3 hasreti bitirdi!

Atromitos maçına kadar Avrupa'da 4 karşılaşmadır gol atamayan, deplasmanda da 5 maçtır kazanamayan Fenerbahçe, Yunan takımlarına karşı da ilk galibiyetini elde etti.

NTV Spor 20.08.2015 - 23:51
3 hasreti bitirdi!

Fenerbahçe, deplasmanda Atromitos'u yenerek, 3 hasreti sonlandırdı...
 
GOL HASRETİ BİTTİ
Fenerbahçe, Avrupa'daki 4 maçlık gol orucuna Atromitos karşısında son verdi.
 
Sarı lacivertliler, 2013-2014 sezonu Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal'e 3-0 ve 2-0'lık skorlarla gol atamadan elenmişti. Fenerbahçe aynı turda bu sezon da gol atma başarısı gösteremedi ve Shakhtar Donetsk'e 0-0 ve 3-0'lık skorlarla elendi.
 
Avrupa'daki son golünü 6 Ağustos 2013'te Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Salzburg maçında kaydeden Fenerbahçe, Van Persie'nin golüyle 745 gün sonra rakip fileleri havalandırmayı başardı.
 
DEPLASMANDA KAZANMA HASRETİ BİTTİ

Diğer yandan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında deplasmanda 5 maç sonra galip geldi.
 
Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda çeyrek finalde deplasmanda Lazio ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, yarı finalde ise Benfica'ya Portekiz'de 3-1 kaybederek finalin kapısından dönmüştü.
 
Bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde dış sahalarda Avusturya'nın Salzburg takımıyla 1-1 berabere kalıp, İngiliz ekibi Arsenal'e 2-0 yenilen Fenerbahçe, bu sezon da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybetmişti.
 
Sarı lacivertliler, Atromitos karşısında 896 gün sonra deplasmanda galip geldi.
 
YUNAN TAKIMLARINA KARŞI İLK GALİBİYET
Bu arada Fenerbahçe, Yunanistan ekiplerine karşı ilk resmi galibiyetini aldı.

Avrupa kupalarında Yunan ekipleriyle daha önce oynadığı 4 maçtan da galip gelemeyen sarı-lacivertliler, Atromitos'u yenerek bu hasretini de bitirmiş oldu.
 
Fenerbahçe'nin Yunan takımlarıyla Avrupa maçları şöyle:

Fenerbahçe-Panathinaikos: 1-1
Panathinaikos-Fenerbahçe: 4-1
PAOK-Fenerbahçe: 1-0
Fenerbahçe-PAOK: 1-1 (uzatmada)
Atromitos-Fenerbahçe: 0-1

22 MAÇLIK SERİYİ F.BAHÇE BİTİRDİ
Öte yandan Fenerbahçe, Atromitos'un kendi sahasındaki 22 maçlık yenilmezlik serisine de son verdi.
 
Sarı lacivertliler, tüm kulvarlarda oynadığı son 22 maçı kaybetmeyen Atromitos'u 379 gün sonra seyirci önünde mağlup etti.
 
En son 7 Ağustos 2014'te UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Bosna Hersek ekibi Sarajevo'ya 3-1 kaybeden Atromitos, daha sonra oynadığı 22 maçta kaybetmemişti.

Sayfa Yükleniyor...