"Messi ve Ronaldo'yu neden almayayım"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, takımın gelirleri konusunda açıklamalar yaparken hedef büyüttü. Yıldırım, "yılda 100 milyon dolar gelirse gider Messi ve Ronaldo ile görüşürüm" ifadelerini kullandı. Aziz Yıldırım Galatasaray'a Zlatan Ibrahimovic konusunda göndermede bulunarak "Hagi ve Popescu bizim de gündemimize gelmişti. Ribery'nin menajeri oyuncuyu gelip bize önermişti" diye konuştu.

NTV Spor 26.08.2015 - 23:35
"Messi ve Ronaldo'yu neden almayayım"

"MESSI VE RONALDO'YU NEDEN ALMAYAYIM"
Kombine satışlarından 80 trilyon geldiğini kaydeden  Aziz Yıldırım, "Bu dönemde 31 milyon 684 bin küsür vergi ödemişiz. Bankalara 15 milyon Euro borç kapatmışız. Fenerbahçe 3 tane büyük proje yapıyor. 1 milyon üye projesi, bir banka ile yaptığımız kredi kartımız ve Yandex. 1 milyon üye de 40 bini geçen bir potansiyel var. Kulüpte ve bankalarda olan 7 milyon TL nakitimiz var. Şubat'ta 100 trilyonluk tahvilimiz var onu kapatacağımız. 50 trilyondan fazla gelen parayı da kulübe hacadık. Geçen sene Adidas ile birlikte 350-400 bin forma sattık. Bu sene 116 bin forma sattık. Basketle ilgili de 4.500'den fazla kombine sattık. 1 milyon Fenerbahçe taraftarı Yandex'i kullandıkları takdirde kulüp 36 milyon Dolar para alacak. 2 milyon olduğu zaman bu 70 milyonu geçecek. Hedefler 100 milyon Dolar'lara gitmek" dedi. Yıldırım hedefin 100 milyon Dolar olduğunu söyledikten sonra "Giuliano, senede 100 milyon Dolar bütçe verirsem ne yaparsın?" diye sordu. Giuliano Terraneo, "Messi'yi almazsam öldürür" yanıtını verdi.

Daha sonra sözlerine devam eden Aziz Yıldırım, "Gerekirse Messi'yi; gerekirse Ronaldo'yu alırım. Senede 100 milyon Dolar koyarsam Messi'yi neden almayayım. Van Persie gelir miydi. Ortaya parayı koyarsan herkes gelir" diye konuştu.

"IBRAHIMOVIC, GALATASARAY'IN GÜNDEMİNDE YOK"
Galatasaray'ın Zlatan Ibrahimovic transfer edeceği iddialarıyla ilgili ise ilginç ifadeler kullanan Yıldırım şöyle devam etti, "Galatasaray bir defa aramış sormuş Zlatan Ibrahimoic'i. Listelerinde Balotelli ile birlikte İspanya'dan bir golcü varmış. Ibrahimovic, Galatasaray'ın gündeminde yok. Sizler yazdınız şişirdiniz. Bir kez  biz temasa geçtik. 'Ciddiyiz' dedik. Onlar, 'Burada bir sene daha mukavelemiz var, uzatma durumumuz var" dediler. Bu transfer bu sene sonuna kadar olmaz. Fenerbahçe olarak, Türkiye'nin önünü açtık. Bu sene bir şey mi yaptık. Türkiye'ye daha önce Ortega, Anelka geldi ama Türkiye olarak onların değerini bilmedik. Ortega'yı aldığım zaman bedeli bu oyunulardan hepsinden daha yüksekti. Balic'e 9 milyon Dolar bonservis verdim. Bugün çarp, 20-25 milyon Euro değerindedir. Bütün gelen oyuncuların hepsi değerli ve dünya yıldızı."  

"ARDA İÇİN 15 MİLYON EURO VERDİM"
Arda Turan için 2011'de Galatasaray'a 15 milyon Euro teklif ettiğini açıklayan Yıldırım, "2011'de Metris'e gitmeden önce Arda için 15 milyon Euro teklif ettim. Vermediler. Yine söyledim, Türkiye'ye gelirsen senin şahpsına 5 milyon Euro veririm dedim. Arda'yı değil futbolunu seaviyorum. Arkadaşlığımız dostluğumuz başka ama futbolculuğu çok iyi" dedi.

"HAGI VE POPESCU DA FENERBAHÇE'YE GELİYORDU"
Aziz Yıldırım, Türkiye'de Galatasaray ile özdeşleşen Hagi ve Popescu için de çarpıcı konuşurken, "Hagi ile Popescu da Fenerbahçe'ye geliyordu. Fenerbahçe başkanı olarak o onu söyledi, bunu yaptı demek istemem. O yıllarda bunların hepsi geliyordu. Ribery'nin menajeri kardeşimin ofisine geldi, 'size gelmek istiyor' dedi. Ben , 'Almam' dedim, Özhan Canaydın'a saygısızlık olmasın diye. Biz böyle insanlarız. Özhan Bey'le de Adnan Bey'le de saygılı bir ilişkimiz vardı. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bir çekişme yok. Siz yaratıyorsunuz. Ben rahmetli Özhan Bey'le, Süleyman Abi ve Faruk Bey'le TFF'de sorunlar olurdu, birbirimize yetki verir giderdik. Kamuoyu önünde bunu yapmazdık" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Topal'la aralarında sorun olduğu iddilarını yalanlayan Aziz Yıldırım, "Benim hiçbir sporcu ve futbolcuyla sorunum olmaz. Futbol oynamak zor bir iştir. Yolda yürürken nasıl bir insan düşür ölür. Bunların hayatları 10 veya 15 sene. İyi kullanırlarsa sıkıntı yaşamaz. O yüzden hiçbir futbolcuyla sorunum olmaz. Ailece çok sevdiğim bir aile. Sosyal projelere destek veriyorlar. Neden sevmeyeyim? Sebep ne? Oyuncu aldım, çünkü hoca istedi. Aldığımız oyuncular Mehmet Topal'ı oynatmamak için değil. Yazan insanlar biraz dikkatli yazsınlar. Onların da psikolojileri var. Samandıra'ya giderim. Terraneo, sportif sorumlu. Ama oyunculara perde çekelim, yüzümüze peçe takalım oyuncuyla görüşmeyelim, böyle bir mantık olur mu? Yönetici Samandıra'ya her zaman gider" diye konuştu.

"SOW YA YOLCU YA DA TRİBÜNE YOLCU"
Takımın golcü ismi Moussa Sow'a kapıyı gösteren Aziz Yıldırım, "Moussa Sow, gitmek istiyorsa çıksın söylesin, kafasını karıştırmışlar. Ya yolcu ya da tribüne yolcu. Onu affetmem. Sow'un biraz daha üstündeki oyuncuların değeri 15-20 milyon. Şu anda nasıl bulacağız. Guliano uğraşıyor. Fazla bir şey söylemek istemiyor, herkes benim ağzımdan duysun" dedi. 

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ise Moussa Sow için, "Sow'un serbest kalma maddesi var 17 milyon Euro. O ücreti öderlerse, gitmek isterse bir şey yapamayı"  diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...