Mou lig için heyecanlı!

Premier Lig'de yeni sezon bu hafta sonu başlıyor. Tüm takımların önemli transferler yaptıklarını vurgulayan son şampiyon Chelsea'nin menajeri Jose Mourinho, şampiyonluğu korumanın her zamankinden zor olacağı görüşünde.

NTV Spor 06.08.2015 - 12:04
Mou lig için heyecanlı!

Premier Lig'de yeni sezon, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle diğer büyük liglerden erken açılıyor. 2015-16 sezonunda heyecan, cumartesi günü oynanacak Manchester United-Tottenham maçıyla başlayacak.

Son şampiyon unvanı ile sezona girecek Chelsea'nin, kadrolarına önemli takviyeler yapan Manchester United, Manchester City, Arsenal ve Liverpool gibi ekiplerle çekişmesi bekleniyor.

Geçen sezon 87 puan topladıklarını hatırlatan Chelsea menajeri Jose Mourinho, bu sezon şampiyon olacak takımın çok daha az puan alacağı öngörüsünde bulundu. Zira Mourinho'ya göre sadece zirveye oynayan ekipler değil; ligin tümü, yeni yayın anlaşmasının getirdiği ekonomik güç sayesinde geçen sezona göre güçlendi. Mourinho bu duruma örnek olarak, Premier Lig'e bu sezon çıkan Bournemouth'un yeni transferi Max Gradel'i gösterdi. Gradel'in rahatlıkla Chelsea'de oynayabilecek yetenekte olduğunu söyleyen Portekiz'li menajer; "Alt sıralarda yer alması beklenen kulüpler de çok önemli oyuncuları kadrosuna kattı. Şampiyon olacak takımın bu sezon daha fazla puan kaybedeceğini düşünüyorum. Bence şampiyonluğu korumak her zamankinden zor olacak" dedi.

Mourinho, golcüsü Diego Costa'nın sürekli yineleyen adale sakatlığının kendisini endişelendirdiğini de kabul etti. Testlerde herhangi fiziksel bir sorun görünmediğini; ancak Costa'nın kendisini iyi hissetmediğini dile getiren Mourinho, İspanyol golcünün yokluğu halinde, diğer forvetleri Falcao ve Remy'e güvendiğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...