Mourinho-Carneiro krizi sürüyor!

Chelsea menajeri Jose Mourinho ile takım doktoru Eva Carneiro arasındaki krize FIFA da müdahil oldu. FIFA yönetimi, Mourinho'nun hiç bir şekilde takım doktorunun işine karışamayacağı görüşünde.

NTV Spor 14.08.2015 - 11:56
Mourinho-Carneiro krizi sürüyor!

Chelsea menajeri Jose Mourinho, Swansea ile oynanan maçın son dakikalarında, takım doktoru Eva Carneiro'nun, Eden Hazard'ı tedavi etmek için sahaya girmesine büyük tepki göstermişti. Hazard'ın tedavi için saha dışına çıkarılmasıyla, zaten 10 kişi ile mücadele eden Chelsea, kısa süre 9 kişi kalmıştı. Hazard'ın tedavi gerektirecek bir sakatlığı olmadığını düşünen Mourinho, maçın ardından Carneiro'ya büyük tepki göstermiş; "Takım doktoru da futboldan anlamak zorundadır." demişti. Bundan böyle Carneiro'nun kulübede bulunmasını istemeyen Mourinho, kadın doktorun antrenman sahasına, hatta takımın kaldığı otele bile girişini yasaklamıştı. İngiliz basını, Mourinho'nun bununla da yetinmeyip, Carneiro'ya hakaret ettiğini de ileri sürüyor.

Konuyla ilgili son açıklama FIFA'dan geldi. FIFA da, diğer pek çok kişi gibi Mourinho'nun haksız olduğu görüşünde. FIFA'nın sağlık departmanının başkanı Profesör Jiri Dvorak, teknik adamların, takım doktorlarına ne zaman sahaya girip giremeyeceklerini dikte edemeyeceğini vurguladı. Sorumluluğun tamamen doktora ait olduğunu vurgulayan Dvorak, oyuncu sağlığının, puandan daha önemli olduğunun altını çizdi.

Sayfa Yükleniyor...