"Liglerin oynanmaması gerekirdi"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu... Geçtiğimiz sezon yaşanan 'otobüs kurşunlanma' olayının, kaybedilen şampiyonluk yarışında önemli bir etken olduğunu söyledi.

NTV Spor 26.08.2015 - 21:27
"Liglerin oynanmaması gerekirdi"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo Habertürk televizyonuna açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz sezon kaybedilen şampiyonluk yarışında, Rize'deki 'kurşunlanma' olayının çok etkili olduğunu vurgulayan Aziz Yıldırım, "Geçen sene neden transfer yapmadık. Bir sene önce Türkiye Ligi şampiyonu Fenerbahçe'ydi. Kadrosu iyi miydi? Kaç puan farkla şampiyon olmuştu. İkinci dönem başlıyorsunuz. Oyuncular herkes aynı. Bir tek Diego'yu transfer ettik. Devam ettik. Fenerbahçe'nin başına ne geldiğini bilmeden hep ahkam kesiyorsunuz. Rize'de kimin otobüsünü kurşunladılar. Rize akşamı Fenerbahçe kaçıncıydı. Liderdi. 5 tane gol atmış, herkes seviniyor, herkes motive olmuş. Bir saat sonra uçağa giderken otobüs kurşunlanmış ve vahşet bir şekilde o oyuncuların ölüme gideceği bir provakasyon yapıldı. Ondan sonra 5 maçta oyuncuları toparlayabilir misiniz? Ondan sonra maçlar ertelendi. 8 ay geçti, nerede failler. Bunları hiç sormuyorsunuz, anlatmıyorsunuz, ondan sonra Fenerbahçe neden şampiyon olmuyor. Türkiye'de bir futbol takımını yok etmek için, cinayet işlemek için bir operasyon düzenlendi" dedi.

Sezon başında yaptıkları transferlerin de Rize'de kurşunlanan otobüsle ilgili sıkça kendilerine sorular yönelttiklerini ifade eden Yıldırım, "Mehmet Topal hadisesi. Yorgun kurşun deniliyor. Ona inanmak istiyorum. Danimarkalı oyuncumuz geldi, bize bu tür olaylar olur mu diye soruyorlar. Ondan sonra şampiyonluk kaçtı deniliyor. Bizi yok etmek, sporcuların hepsini yok etmek için operasyon yapıldı. Operasyonu kimin yaptığını sorumlular açıklayacak. Benim için o çocukların bir tanesinin kılına zarar gelecekse yüz tane şampiyonluk gitsin. Şampiyonluk insan yaşamından önemli mi? Bugün biz rahat mıyız? Değilim. Bu oyuncuların başına neler gelecek diye düşünüyoruz. Ben de bu düşünceler var. O çocukların beyinlerinde de ailelerinde de var. Biz önce bunları çözelim. Spor camiası gelir gider, şampiyon oluruz veya olmayız, bunlar çözülür; ama en büyük sorun Rize'deki olayın çözülmesidir. O olay çözülmeden liglerin oynanmaması gerekir. Biz daha ileri gidersek, bizim için her şeyi proveke ediyorlar derler" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin yaptığı transfer sayısının fazla olduğu yönündeki sorulara da, bazı örneklerle cevap veren Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe 10 tane futbolcu aldı deniliyor, geçen sene biz 1 tane, Trabzon 21; Beşiktaş 8, Galatasaray 10 tane transfer yaptı. Bu sene biz 11 tane yapıyoruz. Son iki sezonda en az transferi biz yaptık. Bize bu kadar transferi nasıl yapıyorsunuz diye soruyorlar. Bu takımlar nereden transfere para buluyor. 81 trilyon yalnız kombine satışından gelen para var. Federasyon'dan gelen 40 trilyon aldık. Burası Fenerbahçe. Ben kanunsuz iş yapsam, maliye ve SPK'ya hesap veriririz" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...