"Muslera'ya iyi bir teklif gelirse...."

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımın 3 kupayla fotoğraf çekimi sonrası açıklamalar yaptı.

NTV Spor 12.08.2015 - 11:32
"Muslera'ya iyi bir teklif gelirse...."

 Melo'nun durumunun Cuma günü belli olacığını kaydeden Hamzaoğlu, "Alex'in değerinde teklif gelmediği için göndermedik. Muslera'nın yerini doldurabilirsek ve değerinde teklif gelirse transferine izin veririz. Wesley Sneijder'in sözleşmesinin uzatılması için görüşme yapacağız" dedi. Daha çok kupa kazanmaya çalışacaklarını vurgulayan Hamzaoğlu, "Real Madrid'in 4 sezonda 2 kez Galatasaray'ı çağırması, bu camianın değerinin bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

3 kupa kazanan oyuncuları tebrik eden Hamza Hamzaoğlu, "Onların emekleri sayesinde de biz bu gururu yaşıyoruz. Yola çıktığınızda bunları hedeflediğinizde bunların hayalini kurduk ama bunların kolay olmayacağını biliyorduk. Yavaş yavaş adım adım hedefe ilerledik. Bir söz vardır; 'Hedefler ulaştıkça uzaklaşır ve zorlaşır.' 3 kupayla poz verdik ama bunlara daha yenilerini eklememiz gerekiyor. Takımımız ve Galatasray camiası daha iyi başarıları yakalayacaktır" dedi. 

Bir sezonu 3 kupayla tamamlayarak Lucescu'yu geçtiğinin buna karşın yine de eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Bu ülkede Fatih Terim UEFA Kupası'nı kazandığında da eleştirildi. İsterseniz 5 kupa kazanın. Bizim ülkemizde böyle. Bir gün gelecek mağlup olacaksınız, kimse sizin geçmişsinizi duşünmeyecek. İşin doğasında var eleştiri; ama maksatlı olanlara karşıyım. 3 kupayla sezonu tamamladık, oyuncularımın emeklerinin yok sayılmasına bizim başarımızın küçümsenmesine karşıyım. Sanki herşey çok basitmiş gibi gösteriliyor. Ama biz işimizi yapmaya devam edeceğiz" diyerek göndermede bulundu. 

"MELO KALIRSA MAKSİMUM VERİM ALIRIZ"
Melo konusuna da açıklık getiren Hamzaoğlu, "Melo son kararını Cuma günü verecek. Ondan sonra bizle veya bizsiz yoluna devam edecek. Zaten biz Melo yokmuş gibi hazırlıklarımızı yapatık. Melo, bu şartlar altında kalırsa devam ederiz. Melo burada kalmaktan memnun. Ama lig sonunda ayrılma gibi bir düşüncesi oldu. Belki geleceğini düşünerek öyle karar verdi; biz de anlayışla karşıladık. Böyle düşünen oyuncuya bir daha gelme diyemeyiz. Onun görüşüne saygı duyduk hala gidebilir ama gitmezse bizim kontratlı oyuncumuz. Biz de ondan maksimum verimi alacağız. Kampa geç katıldı ama kampa geç katılmanın açığını kapatalibilir" ifadelerini kullandı. 

Transfer gündemindeki Niasse'nin alınması konusuna ve Real Madrid karşılaşmalarına da değinen Hamzaoğlu şöyle devam etti, "Niasse benim eski oyuncum. Bize mutlaka katkı sağlayacaktır ama netleşmiş bir şey yok. Karar vermiş değiliz. Kulübünde şu anda devam ediyor. Onunla olduğu gibi başka oyuncularla da düşüncelerimiz var. Önümüzde Sivas'la oynayağımız çok önemli bir lig maçı var ve daha sonra da Real Madrid'de oynayacağız. Real Madrid'den, 4. senede 2. kez davet alıyoruz. Eleştiriyorlar ama hocalara kişisel eleştiriler olduğunu düşünüyorum. Galatasaray camiası gerekli değeri görüyor. Real Madrid'in Galatasaray'ı 4 senede 2 kez davet ediyorsa bu camianın değerinin olması gereken yerde olduğunu gösterir. 

Real Madrid'le oynayacağımız ciddi sınav bizim Avrupa kupalarında nerede olduğumuzu daha net gösterecek ve ihtiyacaçlarımızı ortaya çıkaracak. Ondan sonra da varsa ihtiyacımız olan yerler için transfer yapacağız. Sanki Galatasaray zor durumda transfer yapamıyor gibi bir algı var. Biz gereksiz transfer yapmıyoruz, iyi oyuncuları alacak güce sahibiz. Bu kulübün başarıları var ama bundan sonraki seneleri de düşünüyoruz. Her şeyi transfere bağlamamak istemiyoruz. Çok transfer yaparsanız çok başarılı olursunuz gibi bir düşünce var. Biz kulüp olarak zaten başarıları yakalayan bir kulübüz. Biz takım olarak başarı yakalamak istiyoruz. Bugünümüzü düşünerek Bilal ve Podolski transferlerini yaptık. Rodriguez, Carole, Cem gibi oyuncuları yarını düşünerek yaptık. Doğru yolda olduğumzu düşünüyoruz. Tecrübelerimiz bize bunu söylüyor. Bu yolda devam edeceğiz"

"ALEX'İN DEĞERİNDE TEKLİF YAPILMADI"
Melo'nun gitmesi durumunda yerini takım içerisinde doldurabileceklerini söyleyen Hamza Hamzaoğlu, "Real Madrid maçından sonra bunu daha da netleştirebiliriz. Hamit, kısa sürede gelecek. Bilal kendini ispat etti. Oynadığı maçlarda bence beklediğinin üstünde performans gösterdi. Cem, Carole, Rodriguez var. Biz bu açığı kendi içimiz de doldurabiliriz. Alex'i bırakmadık. Onun için teklif edilen rakam bizi tatmin etmedi. Onun değerine yakın bir teklif olsaydı Alex'i göndermeyi düşünebilirdik. Kulübümüzün hep alan değil biraz da oyuncuları gelecek için hazırlayıp satan, girdi sağlayan bir kulüp olmasını istiyoruz. Alex'i satabilirdik ama gerekli değeri vermediler" dedi. 

Stoper konusunda transfer yapılıp yapılmayacağı konusunda ise Hamzaoğlu, "Sayıca eksiğimiz yok ama bulursak bir stoper alırız. Ama olmazsa içimizden halledebiliriz" demekle yetindi.

Geçen sezonki en unutamadığı maçları da anlatan Hamzaoğlu, "Bir sürü maç oynadık. Hepsi kendi açısından anlamlı ve özel. Şu maç diyebileceğim bir maç yok. Kırılma anı Kasımpaşa maçı. 2-0'dan gelmek, kupa finalinde Bursaspor maçını 3 golle yenmek. O maçta şampiyonluğun mutluluğunu atamamıştık. Maça sonradan yoğunlaştık" diye konuştu.

SNEIJDER'İN SÖZLEŞMESİ UZATILACAK MI?
Wesley Sneijder'in sözleşmesinin uzatılması için görüşmeler yapılacağını açıklayan Hamzaoğlu, "Sneijder konusunda yönetimle görüştük. Yakın zamanda Sneijder'le ilgili menajeriyle görüşeceğiz" dedi.

"MUSLERA'NIN YERİNİ DOLDURURSAK TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİRİZ"
Muslera'ya cazip teklifler olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Her oyuncumuza iyi bir teklif gelirse, oyuncumuzun kariyerini de düşünerek ve biz de tedbir alırsak gitmesine izin veririz. Bir oyuncumuzu gönderirken yerini doldurup dolduramayacağımıza bakarız. O ağıçı doldurabiliriz diye Alex'in satılmasına izin verdik. Muslera'nın da yerini doldurabileceğimize inanırsak gitmesine izin veririz" yorumunu yaptı.

Geçen sezon Arsenal'den 4 yedikleri ancak bir sonraki maçta tribünlerde kendilerine inanılmaz destek olduğunu hatırlatan Hamzaoğlu, "O gün bu kupaları kazandık. Kenetlenirsek camia olarak bu başarıları yakalarız. Bundan sonraki hedefe de ulaşabiliriz" diye konuştu. 

Yeni sezonla ilgili de konuşan Hamzaoğlu, "Yeni sezon öncesi her takım iddialı. Bizim şampiyonluğumuzdan sonra, diğer takımlar da kadrolarını güçlendirdiler. Ama takım olmak çok önemli. İddialı ve sürpriz takımlar çıkacak. Lig, geçen sezondan daha iyi geçecek. Ligin başından sonuna kadar bir çekişme olacak" dedi.

"BUNLARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Fenerbahçeli milli oyuncu Mehmet Topal'a yapılan saldırıdan duyduğu üzüntüyü de dile getiren Hamzaoğlu, "Mehmet Topal'ı akşam aradım. Saldırıyı o da anlayamamış, 'Bir silah sesis duyduk, arkadaşa bir şey oldu mu diye baktım." dedi. Bunları anlamak mümkün değil. Bunlar son olsun diyoruz ama bu kez inşallah son olur. Fenerbahçe'ye ve Mehmet Topal'a geçmiş olsun" diyerek sözlerini noktaladı.

Sayfa Yükleniyor...