Beklenen oldu! En iyisi Messi!

UEFA'nın her yıl düzenlediği ve 54 ülkeden gazetecinin katıldığı 'Avrupa'da Yılın Futbolcusu' ödülü Lionel Messi'nin oldu. Arjantinli yıldızın Bayern Münih karşısında Jerome Boateng'i bitiren golü de birinciliği elde etti.

NTV Spor 27.08.2015 - 19:02
Beklenen oldu! En iyisi Messi!

Messi yine ödülleri topladı! Arjantinli yıldız hem Avrupa'da Yılın Futbolcusu oldu hem de Avrupa'da Yılın Golü ödülünü kaptı!
 
Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesi Avrupa'da yılın futbolcusu belli oldu. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Luis Suarez finale kalırken; ödül, geçen yıl Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Lionel Messi'ye gitti.
 
Messi, bu sezon 5. kez verilen ödülü 2010-2011 sezonunun ardından 2. defa kazanma başarısı gösterdi. Ödülü daha önce Barcelona'dan İspanyol Andres Iniesta ve Bayern Münih'ten Fransız Franck Ribery ile Cristiano Ronaldo kazanmıştı.
 
Avrupa'da Yılın Kadın Futbolcusu ödülünün sahibi ise Celia Sasic oldu.

YILIN GOLÜ DE MESSİ'DEN!
Avrupa'da geçen sezonun en iyi golü, UEFA'nın internet sitesinde 507 bin 478 taraftarın katıldığı oylamayla belirlendi.
 
Messi'nin Bayern Münih karşısında Jerome Boateng'i çalımlayarak kaleci Manuel Neuer'in üzerinden kaydettiği gol, oyların yüzde 39'unu alarak birinciliği elde etti.
 
İspanyol ekibi Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun, Liverpool savunmasının arkasına sarkarak gelişine yaptığı vuruşla bulduğu gol, yüzde 24 ile oylamada ikinci sırayı aldı.
 
İngiliz temsilcisi Arsenal'ın Galli oyuncusu Aaron Ramsey'nin yaklaşık 30 metreden sol ayağıyla Galatasaray ağlarına gönderdiği gol, yüzde 9 oyla üçüncü sırada yer aldı.
 
Geçen sezonun kurtarışı ise Barcelona kalecisi Marc-Andre ter Stegen'in Bayern Münih maçında Robert Lewandowski'nin vuruşunda gole izin vermediği pozisyon oldu.
 

Sayfa Yükleniyor...