F.Bahçe'nin rakiplerini tanıyalım!

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele edeceği rakiplere bir göz atalım...

NTV Spor 28.08.2015 - 18:48
F.Bahçe'nin rakiplerini tanıyalım!

Kuraya üçüncü torbadan katılan Fenerbahçe, birinci torbadan Ajax, ikinci torbadan Celtic ve dördüncü torbadan Molde ile eşleşti.

Hollanda tarihinin en başarılı takımı olan Ajax'ın bu sezon Avrupa macerası iyi başlamadı. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Rapid Wien'e elenen kırmızı beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Jablonec'i eleyerek gruplara kaldı. Hollanda Ligi'ne ise çok iyi bir giriş yapan Ajax, oynadığı üç maçta 8 gol attı ve hiç gol yemedi. Ajax'ı bir dönem Galatasaray forması da giyen Frank De Boer çalıştırıyor. Bu yaz kadrosuna Gudelj, Heitinga, Amin Younes ve Arsenal'den kiralık olarak Yaya Sanogo'yu katan Hollanda temsilcisi, Kishna, Moisander ve Sigthorsson gibi üç önemli ismi kaybetti.
 
İskoçya'nın köklü kulübü Celtic, bu sezon 11 maça çıktı. Sadece Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'nda Malmö'ye bir kez kaybetti. İç sahadaki 5 maçını da kazanan Celtic, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Geçen yıl Celtic'in başına geçen Ronny Deila, ilk sezonunda lig şampiyonluğu ve lig kupası şampiyonluğu yaşadı. Celtic, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkmayı başarmış ancak 2. Tur'da Inter'e elenmişti.
 
Norveç'in 104 yıllık tarihe sahip kulübü Molde, geçtiğimiz sezonun ardından düşüşe geçti. Molde 21. haftası geride kalan Norveç Ligi'nde 7. sırada bulunuyor. Genç forvet Mohamed Elyounoussi ve deneyimli oyuncu Ola Kamara, takımın bu sezonki en skorer futbolcuları. Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi'nde Dinamo Zagreb'e boyun eğen Norveç temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi Play-Off'unda Standard Liege'i safdışı bırakarak gruplara kaldı. Molde maçlarını 11.800 kişi kapasiteli Aker Stadı'nda oynuyor.

Sayfa Yükleniyor...