"DNA'mız Türk olmayan takımları yenmek"

UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekiminde C Grubu'nda Benfica, Atletico Madrid ve Astana takımlarıyla eşleşen Galatasaray'ın genel sekreteri Fatih İşbecer, "İyi bir kura oldu, bu grupta Galatasaray'ın başarılı olacağını, iyi işlere imza atacağını tahmin ediyorum" dedi.

NTV Spor 27.08.2015 - 22:50
"DNA'mız Türk olmayan takımları yenmek"

Monaco'daki Grimaldi Forum'da yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi sonrası AA muhabirinin sorularını cevaplayan İşbecer, C Grubu'ndaki rakipleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Galatasaray'ın gruptaki hiçbir takımdan korkmaması gerektiğini belirten İşbecer, sarı-kırmızılıların Santiago Bernabeu Kupası maçında Real Madrid'e karşı başarılı bir performans sergilediğini anımsatarak, "Takımın DNA'sı Türk olmayan ekipleri yenmek üzerine kurgulanmış. Bu kupada daha önce çeyrek finale çıktık. UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı aldık. Bu da umuyorum böyle başarılı bir yılın başlangıcı olur" şeklinde konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde kolay grup olmadığının altını çizen İşbecer, "Her takım kendi ülkelerinin en iyisi. Bu grupta Galatasaray'ın başarılı olacağını, iyi işlere imza atacağını tahmin ediyorum. Sahada gereğini yaparsak, bu gruptan çıkarız" ifadelerini kullandı.

Astana eşleşmesiyle ilgili, bir Asya takımıyla ilk defa oynayacaklarını vurgulayan İşbecer, "Kazakistan çok soğuk bir yer o yüzden bizim için maç tarihi çok önemli. Coğrafi koşullardan bir engel yaşamazsak, Astana'yı da başarıyla aşabileceğimizi düşünüyorum" şeklide görüş belirtti.

"IBRAHIMOVIC, TÜRK LİGİ PROTOTİPİNE UYGUN DEĞİL"
Fransa'nın Paris Saint-Germain takımında oynayan İsveçli futbolcu Zlatan Ibrahimovic'in Galatasaray'a transferiyle ilgili iddialara da cevap veren İşbecer, Galatasaray'ın bu transfere şu anda çok sıcak bakmadığını belirtti.

Ibrahimovic'in çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen, görece yaşlı ve pahalı olduğuna dikkati çeken İşbecer, "Ibrahimovic, Türk ligi prototipine uygun değil" değerlendirmesinde bulundu.

Transfer sezonunun kapanmasına az bir süre kala çalışmalarının devam ettiğini kaydeden İşbecer, "Transfer sezonunda her ne kadar taraftar bizi eleştirse de ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya karar verdik. UEFA kriterlerinden dolayı artık çok ciddi bir mali disiplin var, buna uygun olarak hareket ettik" dedi.

Galatasaray'ın transfer çalışmalarını kısa sürede tamamlayacağını vurgulayan İşbecer, "Önümüzdeki günlerde lige ve Şampiyonlar Ligi'ne en iyi şekilde hazır olacağımıza inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

Sayfa Yükleniyor...