Marko Marin imzayı attı

Trabzonspor, Marko Marin'i resmen kadrosuna kattı. Bordo mavililer, Alman futbolcuyu bir yıllığına kiraladı. İmza töreninde konuşan Marin, Trabzonspor'a şampiyonluk yaşamaya geldiğini söyledi.

NTV Spor 26.08.2015 - 13:58
Marko Marin imzayı attı

Trabzonspor'un Chelsea'den 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Marko Marin için imza töreni düzenlendi.

Atılan imzaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alman oyuncu, Trabzonspor'a gelmeden önce, eski takım arkadaşları M'bia ve Mehmet Ekici'den bilgi aldığını söyledi.

M'bia'yla Sevilla'da UEFA Kupası'nı kazandıklarını söyleyen Marin, "Buraya gelmeden önce onunla iletişime geçtim, kulüp hakkında bilgi edindim. Bana Trabzon'u çok iyi anlattı, hoca hakkında da çok pozitif şeyler söyledi. Diğer taraftan Mehmet Ekici'yle de görüştüm, o da çok yardımcı oldu. Ben Frankfurtlu'yum ve orada bir çok Türk arkadaşım var, Trabzon'a gelmemde bunlar da etkili oldu” şeklinde konuştu.

Marin, hedefinin Trabzonspor'da şampiyonluk sevincini yaşamak olduğunu belirtirken şu sözleri kullandı:

"Kulübün amacı olan şampiyonluğa katkı sağlamak için buradayım. Bu sene güzel bir başlangıç yaptık. Ümit ediyorum ki çok daha iyisini yapacağız. Tüm takım, taşın altına elimizi sokarak en iyisini yapacağız. Trabzonspor gelecek sezon yeni bir stada da sahip olacak. Büyük başarıları hedefleyen bir kulüp burası.”

Alman yıldız, son dönemdeki performansı hakkında ise, “Chelsea'ye gittiğim zaman iyi işler çıkardım. Bir sene sonrasında kupa kaldırdım. Sakatlıklardan ötürü Fiorentina'da iyi performans gösteremedim. Buraya geliş nedenim ise şampiyonluk isteyen bir takım olması. Geçen sezondan farklı olarak bu yıl daha iyi hissediyorum ve burada kalitemi göstereceğimi düşünüyorum. Fiziksel bir sıkıntım yok ancak maç eksiğim var" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor, Marko Marin'e 1 milyon 600 bin Euro garanti ve 10 bin Euro maç başı ücret ödeyecek. Trabzonspor sezon sonunda Alman futbolcunun bonservisini Chelsea'den 4 milyon Euro karşılığında alabilecek.

Geçen sezonu Anderlecht'te kiralık olarak geçiren 26 yaşındaki futbolcu, milli takımla çıktığı 16 maçta bir gol attı.

Sayfa Yükleniyor...