Cim Bom evinde tökezledi!

Sivas'ta tökezleyen Galatasaray'ı, Osmanlıspor affetmedi: 1-2! Son şampiyon, bu sezon sahasında çıktığı ilk resmi maçta ligin yeni takımı Osmanlıspor'a yenildi! 29. dakikada Serdar Deliktaş'ın golüyle geriye düşen sarı kırmızılılar, 41. dakikada Selçuk İnan ile beraberliği yakaladı. Ancak 50. dakikada Torje, Muslera'nın hatasından faydalanıp Başkent ekibini yeniden öne geçirdi. Kötü günündeki Cim Bom aradığı golü bulamayınca, ligin ikinci haftasını da galibiyetsiz ve 1 puanla kapattı.

NTV Spor 24.08.2015 - 23:36
Cim Bom evinde tökezledi!

Ligde 93 gün sonra taraftarı önüne çıkan son şampiyon Galatasaray, Osmanlıspor karşısında adete tokat yedi! Rakibine 2-1 mağlup olan Aslan ikinci haftada da 3 puanla tanışamadı. Torje'nin attığı ikinci golde beklenmedik bir hata yapan Muslera ise maça damga vurdu.

Son şampiyon TT Arena'da sahne aldı! Sezona Medicana Sivasspor deplasmanında alınan 2-2'lik beraberlikle başlayan Cim Bom, kendi seyircisi önünde ligin yeni ekibi Osmanlıspor'u konuk etti.

Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi Osmanlıspor 2-1 kazandı.

Osmanlıspor'a galibyeti getiren golleri Serdar Deliktaş ve Gabriel Torje atarken Galatasaray'ın tek sayısı ise Selçuk İnan'dan geldi.

Bu sonuçla son şampiyon Galatasaray ligin 2. haftasında 1 puanda kalırken Osmanlıspor ise Süper Lig'deki ilk galibiyetini alarak puanını 4'e çıkarttı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son yaptıkları Medicana Sivasspor maçının ilk 11'inde bulunan Bilal Kısa, Yasin Öztekin ve Olcan Adın'ı yedeğe çekip, yerlerine Jose Rodriguez, Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ı görevlendirdi.

Medicana Sivasspor maçına yedek başlaması tartışma konusu olan ve sonradan oyuna girerek bir de gol bulan Burak Yılmaz, Osmanlıspor maçında ilk 11'e döndü.

Karşılaşmaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Sneijder, Selçuk İnan, Rodriguez, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Podolski 11'i ile başladı. Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Ahmet, Hakan, Numan, Soro, Muhammed, Aminu, Mehmet, Musa, Torje, Ndiaye ve Serdar ilk 11'iyle başladı.

MELO KULÜBEDE BAŞLADI
Sarı-kırmızılı ekipte, yaz dönemi takımdan ayrılması gündeme gelen ancak daha sonra sözleşme uzatan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Osmanlıspor maçının yedekleri arasında yer aldı. Brezilyalı oyuncu 58. dakikada Rodriguez'in yerine oyuna dahil oldu.

RODRIGUEZ GÖZE GİRDİ!
Galatasaray'ın Real Madrid'den transfer ettiği Jose Rodriguez, yeni takımıyla ilk resmi maçına Osmanlıspor önünde çıktı.

Real Madrid'e karşı, Santiago Bernabeu Kupası maçında sergilediği performansla beğeni toplayan Rodriguez, teknik direktör Hamzaoğlu'nun gözüne girerek, forma şansı buldu.

Maça hızla başlayan Galatasaray ilk dakikadan itibaren Osmanlıspor kalesinde etkili olmaya başladı. Mücadelenin henüz 3. dakikasında Burak Yılmaz ile net bir pozisyon yakalayan sarı-kırmızılılar bu fırsatı değerlendiremedi.

Sol çaprazda topla buluştuktan sonra ceza sahasına giren Burak, bir oyuncuyu geçip uzak köşeye plase vuruş yaptı. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

Seyircisinin de desteğini arkasına alan Galatasaray ilk 15 dakika büyük bir baskı uyguladı. Bu baskının ardından Galatasaray 18. dakikada Burak Yılmaz ile bir kez daha net bir gol fırsatından yararlanamadı. Oyunun kontrolü elinde tutan Galatasaray, 30 dakikada kalesinde şok bir gol gördü. Konuk Osmanlıspor'da sahne alan isim Serdar Deliktaş oldu. İlk 30 dakikada üretken bir oyun sergileyemeyan Osmanlıspor güçlü rakibi karşında 1-0 öne geçti.

GOL 30.DK (SERDAR DELİKTAŞ): Musa'nın ara pasıyla ceza alanına giren Serdar, savunmadaki Sabri'den önce bekletmeden vuruşunu yaparak, topu kaleci Muslera'nın sağından filelere gönderdi: 0-1

İlk pozisyonunda golü bulan Osmanlıspor, temkinli oyununu sürdürürken, geriye düşüen Galatasaray ise golün şokunu üzerinden çabuk atarak rakip kaleye kaldığı yerden yüklenmeye devam etti. Dakikalar ilerledikçe tempoyu iyice yükselten Galatasaray aradığı golü ilk 45 dakika bitmeden buldu: 1-1 Kaptan Selçuk İnan sazı eline alarak takımının soyunma odasına geride gitmesine izin vermedi ve skoru eşitledi.

GOL 41.DK (SELÇUK İNAN): Sabri'nin sağdan ortaladığı topa Selçuk'un ön direkte kafa vuruşunda, kaleci Ahmet'in soluna gelen topa müdahalesi yetersiz kalınca, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

Müsabakanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarı golle başladı. İlk yarıda ilk golü atan Osmanlıspor bu devreye de golle başladı. Konuk ekip ikinci yarının başında Gabriel Torje ile bir kez daha öne geçti.

GOL 50.DK (TORJE): Sol çaprazdan herkesin orta yapmasını beklediği Torje, Muslera'nın sağına doğru sürpriz bir şut çıkardı. Muslera'nın da hatasıyla top ağlarla buluştu: 2-1

Golden sonra iyice yarı alanına kapanan Osmanlıspor karşısında Galatasaray açık aramaya başladı. Çok geçmeden oyuna müdahale den Hamza Hamzaoğlu iki değişiklik birden yaptı. Hamzaoğlu, Burak Yılmaz'ı çıkarıp Yasin Öztekin'i, Rodriguez'i çıkarıp Felipe Melo'yu oyuna aldı.

Ön tarafta pres yaparak Osmanlı savunması zor anlar yaşatan Galatasaray, tüm hatlarıyla yüklenerek beraberlik golünü aradı. 70. dakikada itibaren müthiş bir baskı kuran Cim Bom özellikle Alman golcüsü Podolski ile etkili oldu.

Mücadelenin kalan dakikalarında da Galatasaray'ın skoru değiştirme çabaları sonuç vermedi ve 90 dakika Osmanlıspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada Osmanlıspor, maçta ikinci kez öne geçti. Gelişen konuk ekip atağında ceza alanı dışı sol çaprazda topla buluşan Torje, şutunu çekti. Bu oyuncunun orta yapacağı düşüncesiyle kendi sağını boş bırakarak pozisyon hatası yapan kaleci Muslera, müdahale etmeye çalışsa da top filelere gitti: 1-2

67. dakikada Selçuk'un pasıyla topla buluşan Podolski, şık bir vücut çalımıyla ceza alanına girdi. Alman oyuncunun uygun durumda vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

72. dakikada Galatasaray, Podolski ile iki kez gole yaklaştı. Sneijder'in uzun mesafeli ara pasında soldan ceza alanına giren Podolski'nin kaleciyle karşı karşıya yaptığı plase vuruşta Ahmet ayaklarıyla topu kornere çeldi. Sneijder'in soldan kullandığı köşe atışında ise ön direkte kafa vuruşunu yine Podolski yaptı. Bu pozisyonda da kaleci Ahmet direk dibine giden topa iyi uzanarak tehlikeyi önledi.

74. dakikada Sneijder'in ceza alanı içinde uygun durumda yaptığı vuruşta top savunmadaki Soro'dan döndü.

76. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sol çaprazdan çıkardığı sert şutta top uzak direğin yanından auta çıktı.

81. dakikada Yasin'in soldan ortasında altıpas önünde uygun durumda kafa vuruşunu yapan Selçuk, meşin yuvarlağı üstten dışarı attı.

83. dakikada Yasin'in sağdan yerden yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde uygun durumda topla buluşan Selçuk, düzelttikten sonra şutunu çekti ancak etkisiz giden top kaleci Ahmet'te kaldı.

84. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Sneijder, bekletmeden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

85. dakikada Sneijder'in ceza alanı yayı gerisinden çektiği şutta top yandan auta gitti.

GALATASARAY: 1 - OSMANLISPOR: 2
Stat:
Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Rodriguez (Dk. 58 Melo), Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Umut Bulut, Burak Yılmaz (Dk. 58 Yasin Öztekin)
Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Hakan Aslantaş, Numan Çürüksu, Soro, Muhammed Bayır, Umar, Mehmet Güven, Ndiaye, Torje (Dk. 79 Seto), Musa Çağıran (Dk. 70 Erdal Kılıçaslan), Serdar Deliktaş (Dk. 61 Rusescu)
Goller: Dk. 29 Serdar Deliktaş, Dk. 50 Torje (Osmanlıspor), Dk. 41 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 35 Serdar Deliktaş (Osmanlıspor), Dk. 90+3 Sneijder (Galatasaray)


 

Sayfa Yükleniyor...