Juve ikinci yarıda açıldı!

Juventus, İtalya Süper Kupası'nda Lazio'yu, yeni transferler Mandzukic ve Dybala'nın karşılaşmanın ikinci yarısında attığı gollerle 2-0 mağlup etti ve yeni sezona kupayla başladı.

NTV Spor 08.08.2015 - 16:51
Juve ikinci yarıda açıldı!

İtalya Süper Kupası'nda, geçen sezonun lig ve kupa şampiyonu Juventus ile kupa finalisti Lazio karşı karşıya geldi.

Çin'in Shanghai şehrindeki Hongkou Stadyumu'nda oynanan ve hakem Luca Banti'nin düdük çaldığı mücadeleyi Juventus, yeni transferleri Mario Mandzukic ve Paulo Dybala'nın golleriyle 2-0 kazandı. Mandzukic ve Dybala, Juventus formasıyla çıktıkları ilk resmi maçta gol atma başarısı gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlanırken, 69. dakikada sahneye, Atletico Madrid'den transfer edilen Hırvat forvet Mario Mandzukic çıktı. Sturaro'nun sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Mandzukic yaptığı düzgün kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Mario Mandzukic, Almanya ve İspanya'nın ardından İtalya Süper Kupası finalinde de gol atmayı başardı.

Juventus 73. dakikada farkı ikiye çıkardı. 61. dakikada Coman'ın yerine oyuna giren Paulo Dybala, ceza sahasında Pogba'nın ortaya çıkardığı topa sol ayağıyla sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı ve Süper Kupa, Juventus'un oldu.

İtalya Süper Kupa'da 11. kez boy gösteren Torino temsilcisi, 1995, 1997, 2002, 2003, 2012 ve 2013'ün ardından 7. şampiyonluğunu elde etti. Böylece Juventus, 6 şampiyonluğa sahip Milan'ı geride bırakarak kupa tarihinin en başarılı takımı oldu. Kupada 6 defa yer alan Lazio'nun ise 3 şampiyonluğu bulunuyor.

Juventus, Serie A'nın ilk haftasında 23 Ağustos'ta Udinese'yi ağırlayacak, Lazio ise 22 Ağustos'ta Bologna'yı konuk edecek.

Sayfa Yükleniyor...