"Burada kahraman olur, şuraya hiç gelmesin!"

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Atromitos maçı sonrası Fernandao ve Caner Erkin hakkında dikkat çeken yorumlar yaptı...

NTV Spor 27.08.2015 - 23:27
"Burada kahraman olur, şuraya hiç gelmesin!"

Fenerbahçe-Atromitos maçı sonrası %100 Futbol'da Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen sarı lacivertli takımı masaya yatırdı. Dilmen, Fernandao ve Caner Erkin hakkında dikkat çeken yorumlar yaptı...
 
İşte programda konuşulanlardan öne çıkanlar...
 
GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe maçın başlama düdüğünden bitişl düdüğüne kadar üstün bir futbol sergileyip, rahat bir galibiyet eld etti. Rakibine hiç şans vermeyen Fenerbahçe, zaman zaman göze hoş gelen bir oyun sergiledi. Son yarım saatte havlu atan rakibi karşısında sarı-lacivertliler, çok kaliteli bir oyun ortaya koydu.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin ilk maçta son dakialarda attığı gol rakip açısından turu mucizelere bırakmıştı. Herkes zaten tur geçildi gözüyle bakıyordu. Fenerbahçe'nin böyle bir düşüncede oynanaması futbolunu güzelleştirdi.

RIDVAN DİLMEN: Rakibin gardı düşünce Fenerbahçe işi çözdü. İlk yarıda çift forvet oynamanın faydasını gördüler. O gol zaten rakibi bitirdi. Fenerbahçe hiç pozisyon vermedi. Formayı kapma isteğiyle Fenerbahçeli oyuncular ciddi ve iştahlı oynadı. Bu istek ve arzuyla böyle bir maçta 5 sarı kart gördüler. Bu çok önemli bir artı.

GÜNTEKİN ONAY: Caner müthiş bir maç çıkardı. Oyunu sürklase etti. Türkiye Ligi'nin en iyi oyuncusu bir başkası olabilir ama benim için Caner Erkin, ligin en etkili oyuncusu.

RIDVAN DİLMEN: Sow gitti, iki santrfor kaldı. Fenerbahçe forvet oyuncusu almak zorunda. Fenerbahçe kanattan dönme bir santrfor değil, kanatta da oynayabilen bir santrfor almalı. Pereira son 5 günde iki kez maç içinde oyun sistemini değiştirdi. Bu beni Portekizli teknik direktör hakkında pozitif düşünceye sevk etti.
 Ancak hala Pereira ile ilgili şüphelerim var.

RIDVAN DİLMEN: Caner maçın adamıydı. Bir sol bek olarak, iyi bir orta saha oyuncusu özellikleri gösterdi. Çok iyi bir futbolcu.  Avrupa'nın en büyük kulüpleri üçlü savunmayla oynasalar, kesin Caner'i transfer etmek isterdi. Oyuna katkısı bir forvetten bile fazla. Topa vuruyor, çalım atıyor ve iyi orta yapıyor. Caner, Türkiye Ligi'nin en iyi oyuncularından biri, maç içinde sinirlerine hakim olup, reaksiyonlarına dikkat etsin yeter.

RIDVAN DİLMEN: Fernandao orta yapmasın. Fernandao'ya orta yapsınlar. Ceza sahasının içinde Fenerbahçe'nin kahramanı olur. Fernandao direkt bir santrfor oyuncusu, her yerde falan oynamaz. Diego'dan sol orta saha yaratmaya çalışmak, Brezilyalı oyuncunun etkinliğini azaltıyor. Her oyuncunun önce bir tane mevkisi olmalı.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin kaçıncı resmi maçı ve sürekli hücum yapan bir takım olmasına rağmen hala duran toptan golü yok. Transferde de duran top uzmanı bir futbolcu tercih edilebilir.

RIDVAN DİLMEN: Şener ve Caner'in devamlılığı Fenerbahçe'ye büyük katkı sağlıyor. 3-0'dan sonra averaj lazımmış gibi hala saldırması seyirciyi de menun etti.

GÜNTEKİN ONAY: Fernando'nun gollerinin asistlerini Bursaspor'dan takım arkadaşları Şener ve Volkan Şen yaptı.

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'nin bir santrfor transferi yapması şart.

RIDVAN DİLMEN: Havlu atan bir takıma karşı böyle oynarsın ama yarın öbür gün eli yüzü düzgün bir takım karşısında pasa ihtiyacın olacaktır. Fazla havaya girmeden, Rize maçını da iyi analiz ederek yola devam etmemliler.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin son 22 maçlı Avrupa performansı kötü değil ama daha iyiye götürmek için orta saha bütünlüğü sağlayıp, Rize maçının ikinci yarısından iyi dersler çıkarması lazım.

*********

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'nin iki maçı da kazanması UEFA kulüpler klasmanında iki basamak altımızda olan Yunanistan ile rekabetimiz açısından çok iyi oldu.

RIDVAN DİLMEN: van Persie ile Fernando sahadayken 4-3-3 oynama şansınız yok. Fernandao'yu bu formuyla kesemezsin. Demek oluyor ki, skoru yakaladıktan sonra savunma yapmak için değil, daha fazla pozisyon bulmak için 4-3-3'e dönebilirsiniz.

GÜNTEKİN ONAY: Pereira tek forvetli bir sisteme geçerse Fernandao'dan vazgeçmek zorunda kalacak. Fernando çok formda ve çok iyi mücadele ediyor. Bu durum Portekizli teknik direktörü zorluyor.

RIDVAN DİLMEN: Teknik direktör Vitor Pereira'nın maçın ardından yaptığı basın toplantısı, hayatımda gördüğüm en kötü basın toplantısıydı. Yarısı makarayla geçti. Böyle şey olmaz.

GÜNTEKİN ONAY: İki süperstar van Perise ve Nani'yi bu karşılaşmada nasıl buldunuz?

RIDVAN DİLMEN: van Perise ve Nani süperstar değiller. Süper oyuncular olabilirler ama özellikle van Perise daha hazır değil. Zamanla ritmini bulacaktır. Nani genel anlamda fizik olarak bunun üstüne çıkmaz. Gayret ve isteğinde problem yok ama Nani, Diego, van Perise, Fernando ve iki uçak kenar bekle az üretiyorsunuz. Bu yüzden bu maçın ilk yarısında ve Çaykur Rizespor deplasmanında ikinci yarıda üretken değildiniz. Bu işte masaya yatırılmalı.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin bu sistemiyle çok başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Futbolun gerçeğine uymuyor. Riskli bir oyun anlayışı. Rize maçının ikinci yarısında da bunu gördük. Bu oyun formatı üretken de olamaz. Hoca da değişiklikler yapmaya başladı zaten.

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray güzel bir kura çekti. Dördüncü torbadan Wolfsburg veya Mönchengladbach gelebilecekken, üç ön eleme geçen Astana geldi. Birinci torbadan gelen Benfica da diğer rakiplere göre daha uygun. Biz Benfica çıktı diye sevinmiyoruz. Birinci torbadan Benfica çıktı diye sevciniyoruz. Yoksa Benfica iyi takım ama teknik direktör değişikliğine de giden Benfica bu sezon havasını bulmuş değil. Atletico Madrid de yeni bir yapılanma içinde. Ayrıca vur
Galatasaray, Astana maçlarında 6 puan almalı. İçerideki Benfica ve Atletico Madrid maçlarında alacağı puanlar Galatasaray'ın gruptaki kaderini belli eder diye düşünüyorum.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin kadrosunda bir yığılma oldu. Özellikle orta sahada fazla sayıda oyuncu var. Forvette ise tam tersi oyuncu eksiği var. Nani, Volkan Şen'den dolayı, Mehmet Topal ise Ozan Tufan'dan dolayı takımdan kesilebilir.

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'yi alkışlıyoruz. Rakibine pozisyon vermeden büyük bir ciddiyetle ve güzel bir futbolla turu geçti. UEFA sıralamasında Yunanistan ile de aramızı açmayı sağladı.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray çekebileceği en iyi kurayı çekti. Kadrosunu yeniden oluşturan Atletico Madrid ile ilk maçını oynayacak olması bir avantaj. Astana maçları kolay olur diye bir şey yok. Futbolda bunlar kalmadı. Galatasaray en kötü senaryoyla bu grupta üçüncü olur ve UEFA Avrupa Ligi'ne gider. Birinci veya ikinci de olabileceği bir grupta yer alıyor.

 

Sayfa Yükleniyor...