Astana mucizeye imza attı!

Galatasaray’ın rakibi olan Kazak ekibi, 3 ön eleme turu oynadığı Şampiyonlar Ligi’nde tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısı gösterdi!

NTV Spor 27.08.2015 - 20:12
Astana mucizeye imza attı!

Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda eşleşen Astana hem kulüp hem ülke tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

2. ön eleme turunda Maribor'u 0-1 ve 3-1, 3. ön eleme turunda ise Finlandiya'dan HJK'yı 0-0 ve 3-0'la eleyen Astana, play-off turunda ise Kıbrıs Rum Kesimi'nden APOEL'i 1-0 ve 1-1'lik sonuçlarla saf dışı bıraktı. Kazakistan, Astana ile ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında temsil edilme hakkı kazandı.

2009'da kurulan Astana, geçen sezon Kazakistan liginde ilk şampiyonluğuna ulaşarak "Devler Ligi"nde eleme oynama şansı yakaladı.

Astana, ikinci ön eleme turunda deplasmanda 1-0 yenildiği Sloven ekibi Maribor'u sahasında 3-1 yenerek tur atladı. Üçüncü ön eleme turunda Finlandiya'nın HJK takımını 0-0 ve 4-3'lük skorlarla Avrupa kupalarının dışına iten Kazakistan temsilcisi, play-off turunda ise Kıbrıs Rum Kesimi'nden APOEL'i 1-0 ve 1-1'lik sonuçlarla saf dışı bıraktı.

Geçen sezon ilk Şampiyonlar Ligi deneyiminde elemeleri geçemeyen Astana, Avrupa kupalarında 16 maçta, 7 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet aldı.

Yeni sezonun mart ayında başladığı Kazakistan liginde 3. sırayı alan Astana, Şampiyonluk Grubu'na yükselme hakkı elde etti. Astana, Şampiyonluk Grubu'nda 25 puanla lider Kairat'ın bir puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Kazakistan ligi, 8 Kasım'da oynanacak maçlarla sona erecek.

Kazak temsilcisi maçlarını 30 bin kişilik Astana Arena'da oynuyor.

ASTANA'NIN KADROSU 

Teknik direktörlüğünü Fenerbahçeli Bulgar eski futbolcu Stanimir Stoilov'un yaptığı Astana, büyük çoğunluğu Kazak oyunculardan oluşan bir kadroyla mücadele ediyor.

Orta sahada Sırp Nemanja Maksimovic, Orta Afrika Cumhuriyeti doğumlu Foxi Kethevoama, Kolombiyalı Roger Canas ve forvette Demokratik Kongo Cumhuriyeti doğumlu Junior Kabananga ve Ganalı Patrick Twumasi, takımda ön plana çıkan oyuncular olarak dikkati çekiyor.

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Stanimir Stoilov'un teknik direktörlüğünü yaptığı Astana, geçen sezon da lig tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Sayfa Yükleniyor...