Orman'dan yeni transfer sinyali!

Beşiktaş'ın yeni transferleri Dusko Tosic, Andreas Beck, Mario Gomez, Ricardo Quaresma ve Rhodolfo için toplu imza töreni gerçekleştirildi. Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Fikret Orman, ön liberoya 1 ya da 2 transfer yapabileceklerini belirtti.

NTV Spor 07.08.2015 - 14:49
Orman'dan yeni transfer sinyali!

Beşiktaş'ın yeni transferleri için toplu imza töreni düzenlendi. Fikret Orman ve oyuncular, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BEŞİKTAŞ'IN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNEREK..."
Sözlerine, transferde acele etmediklerini ve Beşiktaş'ın menfaatlerini düşünerek hareket ettiklerini belirterek başlayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Özellikle üzerimizde bir baskı unsuru oluşturulmak istendi. Beşiktaş'a bir an önce oyuncu kazandırmamız gerektiği gibi bir algı vardı. Bunlardan soyutladık kendimizi, sadece Beşiktaş'ın menfaatlerini düşünerek, katkı sağlayacağını düşündüğümüz oyuncularla sözleşme yaptık. Bu süreç içerisinde, sadece 'al dönemi' değil 'sat dönemi' de olacaktır demiştik. İki kıymetli oyuncumuzu sattık ve önemli bir maddi gelir elde etti kulübümüz. Beşiktaş'ın menfaatleri gereği kaliteleri yüksek oyuncular transfer ettik. Kafalarımız gelgitler yaşadı, istişare ettik. Değerli yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, bazen ben fren, onlar gaz oldu bazen de ben gaz onlar fren. Doğru stratejiyle iyi işler yaptık. Hayırlı olur inşallah, bundan sonrası saha içindeki performansa bağlı" dedi.

"QUARESMA POZİTİF ENERJİ VERİYOR"
Fikret Orman, transfeleri değerlendirmeye ise Ricardo Quaresma'dan başladı. Ricardo'ya 'evine hoşgeldin' diyen Orman, "Taraftarımızla, bizle, kulüple çok özdeşleşmiş bir futbolcu. Onu gördüğüm zaman, pozitif enerjisini herkese veriyor. İstiyorum ki futbolu burada bıraksın, profesyonel olarak da görev yapsın. Böyle bir arzum var Quaresma futbolu bıraktıktan sonra. Çok önemli işler yapacağına, yeni stadımızla beraber, tam olarak inanıyorum. Soru işaretleri hepimizin kafasında olabilir ama konuştuğumuzda, niyetleri ifade ettiğimizde, çok doğru bir transfer yaptığımızı düşünüyorum. Ricardo'ya tekrar evine hoşgeldin diyorum" şeklinde konuştu.

"GOMEZ'İN BİR TEK UEFA ŞAMPİYONLUĞU YOK"
Mario Gomez'in çok önemli bir oyuncu olduğunu belirten Orman, "Gomez'in kariyerinde dünya şampiyonluğu var, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var ama UEFA Kupası şampiyonluğu yok. İnşallah onu da yazdırır seneye kariyerine. Beşiktaş'ta çok başarılı olacağını umduğum bir oyuncu, karakterine baktığımda da önemli kitlelerin önünde önemli oyunlar oynayan bir oyuncu. Dünyanın en coşkulu taraftarının içerisine geldi. Beşiktaş taraftarı en seyir keyfi veren taraftar. İnşallah çok iş yapacak Gomez. Hem UEFA Kupası'nda ve hem de 2016'daki Avrupa Kupası'na Alman Milli Takımı'yla katılma adına... Ailemize hoşgeldin diyorum" sözlerini kullandı.

"SİYAH BEYAZ ONA DA ÇOK YAKIŞTI"
Rhodolfo'yu bir çok kez izlediklerini belirten Orman, "Kendi takımında kaptanlık yapan, düzgün karakterde, çok önemli bir oyuncu. Transferi uzun sürdü, uzun sürmesi kulübün menfaati adınaydı. Önemli bir transfer yaptık. Brezilya Ligi'ni takip edenler bilirler, önemli bir oyuncu, siyah beyaz ona da çok yakıştı, ona da şampiyonluk görmek niyetiyle hoşgeldin diyorum" dedi.

"TECRÜBEYE DE ÖNEM VERDİK"
Andreas Beck'in de kendi takımının kaptanı olarak geldiğini belirten Orman, "Bu sene biraz tecrübeye de önem verdik. Çok önemli bir futbolcu, onunla ilgili çalışmalarımız çok uzun sürdü ve sonucunda onu da takıma kazandırdığımız için mutluyuz, çok pozitif bir insan, ona da Beşiktaş ailesine hoşgeldin diyorum" yorumunu yaptı.

"HEPSİNİ ELİNİN TERSİYLE İTTİ"
Dusko Tosic'in yüksek teklifleri reddederek kendilerini seçtiğini belirten Orman, "Tosic çok önemli bir futbolcudur. Almanya Ligi'nde, İngiltere Ligi'nde, birçok büyük kulüpte oynadı. Türkiye'yi tanıyan bir oyuncu. Büyük fedakarlıklar yaptı. Yüksek teklifler vardı kendisine. Beşiktaş'ın büyüklüğünü biliyordu. Hepsini elinin tersiyle itti ve kontrat imzaladı. Bizi seçtiği için kendisine teşekkür ediyorum. Zaten doğru bir iş yaptığımızı biliyorduk, onun için de, çok önemli bir yıldızı, kendi milli takımında da oynayan bir oyuncuyu takıma kazandırdığımız için gururluyuz, camiaya hoşgeldin diyorum" dedi.

ORMAN'DAN TEŞEKKÜR...
Oyunculara sözü bırakmadan önce transferde emeği geçenlere teşekkür eden Fikret Orman şu ifadeleri kullandı: "Transfer sürecinde cephenin en önünde Erdal Torunoğluları vardı, çok başarılı bir çalışma geçirdik kendisiyle beraber ve ona da bu kadar emeği için teşekkür ediyorum. Seyahatlar gerçekleştirdi, geldi gitti. Bunları sizlerden olabildiğince gizleyerek yaptık, başarılı performansından dolayı ona teşekkür ediyorum. Cephenin gerisinde başta ikinci başkanımız olmak üzere diğer arkadaşlarım da var, onlarla da istişare ettik, teknik yorumlar da alarak tartıştık ve bu transferleri bitirdik. Onlara da teşekkür ediyorum, bu süreçte yardımcı olan tüm dostlara teşekkür ediyorum, yapamadığımız transferler de oldu, emek dökenlere teşekkür ediyorum."

Başkan Fikret Orman'nın ardından ilk söz alan Dusko Tosic oldu. Görüşlerini Türkçe konuşarak paylaşmak isteyen Tosic, transferden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Tosic ayrıca Beşiktaş'ın Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu belirtirken taraftara da övgü yağdırdı. Türkiye'de 4. senesini geçirdiğini belirten Tosic, çok iyi çalıştıklarını ve takımın çok iyi futbolculardan kurulduğunu söyledi.

Tosic'ten sonra konuşma sırası Andreas Beck'e geldi. Alman futbolcu, "Birkaç hafta önce söylediğim gibi gurur duyuyorum burada olmaktan dolayı. Her gün takımın kalitesini görüyoruz. Kendimi geliştirmek istiyorum ben de. İyi oynayıp kupalar kazanmak istiyorum ve yeni statta oynamayı da iple çekiyorum, orada oynayacağımız büyük maçları heyecanla bekliyorum" şeklinde görüş belirtti.

Mario Gomez ise, Türkçe bilmediği için Fikret Orman'ın söylediklerini anlayamadığını ancak övgü dolu sözler söylediğini tahmin ederek, başkana teşekkür etti. Çok sıcak bir karşılamayla karşılaştığını belirten Gomez, "Buraya şampiyon olmaya geldik. Avrupa Ligi'ni kazanma başarısını da umarım gösterebiliriz ve umarım beklentilere karşılık verebiliriz" dedi.

Evine döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Ricardo Quaresma, sıkı çalıştıklarını ve birlikte şampiyonluk hedefini gerçekleştireceklerini söyledi.

Takım arkadaşlarına, kendisine gösterilen sıcak karşılama için teşekkür eden Brezilyalı Rhodolfo ise, "Avrupa'da büyük bir kulüpte oynama hayalimi gerçekleştirdim, umarım takım arkadaşlarımızla başarıya ulaşacağız" yorumunu yaptı.

"1 YA DA 2 ÖN LİBERO ALABİLİRİZ"
Oyuncularının görüşlerinin ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı. Transferlerin devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Fikret Orman, "Maalesef ki Tolgay'ın sakatlığı çok şanssızlık oldu. Veli'nin de omzundaki sakatlık biraz üzdü bizi. Herhalde dönecek takıma Veli fakat önemli bir yarışa çıkıyoruz. 3 sene başkanlık dönemimi bitirdim, 3 senede bütün yapılanmayı bitirme aşamasına geldik. Statla beraber önemli başarılar istiyoruz, bir fedakarlık daha yapacağız. Genel itibariyle ön liberoya bir transfer yapmak istiyoruz, bir de olabilir iki de olabilir. Daha fazla transfer yapmayı planlamıyorum çünkü oyuncu adedini yükseltince toplama takıma dönebiliriz. Hepsi çok kaliteli futbolcular. Tüm yatırımlarımız şampiyon olmak için. Son 15 seneye baktığımız zaman şampiyonluk sayısı az ve bu da taraftarımızı sabırsızlandırıyor. İlk hedef şampiyonluk, ikinci hedefse Avrupa'da kupa kaldırmak, Vodafone Arena'da bunu başaracağız. En kısa sürede oraya geçip onu gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"OLİMPİYAT STADI'NDA OYNAYACAĞIZ"
Beşiktaş'ın Vodafone Arena'ya geçene kadar iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağını söyleyen Fikret Orman, taraftarın kombinelere olan ilgisini yeterli bulmadığını belirtirken şu sözleri kullandı:
 
"Memnun değilim taraftarın ilgisinden, 2 bin 500 kombine satılmış bu sezonla alakalı, geçen sene de satmıştık esasında, oradan da localar dahil 12 bin desek 14 bin 500'ü buluyor. Memnun olmak mümkün değil, taraftarın da icraatını bekliyoruz bu transferlerle. Maçlarımızı Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız çünkü UEFA maçını da orada oynamamız lazımdı. Trabzon ve Fenerbahçe maçlarını da, lig başlarında olduğu için Olimpiyat'ta oynayacağız, havalar da müsait, çimi de tekrar yapıldı. İnanılmaz bir yatırım yaptılar, çok düzgün vaziyete geldi çim. 'Ne zaman Vodafone Arena'ya geçilecek?' diyeceksiniz. Arkadaşlar biliyorsunuz ki talihsiz bir kaza yaşadık, Allah'tan ölümsüz oldu. Zaman kaybettik ama hasar tespitini ortaya çıkaramadık henüz. Halat röntgeni çekilmesi lazım, önümüzdeki hafta net bir şey oluşur. Gecikme ne kadarlık olur? O zaman açıklayacağız. Diğer işlerimiz devam ediyor. Hayırlısı demek lazım, fazla da zorlamamak lazım bazı şeyleri. Ben zorladım, aksilik oluşuyor. Çok önemli bir inşaat yapıyoruz. Kazasız belasız gelmişken... O kardeşlerimize şifa versin Allah. En kısa sürede Arena'ya geçmek istiyoruz."

ORMAN'DAN SİTEM!
Basın mensuplarına sitemde de bulunan Orman, "Beşiktaş'ın ne mücadeleler verdiğini görüyorsunuz. Nereden nereye geldik görüyorsunuz. Sezona başlamadan, oyuncularımızı gönderdiniz kulüplere, başka oyuncular takaslarla geldi gitti... Devamlı böyle  ve magazin tarafı da girdi işin içerisine. Bizim oyuncularımız insan, onların da dinlenmeye, yemek yemeye ve gezmeye ihtiyacı var. Bunların da zamanı var ve izinde olduğu günde arabada fotoğraf çekilip insanların önüne oymuş buymuş diye konuluyor. Ne yazık ki başka takımlara ise daha farklı şekilde sunuluyor. Doğru şeyler değil bunlar, üzüyor bizi, taraftarı da çok üzüyor. Yeni lige başlıyoruz, birazcık sizden ricam da olayı doğru, objektif ve pozitif olarak götürmemiz. Karlı günler olacak, yağmurlar da yağacak. İtiraz ve ikazınız olacak ama lig başlamadan negatif hava yaratılmasından rahatsız oluyorum. Kaleciyle ilgili olarak açıklama yaptı Güneş Hocamız, arayış içinde değilim dedi. 5 transfer yapacaktık, 5'i de burada. İlave olan, sakatlıktan doğan durumdur. Lig başlayacak önümüzdeki hafta, dikkatli olursak sevinirim" dedi.

Brezilya'da oynadığı dönemde Beşiktaş'ın birkaç maçını izlediğini belirten Rhodolfo, Türkiye Ligi'ni tanıyan oyuncularla konuştuğunda aldığı tüm bilgilerin olumlu olduğunu ve bunlar doğrultusunda Beşiktaş'ı tercih ettiğini söyledi.

Quaresma, Türkiye'ye dönüşünde neler hissettiğinin sorulması üzerine, "Daha önce de dile getirdim. Çok mutluyum, önce başkanla konuştuk, olumlu gitti herşey, yeni sayfa açtım. Çok büyük gurur yaşıyorum. Futbolcu için en önemlisi, bulunduğun yerde kendini iyi hissetmek, huzurlu hissetmek. Harika bir taraftarımız, büyük oyuncularımız var. Hep birlikte çalışıp başarılar elde etmek istiyoruz" yanıtını verdi.

GOMEZ'İN BEŞİKTAŞ TERCİHİ...
Beşiktaş'a transferinde başkan ve kulübün çok büyük gayret göstermesinin tercihini kolaylaştırdığını belirten Gomez,"Beni çok istediklerini hissettirdiler. Floransa'da da kalabilirdim, 2 yıl kontratım vardı ve takımla, taraftarla iyi bir ilişkim vardı. Burada yüksek hedefler var, birşeyler kazanmak için buradayız. Avrupa Şampiyonası da var. Bunlar en önemli faktörler oldu" dedi.

Andreas Beck de Mario Gomez'in hislerinin benzerini yaşadığını belirtirken, "Transferim için uğraştılar. Bana gerçekten olumlu duygular verdiler. 28 yaşındayım, artık kazanan, potansiyeli olan bir takımda oynamak istiyorum. Milli takım hedefi de önemli, gurur duyarım" yorumunu yaptı.

Eto'o, Podolski, Van Persie gibi transferlerden sonra nasıl bir lig beklediğinin sorulması üzerine Gomez, "Rekabet Gomez, Podolski, Van Persie arasında değil kulüpler arasında olacak, bu rekabetten şampiyon çıkabilmemiz onemli. Yüksek beklentiler var. Sıkı çalışıyoruz. Teknik direktör, takım gayret sarf ediyor. Beşiktaş 1 numara olsun, en önemlisi bu" cevabını verdi.

"Geçen sene de kadrolarını yeterli olduğunu ancak aynı oyuncularla fazla oynadıklarını belirten Başkan Fikret Orman, 50-60 maç sayısının dünya futbolunda normal olduğunu söyledi, basın mensuplarına teşekkür etti ve daha sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Sayfa Yükleniyor...