Devler Ligi'ne İspanyol damgası!

Bu yıl Şampiyonlar Ligi, bir ilke sahne olacak. Valencia'nın da katılımıyla Devler Ligi'nde 5 İspanyol takımı mücadele edecek.

NTV Spor 26.08.2015 - 11:16
Devler Ligi'ne İspanyol damgası!

Şampiyonlar Ligi'nde son yıllara damgasını vuran İspanyol takımları, bu yıl bir kez daha devler arenasında ses getirmeye hazırlanıyor.

Barcelona son 7 yılda 3 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken, bir önceki sezon finalde Atletico Madrid ile karşılaşan Real Madrid mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi bu yıl ise bir ilke sahne olacak. Zira Şampiyonlar Ligi play-off turunda Monaco'yu saf dışı bırakan Valencia gruplara katılmaya hak kazandı. Valencia böylelikle; Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid ve Sevilla ile birlikte Devler Ligi'nde mücadele edecek 5. İspanyol takımı oldu. Bu Şampiyonlar Ligi açısından tarihi bir adım. Çünkü Devler Ligi'nde ilk kez aynı ülkeden 5 takım gruplarında mücadele edecek.

UEFA'nın değişen talimatlarıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi şampiyonları; ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanıyor. Geçen sezon bu kupayı üst üste 2. kez havaya kaldıran Sevilla, Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olmuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde 5 takımla temsil edilecek İspanya, halen kulüp katsayı sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...