"Oyuncuların tecrübesine güveniyorum"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi playoff turunda Atromitos ile oynayacakları maçta futbolcularının tecrübesine güvendiğini söyledi. Saha zeminin kaliteli futbol için elverişli olmadığını vurgulayan Portekizli teknik adam, kazanmak için Yunanistan'a geldiklerini belirtti.

NTV Spor 19.08.2015 - 19:43
"Oyuncuların tecrübesine güveniyorum"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Yunan ekibi Atromitos'la oynayacakları ilk maçta oyuncularının tecrübesine güvendiğini söyledi.

Karşılaşmanın yapılacağı Peristeri Stadı'nda düzenlenen ve sarı-lacivertlilerin Portekizli futbolcusu Bruno Alves'in de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pereira, cezası nedeniyle takımının başında sahaya çıkamayacağını belirterek, "Ceza ile ilgili çok fazla söyleyecek bir şey yok. Önümüzdeki iki maç takımdan ayrıyım. Takımımız bu maça hazır. Atromitos karşısında oyuncularımın tecrübesine güveniyorum. Takım, saha içinde rahat olacaktır. Hafta boyunca bu maça iyi hazırlandık. Kulübede olmasam bile takımım ne yapması gerektiğini biliyor. Kaliteli bir takımla oynayacağız. Hücumda yetenekleri üst düzeyde ve bunu son oynadıkları turda gösterdiler. Güçlü ve hızlı oyuncuları var. İlginç bir karşılaşma olacağını düşünüyorum" dedi.

Peristeri Stadı'nın zeminin eleştiren Portekizli teknik adam, "Bu seviyedeki turnuvalarda zeminin daha iyi olması gerekiyor. Umarım yarın daha iyi bir zemin olur. Elimizdeki bu. Kaliteli futbol oynamak için zor bir zemin var. Biz yarın bu zeminde kazanmak için mücadele edeceğiz. Zemin ne olursa olsun buraya futbol oynamak ve kazanmak için geldik" diye konuştu.

"KALİTELİ BİR TAKIMLA OYNAYACAĞIZ"
Geçen sezon Olympiakos'un başında Atromitos'a karşı sahaya çıktığını hatırlatan Pereira, rakiplerinin kaliteli bir ekip olduğunu dile getirdi.

Yunanistan'da başarılı bir 6 ay geçirdiğini aktaran Pereira, "Kariyerime Yunanistan'da iki kupa ekledim. Şimdi başka büyük bir kulüpteyim. Sorumluluğun her zaman yüksek olduğu, rakip kim olursa olsun kazanmak zorunda olduğum bir takımdayım. Kaliteli bir Yunan ekibiyle oynamak için tekrar buraya geldim. Rakibimizi iyi tanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

Atromistos'un zor bir takım olduğuna vurgu yapan tecrübeli teknik adam, "İyi organize oluyorlar. Olympiakos'un başındayken Atromitos'a karşı hücum oynamıştık. Hızlı kontra atağa çıkan bir takım. Bire bir kaldıklarında tehlikeli olacak oyuncuları var. Zemin, teknik açıdan kaliteli futbol oynamaya müsait değil. Kıyasıya bir mücadele olacaktır. Rövanş daha farklı olacak. Rövanşta kendi taraftarımızın ruhunu hissedeceğiz. Onların büyük gücünü arkamıza alacağız ve zemin de güzel olacak. İyi şartlar altında burada futbol oynayamayacağız. Yeterince tecrübeliyiz ve bunu sahaya yansıtacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

ALVES: "KAZANMAK İÇİN GELDİK"
Fenerbahçe'nin Portekizli stoperi Bruno Alves, Atina'ya kazanmak için geldiklerini söyledi.

Alves, zor bir maç oynayacaklarını aktararak, "Karşımızda iyi kontra atak yapan bir takım olacak. Rakibimizi iyi tanıyoruz. Kazanmak için geldik. Yolumuza devam edebilmek için yarın akşam kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu sezon yeni transferler Abdoluaye Ba ve Simon Kjaer'le forma giyeceğinin hatırlatılması üzerine Alves, "Uyum süreci her zaman kaliteli oyuncularla kolay atlatılır. Fenerbahçe'de yanımda oynayan futbolcu her zaman kaliteli oldu. Kjaer ve Ba da çok kaliteli. Kalite olunca uyum sorunu da çabuk çözülüyor. Önemli olan kimin oynadığı değil, takımın kazanması" değerlendirmesinde bulundu.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Fenerbahçe, Atromitos maçı hazırlıklarını karşılaşmanın oynanacağı Peristeri Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı.

Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda koordinasyon uygulamaları üzerinde durdu. Daha sonra 2 gruba ayrılan futbolcular, pas ve pres çalışması yaptı.

Basına kapalı bölümde ise Atromitos maçının taktik çalışmasının gerçekleştirildiği bildirildi.

Sayfa Yükleniyor...