"Hızın kesilmesi futbola katliam olur"

Beşiktaş'ın Trabzonspor'a 2-1 kaybettiği maçın ardından konuşan Şenol Güneş, hakem performansının sorulması üzerine, "Penaltı, kartlar tartışılır ama oyun oynamayı düşünen bir takımın hızını kestiğiniz zaman futbol adına katliam olur" yorumunu yaptı.

NTV Spor 23.08.2015 - 01:46
"Hızın kesilmesi futbola katliam olur"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a 2-1 yenildikleri maçla ilgili "Bu maçın telafisi var ama kaybedilen 3 puan üzüntü verici" dedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Güneş, ilk yarıda oyunun kontrolünün tamamen kendilerinde olduğunu belirterek, "İyi başladık. Pozisyon arayışlarımız vardı. Rakibin savunma yaparak oyuna çıkma anlayışı vardı. İkinci yarıda rakip de ortak olmaya çalıştı. 80. dakikaya kadar oyunu kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Mücadelelerinden dolayı oyuncularına teşekkür eden Güneş, "10 kişi kalmamıza rağmen oyuncularımızın gol arayışları oldu. Pozisyon da bulmaya çalıştık. Savunmadaki sayısal fazlalığa rağmen bireysel hatalarımız onlara şans getirdi. Yaptığımız ataklarda rakibe göre daha net fırsatlar yakalamamıza rağmen onlar buldukları fırsatları değerlendirdiler. Özellikle Gökhan Töre'nin pozisyonu gol olsaydı, oyunun akışı tamamen değişebilirdi" ifadelerini kullandı.

Alınan yenilgi nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlardan özür dileyen Güneş, "Oyun olarak rakipten aşağı kalır bir yanımız yoktu. Ancak daha hareketli ve dikkatli olabilirdik. Bu maçın telafisi var ama kaybedilen 3 puan üzüntü verici" diye konuştu.

"EKSİKLERİMİZİ DÜZELTEBİLİRİZ AMA HAKEMİ DÜZELTEMEYİZ"
Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma'nın gördüğü kırmızı kartla ilgili bir soru üzerine Güneş, şöyle konuştu:

"Kartla ilgili bir şey söyleyemem. Hakem ne karar veriyorsa geçerlidir. İlk pozisyonun sarı kart olduğunu düşünüyorum. İkinci pozisyon da hakemin takdiri. İlk 15 dakika avantajlarımız varken onları kesti. Tam tersinde de fauller varken onları vermedi. Futbol akıcılığını kesmeyi kabul etmiyorum. Penaltı, kartlar tartışılır ama oyun oynamayı düşünen bir takımın hızını kestiğiniz zaman futbol adına katliam olur. Hakemi de eleştirmek çok doğru değil. Biz kendi eksiklerimizi düzeltebiliriz ama hakemi düzeltemeyiz. Bu yine en iyi hali. Geçen sene neler yaptığını hepimiz biliyoruz."

Şenol Güneş, Quaresma'da bir disiplin sorunu olup olmadığı sorusuna, "Quaresma'nın özellikle gördüğü ikinci sarı kart disiplinsizlik değil, dikkatle ilgili. Futbolcular zaman zaman saha içinde kontrol dışı olabiliyor ama bunun çok büyük bir disiplinsizlik olduğunu düşünmüyorum" cevabını verdi.

STAT KONUSU
Bu sezon da geçen sezonki gibi farklı statları deneyip denemeyecekleri sorusunu Güneş, "Şu anda sahamız bu. O tip psikolojik baskılara girmek istemiyoruz. Bugün kazanabilirdik. Sahaya, hakeme, rüzgara bahane bulmak işin kolay tarafı. Bütün bunları aşacak bir takımız. Daha çok çalışıp, maçları kazanıp bunların hepsinin üstesinden gelebiliriz. Şu anda sahamız burası" şeklinde cevapladı.

Trabzonspor camiasından kendisiyle ilgili yapılan yorumlara da değinen Güneş, Beşiktaş'ın başarısı için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her takımın camiası ve taraftarları, kendi ekiplerine sahip çıksın. Başka takımın hocasıyla uğraşmasınlar. Trabzon'da doğdum. Orada büyüdüm. Trabzonspor'da oyunculuk ve antrenörlük yaptım ama ahlaksızlık yapmadım. Ben işimi orada da burada da aynı yaptım. Geriye baktıklarında bunu görürler. Trabzonspor'a sahip çıkanlar, yönetime, antrenörüne, oyuncusuna sahip çıksın. Başkalarına hakaret ederek Trabzonsporluluk gösterilmez."

Sayfa Yükleniyor...