"Burayı hiçbir zaman boşlayamayız"

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen "Avrupa Futbol Buluşmaları" organizasyonu Almanya'nın Stuttgart kentindeki toplantının ardından sona erdi. "Avrupa'daki Türkler bizim sosyal sorumluluk projemiz" diyen Terim, "Burayı hiçbir zaman boşlayamayız, arka plana atamayız" şeklinde konuştu.

NTV Spor 07.08.2015 - 00:19
"Burayı hiçbir zaman boşlayamayız"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, organizasyonun Almanya etabında Stuttgart kentindeki Le Meridien Otel'de futbol temsilcileriyle bir araya geldi.
      
Fatih Terim toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Avrupa Futbol Buluşmaları'na Paris ve Belçika ile başlayıp, Almanya ile sonlandırdıklarını belirterek, toplantıların çok başarılı geçtiğini söyledi.
      
Toplantılarda umduğundan daha üst seviyede bir yaklaşım gördüğünü belirten Terim, "Çok doğru bir iş yaptık. Ortak noktalarımızı belirledik. Avrupa'daki Türkler bizim sosyal sorumluluk projemiz. Burayı hiçbir zaman boşlayamayız, arka plana atamayız. Bizim vatandaşlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz önemlidir. Gerek antrenör, gerek akademisyen, gerek oyuncu izleyen birçok arkadaşımız belki gönüllü olarak yol arkadaşımız olacak. Dönüşte yaptığımız toplantıların deşifrelerini tekrar inceleyeceğiz" dedi.

Fatih Terim, futbol temsilcilerinden gelen istekler arasında TFF'nin eğitim ve başka konulardaki yardımları ve burada yapılan organizasyonlara katılım konuları bulunduğunu belirtti. Terim, temsilcilerden Avrupa'da yaşayan Türk gençlerinin milli takıma kazandırılması konusunda yardımcı olmalarını istediğini de vurguladı.
      
Bu arada, temsilcilerle yapılan toplantı için salona giren Fatih Terim, katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı. Fatih Terim, basına kapalı gerçekleştirilen bölümde, Almanya'da yaşayan ve futbolun içinde yer alan vatandaşların sorun ve önerilerini dinledi.
      
Dışişleri Bakanlığı'nın destek verdiği toplantıya Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, çevre ülke ve kentlerden futbol temsilcileri katıldı.
      
Toplantıya katılan davetlilerden edinilen bilgiye göre Avrupa'da yaşayan futbol temsilcileri kendi durumları hakkında Terim'i bilgilendirdi, tecrübeli teknik adama bazı soru ve sorunlarını yöneltti.
     
Öte yandan Fatih Terim, kan kanserine yakalanan ve Stuttgart'taki Olga Hastanesi'nde tedavi gören Emre Orhan adlı 9 yaşındaki çocuğu ziyaret ederek kendisine milli futbolcular tarafından imzalanmış 10 numaralı formayı hediye etti. Terim, ziyaret esnasında duygulanırken, Emre ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sayfa Yükleniyor...