"Ben temizim"

FIFA Başkanı Sepp Blatter, yolsuzluk iddialarına yanıt verdi. FIFA Başkanı bir kez daha "temizim" ifadeleriyle kendisini aklamaya çalıştı.

NTV Spor 25.08.2015 - 10:29
"Ben temizim"

Yaklaşık 17 yıldır sürdürdüğü FIFA başkanlık görevini şubat ayında yapılacak seçimle noktalayacak Sepp Blatter, İngiliz yayın kurumu BBC'ye verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı. Başkanlığı döneminde FIFA'nın adının birçok kez yolsuzlukla anılmasına karşın kendisinin ve kurumun temiz olduğu değerlendirmesinde bulunan Blatter, özellikle sosyal medyada kendisi hakkında yapılan eleştirilerin haksız olduğunu dile getirdi. Blatter, "Dünyanın birçok köşesine gidin; Asya'ya, Afrika'ya, Çin'e... Onlara FIFA ve benimle ilgili ne düşündüklerini sorun. Saygı gördüğümü göreceksiniz. Çünkü ben ve FIFA, futbolun gelişimi için çok çalıştık. Yaptıklarımız, görevden ayrıldıktan sonra daha net anlaşılacaktır. Beni ve FIFA'yı beğenmeyenler, hatalarını daha sonra anlayacak" ifadelerini kullandı.

FIFA'daki rüşvet iddialarıyla ilişkin olarak halihazırda iki dosya soruşturuluyor. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu, kurumda son 24 yılda yapıldığı ve yaklaşık 150 milyon dolar civarında olduğu ileri sürülen rüşvet iddialarıyla ilgili olarak 14 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı. İsviçre Adaleti de 2018 ve 2022 dünya kupalarına ev sahliği yapacak Rusya ve Katar'ın bu hakları rüşvet karşılığında elde ettiği şeklindeki iddialar hakkında kapsamlı bir soruşturma yürütüyor.

Sayfa Yükleniyor...