayıf takımlardan biriyle eşleşse bile Fenerbahçe'nin elenme ihtimali var.

**********

GÜNTEKİN ONAY: Pereira neden oyuncularıyla gurur duyuyor anlamadım. Üç tane yemiş ve elenmiş takımın nesiyle gurur duyuyorsun.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'ye asla Avrupa maçlarında favori diyemem. Ama şunu diyebilirim: Türkiye Ligi'nin en çok gol atan takımı Fenerbahçe olur. Fenerbahçe bu sezon en az 80 tane gol atar.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'ye orta saha oyuncusu lazım demiştim ama böyle oynayacaksa gerek yok. Bu oyun anlayışında önde kanat oyuncusu lazım. Bu belirsiz oyun düzeni, oyuncuların bireysel performansını da etkiler. Fernandao diri kalamadı, Diego kayboldu gitti.

GÜNTEKİN ONAY: Avrupa kupalarındaki temsilcilerimizle bu sezon daha gol sevinci yaşayamadık.

RIDVAN DİLMEN: Kesinlikle ve kesinlikle Pereira'nın bir B planı olmalı. Farklı formatlar denemeniz lazım. Pereira, skor ne olursa olsun aynı oynuyor. Aziz Yıldırım takıma müdahale etsin demiyorum ama futbol sohbetlerini seven bir başkan olarak Pereira'ya sohbet şeklinde telkinde bulunması uygun olur. Fenerbahçe yeniden yapılanmayı geçen sezonun başında yapmalıydı.

RIDVAN DİLMEN: Pereira'nın tribüne gönderilmesinin takım üzerindeki olumsuz etkisi yüzde biri geçmez.

GÜNTEKİN ONAY: Robin Van Perise, Fenerbahçeliler tarafından heyecanla bekleniyor. Böyle uluslararası maçlar için alınmış, bugünlerde gereken bir oyuncu. Malesef sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu. Keşke olsaydı. Belki farklı olurdu. Van Perise takıma girdiğinde sow mu yoksa Fernandao mu takımdan kesilir?

RIDVAN DİLMEN: Kura çekmek gerek.

GÜNTEKİN ONAY: Fernandao ilk maçta etkiliydi ama rövanşta çok kötüydü. Kjaer de olumsuz eleştiriyi hak ediyor. Bir de kırmızı kart gördü.

RIDVAN DİLMEN: Geçen hafta ile bu hafta arasında Fenerbahçe'de biraz olumlu fark var. Daha agresif oynadı, daha fiziği iyi. Bir gelişim içerisinde ancak yeterli değil. Shakhtar ilk maçta da bu kadar pozisyona girmişti ve atamamıştı. Bu sefer attı. 

RIDVAN DİLMEN: Bruno Alves ve Kjaer, hemen hemen aynı tipte oyuncular. Günümüz futbolunda stoperlerden birinin ayağı iyi olmalı.

 

Sayfa Yükleniyor...