Denayer İstanbul'da!

Galatasaray, aradığı stoperi buldu. Sarı-kırmızılılar, Manchester City'nin Belçikalı genç stoperi Jason Denayer’i İstanbul'a getirdi.

NTV Spor 24.08.2015 - 13:09
Denayer İstanbul'da!

Galatasaray Kulübü'nün transfer gündeminde bulunan Belçikalı savunma oyuncusu Jason Denayer, İstanbul'a geldi.
     
Manchester City'de forma giyen 20 yaşındaki Denayer, menajeriyle İngiltere'den İstanbul'a gelirken, ikiliyi sarı-kırmızılı kulüpten bir yetkilinin karşılamaması dikkati çekti.
     
Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulunan Belçikalı futbolcu, "Galatasaray büyük bir kulüp. Burada olmak güzel" dedi.
     
Belçikalı savunma oyuncusu, transfer görüşmelerinin sonuçlanıp sonuçlanmadığı yönündeki soruya, "Henüz sonuçlanmadı" cevabını verdi.
     
Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği genç oyuncu, kendisini bekleyen özel araçla havalimanından ayrıldı.
     
Geçen sezonu kiralık olarak Celtic'te geçiren Denayer'in Manchester City ile 2020'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

DENAYER KİMDİR?
Belçika doğumlu 20 yaşındaki oyuncu, futbola ülkesinde başladıktan sonra Manchester City'nin altyapısına transfer oldu. Denayer geçtiğimiz sezonun başında İskoç ekibi Celtic'e kiralandı. Denayer, Celtic'deki futboluyla göz doldurdu.

Celtic'in tecrübeli savunmacısı Virgil van Dijk ile çok iyi bir uyum gösteren Denayer, savunmanın ortasında forma giymesine rağmen geçtiğimiz sezonu 5 golle tamamladı.

Celtic formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde de boy gösteren Jason Denayer, İskoçya Lig şampiyonluğu ve Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı. 20 yaşındaki oyuncu, Celtic'de ortaya koyduğu performansla İskoçya'da yılın en iyi genç oyuncusu seçildi. Ayrıca yılın 11'inde de kendine yer buldu. Belçika'nın alt yaş kategorilerinde birçok kez milli takım forması giyen Jason Denayer, 3 kez de A Milli Takımda görev yaptı.

Sayfa Yükleniyor...