Bundesliga başlıyor!

Bundesliga'da yeni sezon heyecanı başlıyor. Kadrosunu daha da güçlendiren Bayern Münih yine en büyük şampiyonluk adayı. Borussia Dortmund'un, yeni teknik direktörü "Thomas Tuchel" yönetiminde neler yapacağı da merakla bekleniyor.

NTV Spor 14.08.2015 - 11:52
Bundesliga başlıyor!

Bundesliga 53. Kez kapılarını açıyor. Pep Guardiola'nın yönetimindeki Bayern Münih, sezona üst üste 4. Kez şampiyon olmak hedefiyle başlıyor.

Douglas Costa ve Arturo Vidal'i transfer eden Bavyera ekibi kadrosunu daha da güçlendirdi. Arjen Robben'in sakatlıktan dönmesi de Bayern'in gücüne güç katmış durumda. Bununla birlikte sezon öncesi Guardiola ile bazı oyuncular arasında büyük sorunlar olduğu yolundaki haberler hala gündemde. Guardiola'nın, başta Mario Götze olmak üzere bazı oyuncularla konuşmadığı söyleniyor.

Bayern'in şampiyonluk yolunda en önemli rakipleri, Borussia Dortmund ve Wolfsburg olacak gibi görünüyor.

Dortmund, 7 yıllık Jurgen Klopp döneminin ardından, sezona yeni teknik direktörü Thomas Tuchel yönetiminde giriyor. Geçen sezon bir ara son basamağa kadar gerileyen sarı-siyahlılar, Avrupa'nın dev kulüplerinin gündeminde olan Marco Reus, İlkay Gündoğan ve Mats Hummels'i kadrosunda tutmayı başardı. Yorumcular kilit oyuncularının hiç birini kaybetmeyen Dortmund'un, yeniden güçlü bir şampiyonluk adayı olarak sivrilebileceği görüşünde birleşiyor.

Geçen sezonu 2. Sırada bitiren Wolfsburg da, kadrosunu korudu. Sezona Bayern Münih'i penaltı vuruşları sonucunda yenerek Süper Kupa ile başlayan Wolfsburg'un, lig'deki kaderini büyük olasılıkla Kevin De Bruyne'ün kulüpte kalıp kalmayacağı şekillendirecek. Geçen sezonu asist kralı olarak tamamlamasının yanı sıra, 10 da gol atan de Bruyne ile Manchester City ilgileniyor.

Bayer Leverkusen ve Schalke 04 ise yine Şampiyonlar Ligine katılma mücadelesinin içinde olacak gibi görünüyor. Yaklaşık 10 milyon Euroluk bütçesiyle Bundesliga 2'den çıkmayı başaran Darmstad 98'in ise 33 yıl sonra çıktığı Bundesliga'da kalıcı olmayı başarıp başaramayacağı merakla bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...